Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Makusia 17:04, 07 lip 2017

Dla Kasi trzmielina oskrzydlona. Zauważyłam, że małe ślimaki w skorupkach je lubią...

Makusia 17:08, 07 lip 2017

Zakupiłam. Już mocno przebrane - przeze mnie głównie Zostały dwie ale już marne...
Kasia_CS 17:51, 07 lip 2017

Oo dzięki Ci za trzmielinkę a powiedz mi, czy tniesz ją jakos? Muszę na pniu koniecznie dorwać jak gdzieś znajdę
Johanka77 17:56, 07 lip 2017

Ładnie, ładnie! Z tą korą baaardzo!
Wróciłam i będę komentować na bieżąco
Nota bene wróciłam po 2 dobach lotu czterema połączeniami. Trump i burze nad Europą to mieszanka (pio)rujnująca
dominika_ 18:06, 07 lip 2017

Idziesz jak burza, kolejne zakupy
Margerytka40 18:23, 07 lip 2017

Marta ale Cię wzięło. Jak tak dalej pójdzie to do jesieni cały ogród ogarniesz.
Makusia 19:49, 07 lip 2017

Kasiu mam ją od zeszłej jesieni- nie ciełam jej...cóż...nawet mi to do głowy nie przyszło

Johanka czytałam o Twoich przygodach i nic nie poradzę- nadal mi się gęba cieszy

Dominika z zakupów w tym roku zostały mi już chyba tylko kulki. I może szałwia. No i na pewno czosnki główkowate i inne cebulki. I chyba wsio

Asiu ja już niczego w tym sezonie nie ruszę. Tę choine zadołuję i będzie czekać do wiosny. Przy tych rabatach, które już są mam pełne ręce roboty. Nie mam ciśnienia. Półka czeka na wrzesień, kulkowo na dniach i tyle. Okularową zasypać korą i pilnować żeby nie zarosło. Tyle i aż tyle.
AngelikaX 20:03, 07 lip 2017

Makusia napisał(a)

Muszę chyba w totka zacząć grać Żeby wygrać, trzeba grać Ale z kasą to jest tak- gdyby mieć nieograniczone zasoby finansowe, to chyba mocno by mnie kusiło, żeby wpuścić ekipę, która zrobiłaby to za mnie- tą ciężką robotę- darowałabym sobie kopanie, wożenie taczkami, tachanie mega ciężkich choin, wszystko to, co nie jest szczytem przyjemności. Jako, że z natury jestem osobą wygodną, to pewnie wkrótce doszłabym do wniosku, że pielenia też nie lubię, a ciąć buksów nie umiem
I tym sposobem już nie byłby to mój ogród, a na pewno nie moim potem podlany
Trzeba próbować widzieć szklankę w połowie pełną, choć przyznam, że jak patrzę na sąsiadów, u których ekipy tylko się zmieniają, to trochę im zazdroszczę, że Sąsiadka potrafi odpoczywać- winko, książka, a ja na to jeszcze czasu nie znajduje. Ostatnio nawet eMa zapytałam, czy uważa, że my potrafimy z życia-przyjemności korzystać, jak zapi....przy ziemi, a Sąsiedzi w basenie się pluskali

Jak to mówi mój Bratanek- "życie!"
Ale się rozpisałam...i chyba nie w temacie

Kasa kasą ale pomyśl jakbyś niemiłosiernie nudziła się na tym leżaku, czy w basenie... no bo ileż można się pluskać czy leżeć... czasem aż miło zmęczyć się i cieszyć się efektami czyż nie prawda?

Dała by Ci tyle radości skończona rabata, przycięty stożek gdyby zrobił to ktoś za Ciebie? Z czasem pewnie byś tego wogole nie zauważała

A w totka to fakt pograłabym też - przydało by się... na chciejstwa ogrodowe...choć nie lubie wydawać dużych sum, więc dziubię na raty (ciekawe czy po wygranej mój stosunek by się zmienił ) - jestem w trakcie zmiany rabaty... od jesieni kupuję w ratach - jakoś mnie tak serce znaczy kieszeń mniej boli... choć największy koszt to przede mną drzewa...

kaz742011 21:08, 07 lip 2017

Trochę kory a efekt spory . Super się zrobiło.
inka74 21:36, 07 lip 2017

Martuś ale działasz. Kora nadała elegancji bardzo już ładnej hortensjowej. Lubię tą rabatę u ciebie. Ta choina w formie stożka to niezły patent. Fajnie będzie przed domem wyglądać. Jak tak dalej pójdzie to skończysz cały przód w tym roku ))

Edit - muszę czytanie twojego wątku zostawiać sobie na wieczór bo dziś w pracy stolik przy obiedzie ze śmiechu oplułam )) no obiad mi normalnie uciekł