To ten iglak, nie wiem czy to tuja czy cyprysik, dlatego proszę też o identyfikację i ocenę, czy warto było to kupić. Wys. ok. 80cm
Oczywiście proszę też o radę, jak i kiedy go formować.
Masz rację Danusiu, merytoryczne uwagi dot. magnoli powinniśmy je tam wpisywać. Kopie mojego wpisu też tam dam.
Co do przesadzania ryzykowalabym wyłacznie póżną jesienia gdy zgubi liście.
Kaczucha na trawiastej grzędzie zadomowiła się na stałe Pamiętam jak stała w donicy i czekała na swoje docelowe miejsce a teraz to żywa rzeźba w ogrodzie
Jolu Danusia robiła Ci projekt? Ostatnio stwierdziałam, że mam kilka miejsc w ogrodzie z którymi sobie chyba nie poradzę, bo są trudne do obsadzenia i przeszło mi przez myśl, że może porą jesienno-zimową zakupiłabym w Gardenarium projekcik. Wyczytałam na stronce, że robią też przez internet, trzeba tylko opisać trudne miejsca do zagospodarowania, foty, plan i szefowa robi resztę
Podsadź świerki drzewami o małej koronie (Prunus cerasifera Nigra0, zasłoni, lub innymi świerkami (Picea omorika) (podklej je). Ja umiem tak rzeźbić i zasłania się. Albo podcinam. Długo i kiepskie zajęcie, ale innego wyjścia nie ma.
Polecam posadzenie na lewo drzew o wysokich koronach, wszystko tam widać. jako żywopłot gęste iglaste, zielone, dużoooo hortebnsji jednakowych. Tak mniej więcej, i złągodź tą prostą linię, nie pasuje