Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

lojalna_ 21:19, 07 wrz 2018

Dorotko co Ty chcesz orac ? Ty masz tak pięknie kolorowo soczyście . A dekoracje od zawsze mnie zachwycają . Lubisz jesień ? Ja bardzo .
AgataM 09:47, 08 wrz 2018

Dekoracja parapetowa urzekająca Skąd Ty wzięłaś szyszki chmielu...?
Zagroda domkowa przepiękna
Lilie o tej porze zachwycające
Masz niesamowity talent i wyczucie smaku.
Z tym ułatwieniem pracy w ogrodzie to masz rację. Ja tez poczyniłam pierwsze kroki. Gdzie ma być kolorowo to będą kwiaty, a gdzie wygoda będzie dużo traw i krzewów.
Dorota123 14:40, 08 wrz 2018

asiak napisał(a)
Oj, Dorotko te Twoje piękne dekoracje
Miło mi, że Ci się podobają, ja za to jestem fanką Twojego pięknego ogrodu.

Dorota123 14:55, 08 wrz 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Dorotko nie wpędzaj nas w kompleksy tyle talentów w jednej osóbce
Od dawna mówię, że jesteś mega zdolną kobietą i nie wierzyłaś miBukiet śliczny, lilie zaskoczenie pełne, rojniki obłędne i dopiero teraz wyłapałam jakie te gąski maleńkie
Zawsze twierdzę, że jak nie spróbuję to się nie przekonam czy potrafię, a jak już zacznę coś robić to dotąd aż wyjdzie.
Gąski mają około 12 cm i można je nałożyć na drut, który służy jako podpórka.
Wyobraź sobie, że lilak mi teraz zakwitł.

Dorota123 15:34, 08 wrz 2018

lojalna_ napisał(a)
Dorotko co Ty chcesz orac ? Ty masz tak pięknie kolorowo soczyście . A dekoracje od zawsze mnie zachwycają . Lubisz jesień ? Ja bardzo .
Jesień lubię, mam ładne tło dla swojej posesji bo z 3 stron otacza mnie las. Przed domem mam jedno pole uprawne i za nim mieszany las z przewagą brzóz. Cudownie wyglądają cały rok, ale jesienią są najpiękniejsze. Jesień lubię, ale tą złotą, szeleszczącą suchymi, kolorowymi liśćmi. Poranne mgły i wschodzące słońce zza wysokich drzew daje pełen magii widok. Z drugiej strony domu, czyli w altanie mam cudowne zachody słońca. Promienie słoneczne wręcz tańczą między gałęziami moich wysokich świerków, a później słoneczko chowa się za lasem.

W ogródku mam kolorowo, ale ile trzeba przemyśleń, żeby cały rok wszędzie coś kwitło, a jak przyjdzie zrobić zdjęcie z szerokim kadrem to okazuje się, że nie ma co pokazać. Robienie dekoracji to zawsze był mój żywioł. U Ciebie nie ma tyle koloru co u mnie, ale jest zawsze elegancko i przejrzyście.

Dorota123 15:39, 08 wrz 2018

AgataM napisał(a)
Dekoracja parapetowa urzekająca Skąd Ty wzięłaś szyszki chmielu...?
Zagroda domkowa przepiękna
Lilie o tej porze zachwycające
Masz niesamowity talent i wyczucie smaku.
Z tym ułatwieniem pracy w ogrodzie to masz rację. Ja tez poczyniłam pierwsze kroki. Gdzie ma być kolorowo to będą kwiaty, a gdzie wygoda będzie dużo traw i krzewów.
Wyobraź sobie, że rośnie obok mojego warzywnika ten chmiel. Sama byłam zaskoczona jego widokiem, oplótł całą porzeczkę.
Ja raczej pracy w ogródku to sobie nie ułatwię, bo ja bardzo pazerna na roślinki jestem, ale na pewno troszkę pozmieniam.
Za miłe słowa bardzo dziękuję.

anabuko1 20:38, 08 wrz 2018

Dorotko piękne zdjęcia .
Te róże z rosą szczególnie mi się podobają.
Dekoracje jak zawsze wyjątkowe. Piękne.
A na tym zdjęciu z cyniami co to za kulki czerwone ?
Dorota123 21:15, 08 wrz 2018

anabuko1 napisał(a)
Dorotko piękne zdjęcia .
Te róże z rosą szczególnie mi się podobają.
Dekoracje jak zawsze wyjątkowe. Piękne.
A na tym zdjęciu z cyniami co to za kulki czerwone ?
Dziękuję
te czerwone kuleczki to szparaga ogrodowa, wycinałam ją już ze trzy lata, a ona ciągle rośnie. Trudno się jej pozbyć, to jest stary egzemplarz. W ogródku mam też siewki właśnie z tych czerwonych kuleczek.
Co dzień więcej kwiatów lilii mam.

anabuko1 15:33, 10 wrz 2018

Dorota123 napisał(a)
Dziękuję
te czerwone kuleczki to szparaga ogrodowa, wycinałam ją już ze trzy lata, a ona ciągle rośnie. Trudno się jej pozbyć, to jest stary egzemplarz. W ogródku mam też siewki właśnie z tych czerwonych kuleczek.
Co dzień więcej kwiatów lilii mam.

Aha.. nie poznałam tej szparagi ogrodowej .
Lilie faktycznie coraz piękniejsze. I ja mam jeszcze jedną kwitnąca .
Róże piękne. Nie chorują ci ??
Moje coś mi choruje i brzydko wyglądają.
ElzbietaFranka 22:38, 13 wrz 2018

Co tam moje trawy. Tutaj to dopiero mozna oczy nacieszyc. Dorota tyle ptactwa u ciebie ty to przestawiasz czy tyle tego masz.
Kompozycje przepiekne. Tez mam szparagus - tak to sie chyba nazywa - ltaki widocznie ziarna przyniosly bo nie sadzilam go. Tak samo machnia u mnie rosnie.

Rzeczywiscie trzeba mozg gimnastykowac aby wszystko kwitlo non stop w ciagu sezonu.
Bylam dzisiaj na dzialce i znowu sie urobilam. Mielilam galezie przyciete, podlewalam bo po tygodniu horty i res, ta roslin mialy bardzo sucho. Mial byc dzisiaj deszcz i chlodniej a byla piekna pogoda.

Na polu u sasiada wszystkie brzozy juz zolkna jest bardzo sucho ja podlewam i jako tako sie liscie trzymaja.

Pieknie Dorotko.