Lilie cudne. Zawsze mi się podobały, tylko wiem, że są kapryśne i mi się pewnie nie udadzą ale będę podziwiać u Ciebie. Zazdroszczę altany, u mnie na razie jest taras z kostki i nc więcej, jak około południa słońce dowali to jajecznicę można smażyć bez ognia
Myślę, że miejscówka przetacznika między różami się sprawdzi. Jaki kolor jest róży obok tego przetacznika?
Moje stipy mają 2 i 3 lata, ale nie zawsze zimują dobrze. Sporo mi wypadło ubiegłej zimy.
Jeżówki i lilie masz piękne, szczególnie ta bordowa mi się spodobała.
Świetnie wygląda ta podniesiona rabatka z cegły, jeśli coś jej jeszcze zostało powtórz w pobliżu tamtej coś podobnego, albo tylko ułóż taki postument, na którym postawisz lampion lub doniczkę.
Twoje miłe wpisy jeszcze bardziej motywują mnie do działania, dziękuję. Moje rutewki w pierwszym roku to wcale nie zakwitły, takie mizeroty były. Lilii mam bardzo dużo, zakupione niedawno promocyjne lilie mają już około pół metra. Myślę, że zdążą zakwitnąć.
Wszystkie jeżówki sadzone są po kilka sztuk i prawie wszystkie są z własnego siewu.
Dorotko jestem zawsze pod dużym wrażeniem twojego pięknego ogrodu.
Kolorowych ,ładnie dobranych roślin.
Piękne rutewki.ciekawe kiedy moje ( niedawno kupione ) będą takie.
Lilie śliczne. Jezowki również. Sądzisz ja po kilka sztuk ??
No i te trawy. Ostnica sliczna .Floksy, hortensje przepiękne widoki .
Prosta rabata z drugiej strony widok.
Tych mam dużo lili i za nimi coś nie przepadam, kolor wysokość i forma kwiatów be.
Druga strona po przeciwnej prostej rabacie.
Wanilia, Limki i Phantom.
Te cosmosy ju wywaliłam.całą różankę i opanowały.
Lilie jeszcze cieszą jeżówki te.Mam do nich słabość
Dzięki.Ale i u ciebie jest Ślicznie .
Dziękuję Aguś
2,5 metra? ja się w tej materii ogrodowej nigdy chyba nie douczęnie jest proste to ogrodniczkowanie.
Aniu czy ta limonkowa jeżówka zimuje Ci bez problemów bo te odmianowe podobno potrafią ginąć a ja już drugi sezon do niej wzdycham w trawach mi się bardzo widzi ta panienka
Super sobie poradziłaś ale jak patrzę na te zdjęcia to trudno sobie wyobrazić,że nie było z czego tych bukietów zrobić u Ciebie zawsze mnóstwo pięknego kwiecia w ogrodzie.
Biała rutewka mnie zaintrygowała mocno.