Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 08:21, 01 lip 2017

Powiedzmy,że zdecyduję się na tę seslerię i szałwię,to jakie odległości zachować,co ile sadzić. Seslerii jeszcze nie zamawiałam a i szałwi będę miała pewnie mało pomimo rozmnażania. Ale nic to . Szałwia do kupienia teraz,jeszcze jest.
paulina_ns 08:43, 01 lip 2017

Margerytka40 napisał(a)

Dziękuję za Twoją wypowiedż. Pomoże mi w decyzjii. Ciagle się zastanawiam jak to jesienią będzie wyglądało. Będą tam hortki,które juz od lata będą robić za gwiazdy ale chciało by się jeszcze żeby reszta też jakoś wyglądała

Ja seslerie akurat dałam na różankę, ale jest tam też szałwia, rozchodniki, hortensje Bobo no i róże róże póki co przekwitly, szałwia też, hortensje jeszcze nie kwitną, a dzięki seslerii coś się dzieje, bo ona sama w sobie jest ładna kupiłam też seslerie heufleriana, ale ona moim zdaniem dużo gorzej wygląda niż jesienna.
Margerytka40 09:06, 01 lip 2017

paulina_ns napisał(a)

Ja seslerie akurat dałam na różankę, ale jest tam też szałwia, rozchodniki, hortensje Bobo no i róże róże póki co przekwitly, szałwia też, hortensje jeszcze nie kwitną, a dzięki seslerii coś się dzieje, bo ona sama w sobie jest ładna kupiłam też seslerie heufleriana, ale ona moim zdaniem dużo gorzej wygląda niż jesienna.

Zajrzę do Ciebie wieczorem to trochę pooglądam. Ja tej seslerii nie mam jeszcze i na żywo też jej nie widziałam ale wszyscy chwalą.
Margerytka40 08:12, 02 lip 2017

Mój wczorajszy zakup

Niestety stoją jeszcze na tarasie nie wsadzone bo wczoraj miałam gości,dzisiaj pada.
Margerytka40 09:58, 02 lip 2017

Jeszcze jeden pomysł

Pomarańczowe pola -jakaś brązowa trawka z rozchodnikami a reszta to sesleria z szałwią.
asiak 12:22, 02 lip 2017

Asiu naparstnice cudowne
Margerytka40 14:33, 02 lip 2017

asiak napisał(a)
Asiu naparstnice cudowne

Spodobał mi się ich niespotykany kolorek. Ech,żeby tak zechciały się wysiać i takie pozostać
polinka 21:53, 02 lip 2017

Asiu, przepraszam nie mam głowy do myślenia o roślinach. Połączenie szałwii i seslerii ma Edytka i z tego co wiem c\to jest zadowolona. Szałwia ta niska kompaktowa odmiana jest rewelacyjna na takie uporządkowane rabatki a sesleria zdobi cały rok-no może oprócz dwóch tyg. po ścięciu.
Margerytka40 22:08, 02 lip 2017

polinka napisał(a)
Asiu, przepraszam nie mam głowy do myślenia o roślinach. Połączenie szałwii i seslerii ma Edytka i z tego co wiem c\to jest zadowolona. Szałwia ta niska kompaktowa odmiana jest rewelacyjna na takie uporządkowane rabatki a sesleria zdobi cały rok-no może oprócz dwóch tyg. po ścięciu.

Polinko rozumiem i spory za zawracanie głowy. Już wiem,że sesleria z szałwią będzie tam na pewno a co jeszcze...zobaczymy. Czekam aż mnie olśni
makadamia 11:56, 03 lip 2017

Asiu,
Do Twojej rabaty najbardziej pasuje mi ta trzecia inspiracja. Ta

Ta pierwsza - mozaika - jest świetna, ale nie w przypadku, gdy planujesz tam jeszcze hortensje i tuje. Ta druga to jest po prostu rabata bylinowa. Mogła by być u Ciebie, ale nie chcesz takiego miszmaszu

Ten poprzedni rysunek wydaje mi się dużo lepszy niż ten ostatni