Tak wygląda zawartość mojej wanny w Zabrzu . Dojechały właśnie zieleniny z Lublina przez Kalety do mnie. Jutro znakomita część pojedzie do Pszczyny a stamtąd parę dalej do Buczkowic .Parę zostaje , bo pojedzie do ZG. Nie udało by się to wszystko gdyby nie cudownie życzliwi Forumowicze, którzy mozolnie transportowali. Jeszcze raz dziękuję Małgosiu, Łukaszu i Bogusiu!!!
Dziewczyny poradźcie bo coś mi źre jeżówki. Pojedyncze listki mają dziury, niektóre są takie jakby poskręcane a inne znowu w plamach. Czym to zwalczyć?
Chcąc dzisiaj oberwać taki zwinięty listek w środku zobaczyłam jakieś czarne kropeczki coś jak malutkie drobinki piasku. Nie wiem co to było ale się nie ruszało. Może to jajka jakiegoś robala ?
Pleców dzisiaj nie czuję. Ale przechowalnik i pas truskawek opielony. Jutro M rozłoży słomę miedzy nimi żeby były czyściutkie jak będą dojrzewać.
Zrobiłam też oprysk Ortusem na szpeciciele, które Mazan rozpoznał na moim szpecicielu.
Podlałam pokrzywą pół ogrodu
I padłam
Kasiu ten jest mały max 30 cm ma. Obok mam podobnego niskiego ale z szerszymi listkami. Dostałam w gratisie do zakupów ale jeszcze nie kwitł.
Mam też takie wyższe i one są bardziej niebieskie