szable!!! a nie jakies sansewiery ...co to przeczytac nie mozna o zapamietaniu nie wspomne ...mam z biała obwódka liscia od tesciowej ..czy mi sie to podoba nie koniecznie ..kojarzy mi sie z latami 80-tymi wtedy były w kazdym domu ...i w moim otoczeniu kazdy mówił na nie szable
Proszę jaka gratka mi się trafiła - przyłapałam jak rodzic karmi dziecko
i maleństwo we własnej osobie
i moja tycia łączka, do której wzdycham każdego dnia
no nie wyrobie ...przechowalnik niczym najlepsza rabata w ogrodzie ...mój przechowalnik jest burdelikiem w takim razie ...do ogarniecia w sierpniu wrzesniu moze jak pogoda pozwoliła.
Gosiu przecież to był pikuś, zamiast czytać książkę wieczorami, czytałam Twój wątek.
Teraz czytam Agnieszki, a raczej już kończę.
Orliki wysiewałam gdzieś w sierpniu i na wiosnę było pusto. Jak długo trzeba je wypatrywać? Może wystarczy wysiać wiosną? Ale chce iść na skróty
Twoje kwiaty są cudne
Aniu...schował się przed gradobiciem ...inne jeszcze nie kwitną.
Pokazuje się Caroline,jakoś wcześnie w tym roku...w ubiegłym zaczynała pod koniec sierpnia.
To jeszcze dołożę taki busz. Na zdjęciu tego nie widać, ale pomiędzy bordowym bukiem a żółtym bzem (przy którym wala się jakaś doniczka) jest pusty placyk mordorowy, zarastające chwastowisko. Czeka na obróbkę. Przed bukiem miały być małe rozplenice z jeżówkami, liatrami i trytomami, ale z pięciu bodajże rozplenic żyją dwie, reszta zaczęła wypuszczać i zatrzymały się w rozwoju. Trytomy zdechły, liatry i jeżówki żyją, ale to odmiana, która mi się nie podoba. Wszystko razem do przerobienia. A na zdjęciu taki sobie całkiem fajny busz
Mało wody albo za dużo wody, gliniasta lub jałowa ziemia, za nisko koszona trawa, zagłodzona (za mało nawozu). Wszystko razem albo pojedynczo.
No i do tego pewnie tępe noże kosiarki, bo postrzępione końcówki że hej. Może jeszcze za duże odstępy w koszeniu, a potem się kosi "na zapas" czyli za nisko. I oto efekty. Rżysko postrzępione
Skoś niżej teraz, zrób wertykulację, wygrab filc, daj nawóz, lej wodę, podnieś noże o dwa stopnie w koszeniu.KOś co 4 dni. I tyle podpowiedzi.