Hortensje ogrodowe będą kwitły, Mireczko (Mirkaka), strasznie się cieszę, bo tylko twoje są kwitnące. Pomyślałam sobie, ze te, co nie kwitną, wsadzę do donic i będę przechowywać w szklarence, jeśli powstanie Strasznie się cieszę
To Wielosił biały. Zdjęcie "matki" z zeszłego roku:
Kindzia, przykro mi, ze sadzonka nie przeżyła. Mam nowe sadzonki i mogę dla Ciebie wykopać. W tyk roku znów sie troche rozsiał. Tylko kiedy my sie zobaczymy?
Wyskoczyłam na zakupy i oczywiście nie mogłam się powstrzymać. Tylko nie wiem co kupiłam haha. Wrzuciłam już do rozpoznawania bylin, ale może któraś z Was będzie wiedziała? Ta niższa była tylko jedna, a ta wyższa (penstemon?) miała koleżankę w kolorze koralowym.
Dzień dobry wszystkim! Zakupy właśnie małe poczyniłam. Sprzedająca nie znała nazw, macie jakieś pomysły? Ta mniejsza to nachyłek? To wyższe to jakaś odmiana fuksji? Penstemon? Była tam jeszcze druga, w kolorze pomarańczowym/koralowym.
Dziewuszki, też sie cieszę z cisów i ich przyrostów. Martwią mnie jedynie dwa stożki na froncie bo rudawe są. O ile prawy jako tako zielone wypuścił tak lewy rudzieje mocno. O wszystkie tak samo dbam prawy
Mireczko, nadrabiam zaległości i cofam się po trochu. Jak ty masz cudownie w ogrodzie. Chyba miło się pije kawę wśród takich zapachów
Dzwonek przecudny I te różyczki