Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

alis 23:40, 21 lip 2017

paulina_ns napisał(a)
Wiatr trochę się uspokoił, malutka zasnęła, więc wstawiam resztę zdjęć. Tak na dzień dzisiejszy wygląda u mnie sesleria jesienna, lubię ją, ładnie komponuję się z szałwią.

Zakupy super, jak dawno już ja nic nie kupiłamMus to poprawić

U Ciebie w każdym zakątku ślicznie, ale najbardziej spodobało mi się to zestawienie Mam oko na seslerię jesienną od jakiegoś czasu, planuję ją na różance.
23:40, 21 lip 2017
paulina_ns napisał(a)

Ewka i pomyśleć,że jeżówki tak bardzo mi się nie podobały a teraz chciałabym ich więcej i więcej, ale ja tak zawsze mam najpierw nie przemawialy do mnie trawy, później róże, a teraz je kocham

Miałam podobnie, myślę, że dojrzewamy ogrodowo
m_gocha 00:15, 22 lip 2017

Paulina pięknie masz na rabatach, nawet nie umiem wybrać zdjęcia do zacytowania bo wszystkie piękne
Świetne to połączenie sesleri jesiennej i szałwii . Muszę się tej trawce przyjrzeć, bo wyglada ciekawie

Zakupowo szalejesz kochana Jeżówka śliczna - jakoś nie mogę natrafić na te pełne - gdzie ją kupiłaś?
Red Baron to też jedna z moich ulubionych traw, chociaż mój posadzony na jesień teraz jakiś taki lichutki
Stipa jest cudna - niestety moja, którą dostałam od Jolki niestety nie przetrzymała zimy
paulina_ns 07:41, 22 lip 2017

zoja napisał(a)
red barona uwielbiam - oby tym razem dobrze u Ciebie się czuł
zakątki w ogrodzie masz piękne

hmmm...
ja bym chyba za jeżówkami głosowała

Zoja dzięki za oddany głos, ja też bardziej jestem za jeżówkami, tylko zastanawiam się, czy zanim te jeżówki rusza nie będzie tam pusto ale w sumie zawsze mogę posadzić np czosnki ozdobne.
paulina_ns 07:46, 22 lip 2017

Magleska napisał(a)
Nie potrafię doradzać sama co chwilę coś zmieniam , mi się oba pomysły podobają , a i tak najlepiej na żywo postawić i zobaczyć , tylko co później z nadprodukcją roślin zrobić pięknie u ciebie ,jeżówki cudne

Madziu muszę sobie to wszystko wyobrazić, bez sensu kupić to i to, bo i tak miejsca nie mam żeby to gdzieś wcisnąć jeżówki faktyxznie bardzo ładne, taki ładny malinowy kolor mają wpadły mi w oko jeszcze jedne, ale nie kupowałam najpierw decyzję muszę podjąć.
paulina_ns 07:48, 22 lip 2017

alis napisał(a)

Zakupy super, jak dawno już ja nic nie kupiłamMus to poprawić

U Ciebie w każdym zakątku ślicznie, ale najbardziej spodobało mi się to zestawienie Mam oko na seslerię jesienną od jakiegoś czasu, planuję ją na różance.

Dzięki Alicjo, sesleria na różance to strzał w 10 pięknie wygląda z szałwią, różami, ja mam jeszcze tam dodane rozchodniki stardust i 3 krzaczki hortensji Bobo.
paulina_ns 07:49, 22 lip 2017

MonikA napisał(a)

Miałam podobnie, myślę, że dojrzewamy ogrodowo

Monia myślę,że tak chociaż nie wszystkie jeżówki mi się podobają, żółte, białe średnio, bardziej wolę w tonacji różu
paulina_ns 08:03, 22 lip 2017

m_gocha napisał(a)
Paulina pięknie masz na rabatach, nawet nie umiem wybrać zdjęcia do zacytowania bo wszystkie piękne
Świetne to połączenie sesleri jesiennej i szałwii . Muszę się tej trawce przyjrzeć, bo wyglada ciekawie

Zakupowo szalejesz kochana Jeżówka śliczna - jakoś nie mogę natrafić na te pełne - gdzie ją kupiłaś?
Red Baron to też jedna z moich ulubionych traw, chociaż mój posadzony na jesień teraz jakiś taki lichutki
Stipa jest cudna - niestety moja, którą dostałam od Jolki niestety nie przetrzymała zimy

Gosiu dziękuję za miłe słowa seslerie jesienna polecam, bezproblemowa, szybko rośnie i ma ładny kolor.

Red Barona już kiedyś miałam, ale coś mi wyginal po zimie, zobaczymy jak będzie z tym.

A co do stipy to właśnie to jest stipa Joli na wiosnę ja ciachnelam i pięknie odbiła, dużo siewek mi od niej przetrwało tylko zastanawia mnie jedno, że nic nie urosły, może mają za mało słońca? Większośc jest taka jak mi sadzonki dała,czyli takie mikruski przy innych roślinach
gosika67 09:55, 22 lip 2017

Ładna ta rabata z szałwią, wszystko się uzupełnia i avatarek zmieniłaś.
Trawy warto mieć , chociażby dla szumu w uszach.Pozdrawiam.
paulina_ns 09:57, 22 lip 2017

gosika67 napisał(a)
Ładna ta rabata z szałwią, wszystko się uzupełnia i avatarek zmieniłaś.
Trawy warto mieć , chociażby dla szumu w uszach.Pozdrawiam.

Gosiu ja w tym roku zatrawkowalam się na maksa lubię je, trochę ID mnie drażni, nie specjalnie u mnie rośnie, ale daje jej jeszxze szansę może w przyszłym sezonie się poprawi