Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród Dominiki 21:08, 06 cze 2013

Do góry
Domi to może po prostu buki zamiast tych brzóz purpurea?
Ogród niby nowoczesny ale... 21:07, 06 cze 2013

Do góry
Pozdrawiam
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:05, 06 cze 2013

Do góry
Izuś to jeden z najpiękniejszy ogrodów z CHFSh - do tej pory widzialam w nim tylko formowane graby i cisy i kjuby.... Po czterech latach ...... zobaczyłam w nim rabatę angielską

A tu sobie możesz polookać jak ten ogród w całości wygląda
http://www.crocus.co.uk/chelsea-luciano-2009/
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:00, 06 cze 2013

Do góry
Powtarzam za Bockiem - szoking że lawenda juz Ci kwitnie i różom pąki pękają!!!! U mnie skanadaliczny skandal z tydzień opóźnienia!!,
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:55, 06 cze 2013

Do góry
Anitko mam nadzieję, źe wreszcie przestanie padać.... Moźe jednak woda troszkę wsiąknie do soboty i będzie impreza ogrodowa?
Jurajski Ogród 20:53, 06 cze 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ufff.

Agnieszko, czym spowodowana jest taka różnica w trawniku (stokrotki). Inaczej się nasiały (kierunek wiatrów w Twoim ogrodzie), czy już po odchwaszczaniu?

Aga a na cytowanym przez Pszczółkę zdjęciu z czego jest źywopłocik po lewej stronie?.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 20:47, 06 cze 2013

Do góry
Ps moja kłosówka dzisiaj zaliczyła ponowne golenie
Boćkowe perypetie ogrodkowe 20:47, 06 cze 2013

Do góry
Ten pączek na deser to która horti? Incredibal?

M ściągnie darń.... Po roku robienia ósemek wokół wisienek...
Róże jeszcze nie kwitną, gdy się pokażą kwiaty, będę cię kusić
Nowa rabata zawijaskowa ślicznie wygląda. Widzę że stipy doszły do kompozycji
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:35, 06 cze 2013

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Chciałem ją pod platana dać, tak po boku bo tam będzie kiedyś runianka i żywopłot z choiny i ławeczka.

Pod platanem bedzie lekko ocieniona, wg mnie to dobry pomysł.

Magda70 napisał(a)
Deszcz?? a co to deszcz?? Słońce piękne, niebo niebieskie ogólnie ładne widoki za oknem...

Aczkolwiek, z drugiej strony przydałby mi się deszcz...bo podlewać muszę aby trawki rosły...

Mogę ci troszkę odpompować z rury drenażowej... Kcesz?

Wieloszka napisał(a)
Piękne fotki jak zawsze Dzięki za instruktaż cięcia - ctrl c i ctrl v - i zrobione
A co to może oznaczać, że moje bergenie mają czerwonawe liście? Coś im u mnie nie pasuje?
Czytałam u Madzi, że jadłaś własne warzywka, a gdzie fotki warzywniczka???

Aga moje mają zielone liście. Tylko wewnątrz kępy robią się czerwoen, potem źólte a potem zamierają stare liście.
Warzywniczek nie nadaje się do ekspozycji. Za rok pokaze

ewa004 napisał(a)
Marzenko pozdrawiam

Ewo buziam

Pszczelarnia napisał(a)
,
Że jest pięknie u Ciebie to wiesz. Spływająca obfitość nasadzeń. Jak się nazywają te liliowce, co teraz kwitną.

To miniaturowe liliowce stella d'oro

polinka napisał(a)
Magda możemy zrobić wymianę, deszcz za słoneczko. Myślę, że ogrodnicy z Dolnego Śląska i nie tylko z chęcią pójdą na taki układ

Dołączam się do wymiany

ka1sia napisał(a)
Hej, Marzenko! dalej leje? u mnie już ciemno się robi, zaraz znowu lunie bez opamiętania!
Piekne masz te irysy, kiedy je można przesadzać? Mam za płotem całą masę, chcę do ogrodu przenieść, ale to chyba jesienią ? Pozdrawiam, słoneczka wreszcie życzę

Irysy jak każdą bylinę można w juź sierpniu przesadzać

Dzięki za słoneczko dzisiaj nie padalo

Domi napisał(a)
Melduję, że byłam, bjutiful dżangyl na rabatkach pooglądałam, popodziwiałam i pozdrawiam cieplutko

Dźangla na rabatach ma aktulnie klimat troplikalny....wilgotność 99 % jutro +26 stopni
bociek napisał(a)
No Madzen, Ty jak zapodasz fotki to klekajcie narody Cudnie Ci kosacce kwitna I powojniki
I te instrukcje bardzo przydatne Wstrzymuje sie z cieciem bukszpanu skoro jeszcze nie pora, ale rece mnie swedza jak nie wiem Danusia pisze koniec czerwca to koniec czerwca

Pokaz te roze

Buziam

Kasia dzisiaj w przechowalni bukszpanowej sobie 4 szt przycięłam.... Akurat pod ręką miałam maszynkę boscha

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:41, 05 cze 2013

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Dziękuję bardzo za fotki W takim razie posadzę ją w mojej ziemi wymieszanej z ziemią ogrodową, granulowanym obornikiem i piaskiem. Jeszcze tylko...Nie przypala się na słońcu?
Hosta to nie czasem odmiana 'Krossa Regal' ?

Filip nie mam pojęca jaka to odmiana hosty, wygląda nietypowo w deszczu, co może mylić...
Nie sadż rodgersji w pełnym słońcu, liści mojej w ubieglym roku nie przypaliło.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:23, 05 cze 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Cudne to piwonie czy tulipany????

Wg mnie piwonie. Muszę znaleźć spis roślin z tego ogrodu bo mnie zachwyca ta łaką

Sprawdziłam - piwonia buckeye belle
Oraz
Salvia caradonna - szałwia królewska
Astrantia ‘Hadspen Blood’ and ‘Claret’ - jerzmanka bardzo mi się podoba!
Iris germanica ‘Deep black’
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:21, 05 cze 2013

Do góry
aga_pe napisał(a)

Super, dziś kupiłam znów dwie. Jedna też jest taka niebieska, ale wydaje mi się że drobniejsza

Aga rok temu była mniejsza, hosta po 2-3 latach nabiera rozmiaru
Postawić trawkę nad i... 22:13, 05 cze 2013

Do góry
Aga ja myślę, że umbra miała za mało wowdy po posadzeniu.... ale podlanie na grzyba, zwłaszcza teraz nie zaszkodzi
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:11, 05 cze 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Oj Marzenko, śliczne te Twoje rabatki, nawet w deszczu. Pozdrawiam serdecznie

Aga u Ciebie mam nadzieję już nie pada.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:09, 05 cze 2013

Do góry
agata19762 napisał(a)
ślicznie nawet w deszczu !!!!!!!!!
pozdrawiam Marzenko....

Agatko tylko ta zieleń ogrodu trzyma mnie przy życiu... Deszcz od tygodnia...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:07, 05 cze 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)

On taki bardziej żółty jest?

Teraz jest biało żółty a podem bardziej żółto-zielony. Przez cały rok ładny, ale nie lubię z niego kulek tylko ten żywopłocik. Kulki teź mam . Najlepiej wygląda w połączeniu z zwykłym bukszpanem. Danusia kiedyś pokazywała inspirację zwywopłotu na dwóch poziomach z bukszanu variegata i zwykłego.. Chyba muszę kiedyś coś takiego skomponować .... Chyba nawet wiem gdzie coś takiego zrobie.,.. Ta dam mam natchnienie
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:05, 05 cze 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Madzen .. Ta trawiasta koło kwadratowych płyt z zawciągiem ,zdaje się,jest bossska

Ela ja nie mam zawciagu... To gożdziki miniaturowe też je lubię bo mają szaro-srebrne listki i łodygi i kwiatki dają niesamowity kontrast. Czekam na dzowniki karpackie na ter rabacie ... Zabierają się do kwitnienia.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:04, 05 cze 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Ale kosańce Ci szaleją u mnie pierwszy zakwitł

Dlatego poszłam je obfocić, bo kwitną w tym deszczu a zwykle nie cieszą długo kwiatami... Mam jeszcze jedną rabatę z nimi
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:03, 05 cze 2013

Do góry
butterfly napisał(a)
Marzenko, szybko zaglądam, czasu mało...

Z listy roślin do przycięcia - tylko tawuły trzasnełam...., ale pocieszam się, ze wiekszości nie posiadam.. Bukszpany i cisy u mnie tez czekaja...

A drewno na podjeździe też mi tak mokło - ale w marcu-kwietniu, bo zima sie ociągała z odejściem..

Twoja ulubiona rabata jest tez moją

M odgruzował tylko przejazd... Z resztą czeka a codziennie po pracy pada.... Kiedyś pozbiera....

Na tej rabacie nie chce mi zakwitnąć piwonia drzewiasta !!! Wnerwia mnie już drugi rok... A w poprzednim ogrodzie kwitała.... Po przeprowadzce ma focha

Z cieciem bukszpanów i cisów nie musimy się spieszyć, jeszcze mamy cały czerwiec.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:00, 05 cze 2013

Do góry
Moniika napisał(a)

U Marzenki wszystko piekne ale ta hosta faktycznie zjawiskowa
Pozdr M

Moniko wyjątkowo soczyście po tym deszczu jest....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies