Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Madzenka 22:23, 05 cze 2013

Bogdzia napisał(a)

Cudne to piwonie czy tulipany????

Wg mnie piwonie. Muszę znaleźć spis roślin z tego ogrodu bo mnie zachwyca ta łaką

Sprawdziłam - piwonia buckeye belle
Oraz
Salvia caradonna - szałwia królewska
Astrantia ‘Hadspen Blood’ and ‘Claret’ - jerzmanka bardzo mi się podoba!
Iris germanica ‘Deep black’
malkul 22:28, 05 cze 2013

Aniu i ja gratki posyłam, podgladam sobie nic nei pisze bo nic mądrego mi do głowy nie przychodzi.Twoja tojeść juz mi z donicy wyłazi, rosnie jak szalona. ciesze się bo szybko da mi efekt
Mala_Mi 23:18, 05 cze 2013

butterfly napisał(a)
Aniu, jakie okropnie !!!!
Ja jestem zachwycona twoim ogrodem - ale to już wiesz

Motylku... zapraszam zawsze Winobluszcz czeka, Renia wzięła kilka na sprawdzenie czy się przyjmą sadzonki
Mala_Mi 23:21, 05 cze 2013

Bogdzia napisał(a)

Cudne to piwonie czy tulipany????

Mi to wygląda na piwonie Przez chwilę zastanawiałam się czy to nawet nie koperkowa, ale to tylko coś koperkowego weszło w kadr

Myślę, że kokorycz (pogięta, bo są różne ) różowa nie będzie taka ładna jak niebieska.. swoja jesienią przesadziłam, bo w poprzednim miejscu pies mi ją łamał.. i widzę, że ta zmiana jej odpowiada
Mala_Mi 23:23, 05 cze 2013

gierczusia napisał(a)
Buziaki Anusiu na tysiaka ... I kolejnych stronek równie cudownych , wesołych i pałających fantastyczną energią , którą ja wprost uwielbiam .. I myślę ,że inni też .. Dołączam życzonka rychłej śmierci dla wszystkich mszyc , opuchlaków , grzybów i inkszych paści, które trapią ogrody .. Noo i kwiatucha oczywiście

Jako, że późno, wiec próbuję grzecznie podziękować wszystkim za wizytę, złożyć rewizyty, bo ostanio z tym u mnie na bakier.... i co ja w tym pośpiechu czytam....
Dołączam życzonka rychłej śmierci

I se myślę, ale czymś podpadłam Gierczusiowi...
Mala_Mi 23:27, 05 cze 2013

EPODLAS napisał(a)
Aniu, dawno u ciebie nie byłam. A tu znowu święto. Tyle pięknych stronek - Gratulacje.

Gdzieś czytałam, że chorujesz.... mam nadzieję, że lepiej..
Bożenko czas nie z gumy... chcielibyśmy być w wielu miejscach, ale się nie da
A poza tym i tak wiemy bez pisania kogo lubimy, gdzie nam się podoba , albo jedno i drugie
Pięknego masz iryska... ja sobie też rok temu posadziłam białe..
Mala_Mi 23:29, 05 cze 2013

Konstancja30 napisał(a)
Ania gratuluje tysiączka ... a co do kokoryczy to nie uwierzysz u sąsiadki namierzyłam taką różową no może to nie jest róż tylko coś obok bo piękne ... rozpoznaje u niej różne takie cudniaste kfiatki i jak ja nagle widzę te skarby obok to nie mam z kim pertraktować bo sama właścicielka znikła jakby ... pewnie porę deszczową u córki spędza ))))

angielską po Twojemu wiejską zamierzam mieć !!! ... absolutnie ... będzie pomiędzy domem moim a rodziców w liniii chodnika ale bliżej kamienicy ... hm ... z drugiej strony patrząc od lubczyku w kierunku ogrodzenia ... dwa pasy a w środku trawnik ... no nie wiem tylko na które anno domini ... ...

napis widziałam ... neuron pracuje ))))

Iza, na kolejne Anno Domini, to ci tę bylinówkę zapełnię nadmiarami... a jak jeszcze zechce mi się pobawić w mnożenie, to i warzywnik rodziców obsadzimy

I wcale nie zakładam, że za rok muszę sporo rzeczy wyciepać .. na razie takiej opcji nie przyswajam... bo to że ciepie juz w tym..to insza inszość.....

Ogónie zaczynam cosik fajnego mnożyć ...
Mala_Mi 23:31, 05 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)

Wg mnie piwonie. Muszę znaleźć spis roślin z tego ogrodu bo mnie zachwyca ta łaką

Sprawdziłam - piwonia buckeye belle
Oraz
Salvia caradonna - szałwia królewska
Astrantia ‘Hadspen Blood’ and ‘Claret’ - jerzmanka bardzo mi się podoba!
Iris germanica ‘Deep black’

Impresario moje ulubione czuwa Oj przydałby mi sie ktoś w realu do moich poczynań.. takie impresario.... kurcze, że ten Wrocław tak daleko ..
Mala_Mi 23:37, 05 cze 2013

malkul napisał(a)
Aniu i ja gratki posyłam, podgladam sobie nic nei pisze bo nic mądrego mi do głowy nie przychodzi.Twoja tojeść juz mi z donicy wyłazi, rosnie jak szalona. ciesze się bo szybko da mi efekt

Zakwitnie napewno , w tym roku później niż normalnie, ale będzie kwitła.. i w odróżnieniu od innych bylin jest ładna jak przekwita i jesienią ładnie się wybarwia.. zawsze ją zostawiam nieściętą na zimę

Zdjęcie z listopada ..

malkul 08:21, 06 cze 2013

O Aniu dziekuje, a masz jeszcze jakieś fotki tej orszelinowatej?