Juka spora. Do porównania fotke zrobiłam z moim synem ( ma ok 158cm wzrostu).
Te juki zawsze tak obficie kwitną. Myślę, że to może taka odmiana.
Skalniak widać z daleka. Ta lista roślin to tylko rośliny na skalniak , a i tak prawie same kamienie widać.
Ale w tym roku poszalałam i cała lista nowych roślin jest dużo, dużo dłuższa.
U Ciebie całkiem na bogato to też listę masz długą na pewno.
Ja w tym roku wszystko zapisałam, więc kiedyś wezmę wszystko pod kreskę. Osobno rośliny, osobno reszta ogrodowa nie kwitnąca.
Na razie może jeszcze nie, bo jak się przerażę to nie skończę hortensjowej i folii do oczka nie kupię a juz ją miałam w rękach, ale cena ...
Nowa rabata, to tu były tulipany i hiacynty teraz tu króluje fiolet, ale floksy sie szykuja, potem 2 hortensje i marcinki, piwonie śpią i nie kwitły. Dziwaczki też już się rozpędziły i zaczynają pierwsze kwiaty otwierać.
40szt takich czosnków wsadziłam, ale czy tyle wyszło to wątpię.
Powojnik Multi Blue
Ta trawa ma łodygę okrągłą i dopiero z niej liście na różnych wysokościach wychodzą.
Nie ma nigdzie w szkółkach, marketach i CO. Miał facet wykupiłam i ma mieć więcej ale już go nie będzie na moim terenie. Będę kombinować ,żeby załatwić bo facet mieszka w rejonie skąd pochodzi moja nowa sąsiadka i muszę z nią pogadać może by mi zrobiła tę przyjemność i mi to sprowadziła. Dlatego pisałam, że zamówiłam ale tak naprawdę dostać od ręki nie mogę.
Miarka fajna , kawaler mi rośnie
Cześć Kasiu
Tu nie sprawdzałam, nigdy nie byłam na tej stronie, ale ładnie mnie przekierowałaś i widzę, że ceny bardzo fajne.
Dziękuję Ci bardzo, a może i tu kupię
Dobrze, że są tacy pomocni ludzie jak Ty