Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nowocześnie z różAnką :D 14:22, 02 cze 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
tak kwitnie kłosownica?

Jeśli to jest kłosownica, to co ja mam?? Zupełnie nie takie kępy. Może mi w zamówieniu porąbali? Ania, Ty kiedy sadziłaś swoją?
W zgodzie z naturą 14:21, 02 cze 2017

Do góry
Makusia napisał(a)
Irysy (bo to irysy?) Cię ewidentnie uwielbiają!

Ja też je uwielbiam

Kiedyś będzie tu ogród 14:19, 02 cze 2017

Do góry
anka_ napisał(a)

to języczka? pod brzozami rośnie?
Ogród Nety- moje marzenie 14:18, 02 cze 2017

Do góry
Zakwitły pierwsze róże. Yooopiii

I powojnik Utopia zaczyna

Niestety kończą już azalie i rodki

Mój ogródek 14:17, 02 cze 2017

Do góry
Różyczki
Mój ogródek 14:13, 02 cze 2017

Do góry
Jaśmin

Piwonie jeszcze nie kwitną
Księżycowy... 14:09, 02 cze 2017

Do góry
Aga pisałam już, nie da rady wykopać, za duży busz tam mam, musiałabym staranować przegorzany lub irysy lub orliki.
Weź na wstrzymanie do jesieni

zdjęcie poglądowe

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 14:04, 02 cze 2017

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Nie opanowuję Wprawdzie robię, co mogę, ale czasami sama nie za wiele mogę.

No to mam, dobrze że nie wypieliłam ale tak mnie siekło po pecynie że to może arcyksiążę Nie wiem jak poradzi sobie dalej, będę śledzić jego poczynania na mojej rabacie
Mirkowy ogród (początki) 14:00, 02 cze 2017

Do góry
natka098 napisał(a)
Szaleństwo, ale tego wszystkiego masz.
Trochę zaszalałam a teraz problem czasowy z posadzeniem mam

Orliki na tle pęcherznicy

Mirkowy ogród (początki) 13:56, 02 cze 2017

Do góry
Anabell napisał(a)
Tak myślałam że masz sadzić, ja podobnie najpierw przygotować miejsce a ziele pierwsze się pcha, to długo schodzi.
Jeszcze wykopuje tulipany a na miejsce idą roślinki ze skrzynek.

Wstawiłam u siebie rozsadę przetacznika, ciekawe jakiej jest wysokości. wydaje mi się że niższy wyrasta od zwykłego. Trzeba zaplanować odpowiednie miejsce.
Haniu miałam sadzić i nic z tego truskawki mi zarosły i miały pierszeństwo.Może w ten weekend mi się uda posadzić choć też nie wiem bo mam kłopot z barkiem.Przetacznika przesadziłam do świeżej ziemi .Liczę na pomoc ema w sadzeniu Dla ciebie Firletka

W zgodzie z naturą 13:56, 02 cze 2017

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Elu jestem z rewizytą. Piękny masz ogród - klimatyczny i zapraszający do wypoczynku.
Wisteria cudna, a za wycieczki rowerowe szczególna pochwała. Kiedyś jeździłem dużo na rowerze a teraz pies zajął jego miejsce i maszerujemy razem na spacery. Pozdrowienia.

Dziękuję za pochwały

Jazda na rowerze jest przyjemnością dopóki są na to siły, a spacerek z psem, to też sposób na ruch

Wisteria się skończyła, teraz królują inne kwiatki

Kiedyś będzie tu ogród 13:52, 02 cze 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
Psiny ostro sobie poczynają. Kapcia w łapę i po dupie
Najgorsze, że one doskonale zdają sobie sprawę że źle robią.

Agania napisał(a)
Podzielam Twoją radość traszka wow...to juz prawdziwy staw masz , uryski juz rosną nad stawem, a moje porozrzucane mam...Ups

Macham i czekam też na fotki strzępka
Traszka cieszy bardzo, mam nadzieję że to nie ostatnia niespodzianka.
Strzępek- ależ proszę...

Jejku, ale on krzywo na zdjęciu wyszedł. Muszę mu się dobrze przyjrzeć w realu...A za nim rośnie łan dzikiej marchewki... narazie... dla motyli...

W zgodzie z naturą 13:50, 02 cze 2017

Do góry
Warmia napisał(a)
Eluś, u Ciebie to można odpocząć oglądając zdjęcia ogrodu, to co dopiero będąc tam osobiście. Wisteria i oczko wodne to takie perełki u Ciebie.

Martuś odpoczywaj, a na osobiście serdecznie zapraszam, w końcu nie mamy zbyt daleko do siebie

Wisteria-perełka już tylko liście zostały i czeka mnie ujarzmianie jej a oczko będzie cieszyć już za chwilę liliami

Małymi kroczkami do celu... 13:47, 02 cze 2017

Do góry
Witam się po podglądam troszkę z ukrycia śliczny ogród
Mam kilka pytań, mogę ?

co to to fioletowe - kiedy sie sadzi itp

paulina_ns napisał(a)
W skrzyniach warzywnych coś tam się już dzieje

a na tej rabacie co jeszcze jest za trawka obok kul ?
paulina_ns napisał(a)
Posadziłam dzisiaj seslerię heuflera, wylądowała jednak przed kulkami bukszpanowymi i limkami, tak nie miałabym gdzie indziej jej dać, więc będzie rosła tutaj. Na razie efekt żaden, ale mam nadzieję, że szybko się rozrośnie.

Kiedyś będzie tu ogród 13:47, 02 cze 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
Ania foty śliczne
a pieseły..... no comments

sylwia_slomczewska napisał(a)

Chyba bym zastrzeliła pod wpływem chwili , a potem płakała nad rośliną i nad psiną
jak ty przy nich dajesz radę utrzymać rośliny w ogrodzie?
Sylwuś a ja myślałam że ty spokojna a strzelałabyś? Ale jak pisałam wyżej, po tych psich wyskokach nawet mój eM. boi się że coś im zrobię... Chociaż czasami mam ochotę strzelać do pewnych dwunożnych baranów...

sylwia_slomczewska napisał(a)
Na żmiję uważaj
Uważam... jeszcze po wypadku z osami ziemnymi to mam jedne butki do ogrodu.... gumowce do kolanem- aż się sąsiedzi śmieją.

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 13:43, 02 cze 2017

Do góry

Joku napisał(a)
Jeden z moich ulubionych zestawów kolorystycznych.
Co kwitnie na biało? I te wysokie niebiesko - fioletowe kwiaty na dalszym planie?
Dlaczego wyeksmitowałaś kocimiętki?

Na biało kwitnie dyptam, a te wysokie na dalszym planie, to długo zastanawiałam się co to? Wieczornik damski, nawet nie pamiętam skąd ja go mam? Dzięki, że zwróciłaś mi na niego uwagę, zdaje się, że wiosną sporo siewek wyplewiłam, a w dużej masie zrobiłby wiele dobrego na tej rabacie

Jak i ten ciemno niebieski bodziszek.

Kocimiętki dostały eksmisję z irysowej rabaty, bo szykowałam miejsce dla szachownic. Ale nie zmarnowały się, trafiły na oś widokową w warzywniku

Dzięki Jola, rośliny oznaczę i zrobię notatki, projektowanie rabaty na żywo. Na niej się jeszcze wiele zadzieje w sezonie, warto teraz dobrać rośliny, aby wzmocnić efekt na ten czas. Jesienią, w trakcie przesadzania wiele może umknąć, w razie czego będę miała dokumentację w wątku
Mój kamienny ogród 13:40, 02 cze 2017

Do góry
Mój kamienny ogród 13:40, 02 cze 2017

Do góry
Kiedyś będzie tu ogród 13:40, 02 cze 2017

Do góry
mrokasia napisał(a)
Aniu, witaj .
Weszłam ja sobie na Twój wątek i od progu zaatakowały mnie zwierzęta, kto wie może groźne, wolałam się nie przyglądać .
Ja mieszkam 2km od Puszczy Kampinoskiej i czasem dziki, sarny i łosie widuję, ale nie tak blisko, by im zdjęcia robić.
Pobuszuje tu u Ciebie, spróbuję warzywek
Kasiu witaj serdecznie w moich progach. Miejsca zamieszkania zazdroszczę, fajnie masz. Mnie cieszy (jak już mam ogrodzone) że wszelkiej maści zwierzaków przybywa. Choć najbardziej cieszą te mniejsze- płazy, gady itp. Baaardzo chciałabym mieć jeże, ale wiem że to marzenie jest nie do spełnienia.

Gosiek33 napisał(a)
Ale, żeby aż piraniami je szczuć....
Gosiu żebyś ty słyszała jakie groźby pod ich adresem kierowałam.... Nawet mój eM sie wystraszył i przed pracą 0 5 rano "sadził" to co wykopywały. No ale... pogadam sobie co moje, pozłoszczę się ale i tak wiadomo że krzywdy im nie zrobię. Dziwi mnie tylko co psu odbiło na starość, bo nigdy nie było problemu. Teraz na emeryturze odkrył jakiś instynkt łowczy w sobie...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies