Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

m_gocha 16:18, 07 lip 2017

Bogdziu zdrówka życzę
Basilikum 17:10, 07 lip 2017

Bogdzia napisał(a)
Jakies kwiatki

piekny ten Oman w duzej grupie wspaniale wyglada. A ja glupia rozbilam rodzenstwo, mialam trzy i jednego przesadzilam na inna rabate.
Bogdzia 19:41, 07 lip 2017

pestka56 napisał(a)

Bogdziu, przykro mi, że zdrowie ci nawaliło. Niestety to nam przychodzi z wiekiem. Mnie też już, choć jestem generalnie twarda, zdarza się ostrzej chorować. Odpoczynek i ogród dobrze robią dla zdrowia.

No niestety masz rację, wiek to najwazniejszy czynnik i bedzie juz tylko gorzej ale nie ma co o tym myślec.Dzis troszke popieliłam w ogrodzie , jakies 3 wiadra , niewiele ale dobre i to.Teraz troszke kropi , to listki zmoczy a moze w nocy nawet podleje?
Bogdzia 19:42, 07 lip 2017

_Martini_ napisał(a)
Bożenko, moje rh cunningham mają małe pączusie. Czy to znaczy, że one zamierzają znowu kwitnąć, czy to możliwe?

Pączusie teraz zawiazuja wszystkie rh , juz na przyszły rok. Wiekszosc zakwitnie dopiero wiosną ale CW lubią troszke zakwitnac jesienią, ja tego nie lubię bo wolę jedno kwitnienie ale taka ich uroda.
Bogdzia 19:46, 07 lip 2017

Margarete napisał(a)

Nie chciałam bo ja już nie mam miejsca u siebie. Teraz poza wyrywaniem chwastów i koszeniem trawnika moja praca w ogrodzie polega na wycinaniu, podcinaniu i ograniczaniu jednych roślin żeby mogły się rozwiać inne rośliny. Mam cisno na rabatach a na poszerzenie lub nowe nie ma szans

A ja myśle ze jeszcze będziesz poszerzac. Ja tez eMa męcze zeby mi jeszcze troszke trawnika skasował ale jak na razie sie zaparł i nie chce , myśle tez nad wyrzuceniem mojego swierka inversa bo mnie denerwuje w srodku rabaty bylinowej , ale to wszystko w przyszłosci bo na razie jeszcze dosc kiepscy jestesmy po chorobie.
Bogdzia 19:48, 07 lip 2017

_Martini_ napisał(a)

Jej, ale fajnie nie wiedziałam, że mogą.

W tym miejscu gdzie zakwitnie jesienia nie zakwitnie juz wiosna wiec ja wolę tylko wiosna ale one kwitna jak chcą na szczęscie jesienią niezbyt wiele tych kwiatów.
Bogdzia 19:50, 07 lip 2017

Dorota123 napisał(a)
Dobrze, że odbiła od ziemi bo ona taka piękna, może ona kwitnie na dwuletnich pędach?. Kupiłam ją sobie, chociaż malutka uraczyła mnie pierwszymi kwiatkami.

Kwitnie na jednorocznych pędach ale jak mocno osłabiona to i odchorowuje. W tym roku mi juz wszystko jedno i tak ogród nie wygląda dobrze, bedę czekac na przyszły rok.
Bogdzia 19:51, 07 lip 2017

m_gocha napisał(a)
Bogdziu zdrówka życzę

Dzięki .
_Martini_ 19:51, 07 lip 2017

Bogdzia napisał(a)

W tym miejscu gdzie zakwitnie jesienia nie zakwitnie juz wiosna wiec ja wolę tylko wiosna ale one kwitna jak chcą na szczęscie jesienią niezbyt wiele tych kwiatów.

Kurczę, czyli jednak niefajnie Też wolę wiosenne kwitnienie rh. Całkiem sporo jest teraz tych pączków
Bogdzia 19:52, 07 lip 2017

Basilikum napisał(a)

piekny ten Oman w duzej grupie wspaniale wyglada. A ja glupia rozbilam rodzenstwo, mialam trzy i jednego przesadzilam na inna rabate.

No tak duża plama zawsze lepiej wyglada . Mariolka dała mi go z siewu więc może warto wysiac?