Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To miejsce trzeba kochać 19:49, 26 cze 2017

Do góry
Inne widoczki
To miejsce trzeba kochać 19:45, 26 cze 2017

Do góry
Czosnki bardzo powoli się otwierają
Podwórkowa rehabilitacja 19:45, 26 cze 2017

Do góry
ryska napisał(a)

Już powoli heliotrop zaczyna swój pokaz a tymczasem zobacz co dziś wypatrzyłam.
To Alionushka, taka urocza Od razu przypomniał mi się obrazek, który wstawiłaś niedawno u siebie i który mnie zachwycił.

No piękna...zauważyłam ,że roślinność pięknie prezentuje się w białym tle, ale sama roślinka mnie intryguje cudna jest..czy to powojnik?
To miejsce trzeba kochać 19:44, 26 cze 2017

Do góry
Pierwsze kwiaty jeżówek
To miejsce trzeba kochać 19:41, 26 cze 2017

Do góry
Przed domem kolor dają tawułki. Ładnie się rozrosły. Rzeczywiście lubią mokro bo tam gdzie jest gęściej linia są przepiękne. Linię trzeba będzie chyba zagęścić w niektórych miejscach. Na razie dolewam konewką
To miejsce trzeba kochać 19:37, 26 cze 2017

Do góry
Invincibelle pokazują pierwsze kwiaty. Oby burze nas ominęły, bo w zeszłym roku po burzach wszystkie leżały. Teraz przycięłam przy ziemi. Zobaczymy czy to pomoże
To miejsce trzeba kochać 19:33, 26 cze 2017

Do góry
I Jubille Celebration. Delikatnie różowa, zwiesza kwiat, ale to jej pierwszy sezon. Kolor mnie zachwyca, jest delikatniejszy niżnp Princess Alexandra of Kent ale nie tak blady jak Queen of Sweden
To miejsce trzeba kochać 19:29, 26 cze 2017

Do góry
Na drugiej rabacie mam więcej odmian. To bardziej wietrzne miejsce i kwiaty szybciej przekwirają.

Queen of Sweden

Alnwick Rose

MW

Princess Alexandra of Kent
Miłkowo - sezon 2016-2022 19:29, 26 cze 2017

Do góry
Milka napisał(a)
[b]Basilikum
dzięki, nastraszyłam się i nacierpiałam, na 2 dni odjęło mi nogi, masakra

z dalii tylko ciemne mam
jakoś bez problemu się je przechowuje i co rok mi kwitną, już niebawem, tylko zachwaszczone tam siewkami tych ponad 100-letnich drzew

i przesadzana róża Snow White na 2 pędach kwitnie, ale puszcza już nowe

rojniki w donicy podziwiam, za wytrzymałość

Wyjątkowo mnie te foty relaksują, czytałam o problemach zdrowotnych, trzymam kciuki, ja mam problemy z barkiem i nadgarstkiem chyba ogród mi nie służy,
ale jak rodzinka jest, ból ustępuje... fajnie Was widzieć rodzinnie
Ogród do odnowy 19:28, 26 cze 2017

Do góry
To miejsce trzeba kochać 19:25, 26 cze 2017

Do góry
Obok Leonardo mam pashminę. Pąków ma dużo, ale na pierwszy kwiat czekałam kilka dni. Kwiat bardzo ppwoli się rozwija. To fajnie bo długo cieszy. Pierwszy rozkwitnięty
To miejsce trzeba kochać 19:22, 26 cze 2017

Do góry
Chwilę mnie nie było, czytałam na bieżąco ale u mnie się mało działo. Teraz róże zakwitły i jest co pokazać. Najpiękniej u mnie wygląda leonardo. Ma dużo pąków i długo się kwiat utrzymuje. Pięknie różowe pełne kwiaty.
Miłkowo - sezon 2016-2022 19:19, 26 cze 2017

Do góry
Milka napisał(a)

Gosiu dzięki za odwiedziny
Jak pisałam wcześniej, praca ogrodowa nie jest lekka i nam wszystkim szkodzi, choć ogród tak cieszy

pod domem mam hortensjowo

Pięknie się prezentuje biel domu z zielenią hortensji i z bordem co tam posadziłaś do dodnic?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:08, 26 cze 2017

Do góry
Agania napisał(a)
Trzecie oczko dostało 50 irysów syberyjskich...próbuję bolestraszyckie klimaty wprowadzić...
50 irysów posadzilam, tego nawet nie widać

Agato a jaką wielkość ma 3 oczko? Mogę prosić o zdjęcie? Z tym 'znikaniem' posadzonych roślin też mam problem w stawie.

A co to za 'choineczka'w oczku?

Sprzeczność w ogrodzie 19:05, 26 cze 2017

Do góry
Jana napisał(a)
o to fotka...trochę czasami go koryguję

Przypomina mi tego z Ettenbühl, Belle Etoile Tak mi się spodobał jego zapach, że dumam nad jakąś miejscówką
Ogród do odnowy 19:04, 26 cze 2017

Do góry
Cypryśnik

Ogród z łezką II 19:02, 26 cze 2017

Do góry
Gocha napisał(a)

Te róże chyba naprawdę chcą do Ciebie jechać- a jak tak to szykuj miejsce na kolejne- może się skusisz na jakieś jeszcze. A może tę- już się dowiedziałam to Green Ice. Buziaczki

Ta róża bardzo mi się spodobała

Ten ptasiek bardzo podobny do Twojego piesa w umaszczeniu
Nowa rata zachwyca, szałwie piękne okazy...tak jak tobie wszystko rośnie to u mnie aż nie do wiary smutno się robi...

Gosia piękną Wam fotkę zrobiła na tej ławeczce...romantyczna fajna wycieczka za Wami, kiedy kolejna?
Nowa róża jak z mojej bajki
Sprzeczność w ogrodzie 18:57, 26 cze 2017

Do góry
o to fotka...trochę czasami go koryguję
Ogródkowe rewolucje 18:49, 26 cze 2017

Do góry
Alicjo, Jolu, Marto dziękuję

Toszko gracki zarezerwowane będą w sierpniu , wintergoldy przesadzić jesienią i tak z metr starczy?

Asiu z tym przesadzaniem to chyba każdy ogrodnik tak ma, a poczatkujący chyba w szczególności.

Mad witam Cię serdecznie i idę obejrzeć Twój "ścisk"

Podpowiedzcie mi proszę czy takie coś ma sens.

Przeniosłabym wszystko co rośnie przed tujami, aż do rozchodników, a posadziła taki szpaler rozplenicy hameln. Czyli cała rabata to hortensje limelight, dalej rozplenice, potem 3 rozchodniki, amonagawa, półkole z kulkami bukszpanowymi i dalej już te rodki z tawułami?

Albo może pomieszać na zmianę rozplenice z rozchodnikiem.
Kłopoty - problemy z trawnikiem 18:46, 26 cze 2017

Do góry
Witam serdecznie użytkowników Ogrodowisko.

Tak mi się życie potoczyło, że rok temu udało mi się założyć niewielki trawnik.
Był to mój pierwszy raz i już wtedy wiedziałem, że popełniłem kilka poważnych błędów.
Trawa rosła przez pierwsze dwa miesiące, później wyschła.

W tym roku chyba bardziej przyłożyłem się do pracy. Stwierdziłem, że nie będe zrywał całkowicie starej darni. Wygrabiłem ile się dało. Co przy kondyscji trawnika udało mi się pozbyć go prawie w całości. Dowiozłem nowej zaworkowanej ziemi. Rozsypałem, zasiałem trawę, przykryłem włókniną i czekałem.

Po pierwszym koszeniu podlewałem HUMUS Activ do trawników. Trawa rosła ale słabo.
Po którymś z kolei koszeniu przełom maja/czerwca rozsypałem nawóz do trawników TARGET z mikroskładnikami.
Nastąpił bujny wzrost trawy. Niestety po kilku koszeniach, trawa zaczyna wyglądać tak jak na zdjęciach w załącznikach. Podlewana regularnie, co 2-3 dni w czasie upałów.
Wykopałem dzisiaj kawałek ziemi (kwadrat na głębokość 15 cm) żadnych szkodników gołym okiem nie widać. Na chwilę obecną trawnik ma ponad 3 miesiące.
Robiłem też dosiewki, jak widać mają się dobrze. Zastanawia mnie tylko czemu w miejscu przy betonowym płocie, (do widać na zdjęciach) trawa jest wyższa. Może dlatego, że jest tam więcej cienia?

TRAWA: Wimbledon firmy KANLAS
NAWOZY: HUMUS Active do trawników na przemian z nawozem TARGET z mikroskładnikami.

Podłoże to glina i i kamienie. Podczas pierwszego siewu starałem się wybrać jak najwięcej śmieci. Wybralem glinę i nasypałem ziemi zwykłej w kolorze ciemnoszarym oraz wierzchnią warstwę czarnej ziemi. Całość to około 15-20 cm.

Będe wdzięczny za jakąkolwiek pomoc lub naprowadzenie mnie na właściwą ścieżkę.

Pozdrawiam
Karol

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies