Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wśród brzóz i dębów 23:53, 21 cze 2017

Do góry
Po dłuższej przerwie ponownie witam wszystkich ogrodomaniaków. Okoliczności życiowo- rodzinne sprawiają, że nie mam ostatnio dla mojego ogrodu wystarczająco dużo czasu. Ale staram się wykorzystywać do tego nawet najkrótsze chwile, tym bardziej, że praca w ogrodzie stała się dla mnie psychicznym wytchnieniem, nawet jeżeli jest fizycznie męcząca.
W tym roku nad długim wykopem, którego skarpy staram się obsadzić roślinami, przybył taki oto mostek.
Może niezbyt dosonały, ale... darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby. Cieszę się, że jest.

I jeszcze kilka fotek:
Nieprzycięta kocimiętka szaleje.

Ostróżki od mojej ogrodowiskowej sąsiadki-Omelki

Niezawodne margerytki

Pozdrawiam wszyskich odwiedzających
Ogród w budowie - nieustającej 23:49, 21 cze 2017

Do góry
Kuklik napisał(a)
Wejście do domu bajkowe... bardzo mi się podoba Ostrogowce, piwonie... może nawet do goździków się przekonam... Ławka świetnie wygląda, jak kropka nad i w słowie pięknie
Buziaki

Też bardzo lubię moje wejście, ale w tym roku ostrogowce chyba za bardzo się rozszalały, są grube, ogromne i wysokie.I pomyśleć że we Włoszech i w Anglii one rosną byle gdzie, na poboczach dróg, na skałach, itp. Na tym ujęciu ścieżki w ogóle nie widać.

Miałam Ci zrobić zdjecia funkii podarowanych przez Holendra w zeszłym roku, obiecuję. Na razie inne fotki:

Ogród w budowie - nieustającej 23:40, 21 cze 2017

Do góry
To nie są oczywiście wszystkie roślinne podarunki od koleżanek ogrodowiskowych, wymieniam tylko te, których zdjęcia zrobiłam dzisiaj, bo kwitną albo ładnie wyglądają.

Tarczownicę dostałam od Laurowiśni- bardzo nadała się i świetnie się czuje na wilgotnym Mordorze.

Marchewka z nasion od Margaretki, ale trzy z marchewek mają białe kwiatostany i wygladają trochę jak aminek - ciekawe czy też u Ciebie Gosiu tak kwitną.

Akant od Jasi, wreszcie zakwitł.

I także od Jasi były nasiona tych czarnych goździków.

I jeszcze róża NN która rośnie na jabłoni Royality. Jabłoń odrasta po majowym przymrozku, który pozbawił ją liści i kwiatów w tym roku, a róża ma się świetnie i nic a nic nie przemarzła. Dostałam ją od jednej z forumowiczek, która bardzo krótko była na ogrodowisku, niestety.

W zgodzie z naturą 23:39, 21 cze 2017

Do góry
Oczka mi się kleją, spadam do łóżeczka, kolorowych snów życzę, może fioletowych...

Migawki z ogródka 23:36, 21 cze 2017

Do góry
Powojniki

I pierwsza lilia

Widoczek bardziej ogólny
Moja działka na Dębowym Lesie 23:35, 21 cze 2017

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Clematis niespodzianka, ile tych pomyłek jest to szok.
Ja kupiłam też taki niebieskawy pełny , a co z niego wyrośnie to też nie wiem, póki co ma pączki.
Ale masz ciekawą surfinię super wygląda. Ja kupuję jasne, bo ładnie je z drogi widać. Miałam kiedyś pelargonie czerwone, ale na tle ciemnego okna z daleka nie było takiego efektu.

Ja też nie lubię pomyłek.Ale co zrobić.. zdarzają się
Mam kilka surfinii,Nie wszystkie jeszcze pokazałam
Ja lubię ciemne kwiaty i też je kupuję do kompozycji.Ale masz racje, te jasne ładniej się prezentują już daleka.Na drugi rok chyba bardziej postawię na róże i biele

Pełnik chiński , niewielki jeszcze , bo kupiony parę dni temu jako europejski.Ale dzięki zaglądaniu do was, już wiem ,że to chiński..Czyli wyższy i pomarańczowy

Co to mam ?Nie mam pojęcia dobra roślinka, czy nie ??

Sezon 2017 u Hanusi 23:34, 21 cze 2017

Do góry
Mój aparat raczej nie przekłamuje, ale zdjęcie robione w pełnym słońcu, w realu jest chyba bardziej ciemna. Może znajdę z ub, roku podobną fotkę- to s a ubiegłoroczne zdjęcia zdj, nr 2 jest ta samą lilią, a te 3 pozostałe to sa jej siostry.

Migawki z ogródka 23:31, 21 cze 2017

Do góry
Klosterrose

Geisha
Migawki z ogródka 23:27, 21 cze 2017

Do góry
Lykkefund z drugiej strony

Migawki z ogródka 23:26, 21 cze 2017

Do góry
Souv. de Rosieriste Gonod

Balmoral Castle jedna z zapomnianych jesienią, nisko przycięta wiosną

Lykkefund i prawie niewidoczna Veilchenblau

Maigold
Ogród w budowie - nieustającej 23:26, 21 cze 2017

Do góry
Zrobiłam zdjęcia dopiero dzisiaj wieczorem, bardzo czerwcowym.
Najpierw będzie trochę pamiątek roślinnych, potem różanie i nie tylko a potem pokażę Mordor.

Tego wilczomlecza dostałam od Łucji, pięknie rośnie na ok. 1 m wysokości, a wiosną ma żółte kwiaty, jest zdecydowaną bordową plamą na rabatach. Jest już w wielu miejscach, dobrze się rozrasta i chyba też wysiewa.

I ta stara odmiana róży NN jest od Łucji, już jest pięknym krzewem.

Kępę szałwii Caradonna dostałam od Vivy. Od razu po wsadzeniu zainteresowały się nią ślimaki i liście stały się koronkowe. Ślimaki zostały zneutralizowane i szałwia nieśmiało zakwitła i nabiera mocy po zjedzeniu.

Żeleźniaki z kolei są od Dzidki, Jasi i Łucji - każda z nich dzierżyła doniczkę z żeleźniakami, jak pojawiły się u mnie po raz pierwszy. Hej, jak to dawno było, a żeleźniaki piękne rok w rok.

Powjnik recta jest od Bogdzi - pamiątka pierwszego otwarcia Rododendrowego. Rozrósł się mocno, widać ma dobrą miejscówkę.

Wspaniałe, wysokie biało-żółte irysy od Aganii

Migawki z ogródka 23:22, 21 cze 2017

Do góry
Raubritter jesienny

Ballerina

Waterloo

Swany

Różaneczniki - choroby i szkodniki 23:18, 21 cze 2017

Do góry
Powiększyłam nieco zdjęcia robaczków, może będą lepiej wydoczne.

Migawki z ogródka 23:16, 21 cze 2017

Do góry
William Morris

Alnwick pierwszy pąk wreszcie

William Shakespeare rano - a wieczorem już był przypalony, dobrze, że docelowo będzie zasłonięty nieco pnącą Giardiną...

Artemis
Sezon 2017 u Hanusi 23:15, 21 cze 2017

Do góry
Bogusiu, Edytko, Asiu, BasiuLT, GoBasiu, dla Was kwiatki z mej rabatki

Ogród potrzebujący zmian 23:10, 21 cze 2017

Do góry
Akacja napisał(a)
W związku iż mam problemy z utrzymaniem trawy planuje zagospodarować miejsce przed tujami .

Skoro jest kółkowa rabatka z 3 iglakami, kolejna rabatka przed tujami jest zbędna.
Migawki z ogródka 23:10, 21 cze 2017

Do góry
Genevieve Orsi

Amelie Nothomb

Tahiti w pełnym rozkwicie

English Garden
Różaneczniki - choroby i szkodniki 23:08, 21 cze 2017

Do góry
Nasz przydomowy ogródek 23:07, 21 cze 2017

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

Agatko - myślę że naszym piwoniom dolega krótki staż życiowy. Też przesadziłem 2 piwonie 3 lata temu i do tej pory mają po kilka kwiatów. Jeżeli posadziłaś płytko (to dobrze) - proponuję nic nie robić a cierpliwie czekać. Przed zimą wytnij pędy i tyle. Moje nie dostana grama nawozu.
U mnie tak samo pąki zasychają zwłaszcza w tej wczesnej majowej. Do tej pory mam 2 takie pąki - o zobacz. Pozdrawiam również.

O właśnie tak wyglądają.
Pozostaje mi tylko czekać cierpliwie.
Migawki z ogródka 23:05, 21 cze 2017

Do góry
Nn w rozkwicie

Baronesse

Zaide - też wiosenna nowość

St. Cecilia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies