Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

ElzbietaFranka 00:04, 18 lip 2017

Aniu odnośnie juk. U mnie też w tym roku kwiatostany spore, ale liście chyba zmarzły w maju bo po zimie były zieloniutkie juz puściły soki i je przymroziło i złapały jakiegoś grzyba, pryskam i trochę się zatrzymał.

Aniu ja też mam kilka kęp które posadziłam w zeszłym roku i nie kwitły. Juka musi nabrać dojrzałej rozety i wtedy zakwita. Nie zakwitnie ta która kwitła w poprzednim roku to wszystko wycinam i z korzenia wypuszczają nowe rozety.

Odnośnie dereni trudno złapać dobry czas dla cięcia krzewów kwitnących wiosną, dereń też do nich należy. Derenie mają - przynajmniej siberica - ma piękne owoce granatowe które sa pożywką dla ptaków.

Mój dereń po przymrozkach nie kwitł ale wypuścił późno bo późno odrosty które miały po 60 cm i musiałam go ściąć i zaczyna odpuszczać na nowo i kwitnie bardzo obficie miałam zrobić fotę ale zapomniałam.

Ja też zazwyczaj tnę wszystko wiosną. Na osiedlu też jest mnóstwo dereni i tawuł i ogrodnik podcina je właśnie teraz po przekwitnięciu.

Makao_J 10:31, 18 lip 2017

alis napisał(a)

Tyle razy byłam dzisiaj u Ciebie i jakoś śladu nie zostawiłam, ślicznie masz a przy tych płytach trawki bosko wyglądają. Seslerię u Finki zamawiałaś? Czy z innego źródła?

Zamawiałam z Albamar bo Finka nie odpowiadała na maile i smsy.
Makao_J 10:34, 18 lip 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Aniu odnośnie juk. U mnie też w tym roku kwiatostany spore, ale liście chyba zmarzły w maju bo po zimie były zieloniutkie juz puściły soki i je przymroziło i złapały jakiegoś grzyba, pryskam i trochę się zatrzymał.

Aniu ja też mam kilka kęp które posadziłam w zeszłym roku i nie kwitły. Juka musi nabrać dojrzałej rozety i wtedy zakwita. Nie zakwitnie ta która kwitła w poprzednim roku to wszystko wycinam i z korzenia wypuszczają nowe rozety.

Odnośnie dereni trudno złapać dobry czas dla cięcia krzewów kwitnących wiosną, dereń też do nich należy. Derenie mają - przynajmniej siberica - ma piękne owoce granatowe które sa pożywką dla ptaków.

Mój dereń po przymrozkach nie kwitł ale wypuścił późno bo późno odrosty które miały po 60 cm i musiałam go ściąć i zaczyna odpuszczać na nowo i kwitnie bardzo obficie miałam zrobić fotę ale zapomniałam.

Ja też zazwyczaj tnę wszystko wiosną. Na osiedlu też jest mnóstwo dereni i tawuł i ogrodnik podcina je właśnie teraz po przekwitnięciu.

To ja muszę iść do Ciebie na naukę wycinania rozet z juk. Wiedziałam że ta co zakwitła już nie kwitnie ale nie wiedziałam że trzeba coś usuwać.
Makao_J 10:36, 18 lip 2017

Kupiłam dziś patyki. Z samego rana to w Pęchcinie pusto było i sprawę szybko załatwiłam. Ale przyznam szczerze że ciężko było wyjeżdżać tylko z grabami. Tyle pięknych bylin teraz kwitnie że po prostu nie wiedziałam gdzie oczy zatrzymać. Coś pięknego.

A oto moje graby Fastigiata.

Teraz muszę iść do dziewczyn na naukę cięcia by pieniek wyprowadzić.
iwonkap 10:49, 18 lip 2017

Superowe zakupy, fajne te drzewka
Zana 10:56, 18 lip 2017

Super śliczne grabiki
ivo 10:57, 18 lip 2017

Sliczen te graby nabyłaś . Po ile ? Posadzone już ? Podkrzesaj koniecznie bo wtedy są moim zdaniem najpiękniejsze
babka 10:58, 18 lip 2017

przyszłam do Ciebie za grabami, będę u Ciebie je podglądać bo też nie wiem jak z nimi się obchodzić. Twoje ładniutkie, równiutkie ja krzywulce wielkie kupiłam
Zaznaczam wątek. Pozdrawiam
leon60 11:00, 18 lip 2017

Jakie ładne pieniek podkrzesaj do wysokości jaka Cię interesuje
iwka 11:04, 18 lip 2017

Dziewczyny, a można takiego graba przyciąć trochę od góry? długa zakupowa historia z moimi grabami, ale jednego mam ponad metr krótszego od pozostałych słabo to wygląda