Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 21:28, 11 lip 2017

m_gocha napisał(a)
Jolanko cudne masz te róże. Patrząc prawie czuję ich zapach

jolanka 21:33, 11 lip 2017

_Martini_ napisał(a)
Ślicznie ujęłaś te cudeńka. Moja Edenka właśnie zaczyna rozwijać kolejne pączki, bo już myślałam, że na jednym się skończy. A wiesz, że moja Meinzer nie ma kwiatów w tym roku. Przynajmniej nie w pierwszym kwitnieniu. Może strzeliła focha, że ją przesadziłam z frontowej na tyły

Kupiłam druga edenkę Ubiegłoroczna podmarza ale pomimo tego wypuściła już fajne nowe pędy. Będą więc rosly symetrycznie po obu stronach szpaleru cisowego
MF w ub roku miala niewiele kwiatów, może 2-3. Teraz też jak dotąd tylko kilka. Może drugie kwitnienie będzie lepsze
jeśli ja przesadzalaś to może kaprysić, niestety Podlej ją magiczną siłą do róż
jolanka 21:34, 11 lip 2017

inka74 napisał(a)
Jolu znalazłam moją odmianę pysznogłówki. Jednak przy sadzeniu ją sobie zapisałam -Monarda Jacob Cline.

Zapisuję W zeszycie a nie na karteczce
jolanka 21:36, 11 lip 2017

Zagajanka napisał(a)
Cudna Edenka i Louis O u Ciebie
Moja Luiza też chorowała w zeszłym roku na wszystko. Przesadziłam ją na jesieni w kąt - jest lepiej (nawet kwitła w tym roku), ale nadal ją gryzie skoczek, wiec chyba też muszę popryskać

To robactwo jest okropne, zła jestem, ze chemia musi być w robocie ale inaczej nie dalabym rady. ja mam obok dzialki i las i łąki i dzikie zaniedbane dzialki. Wszystkie grzyby i robaki moje
jolanka 21:37, 11 lip 2017

alis napisał(a)
Eden rose prześliczna, dopisana do listy chciejstw

Szybko to chciejstwo możesz zaspokoić
jolanka 21:42, 11 lip 2017

paulina_ns napisał(a)
Eden Rose przepiękna jest na mojej liście powiedz mi proszę jest to róża pnaca, masz ja posadzona gdzieś blisko ściany? Tarasu? Altanki? Czy na rabacie?

To jest duuuża róża. 1,8 - 2,5 m Można ja prowadzić jako pnącą albo w stelażach. Ja mam posadzone dwie na rabacie ale dostają czworokątne stelaże wysokie na ponad 2 metry. Jutro będę próbowala ich nie połamać montując podpory Moje są jeszcze na szczęście niezbyt wyrośnięte - jedna rośnie drugi rok ale troche podmarzła, druga kupiona wiosną
Zrobie zdjęcia to zobaczysz
jolanka 21:44, 11 lip 2017

dominika_ napisał(a)
A moje dwie edenki tej zimy odeszły do krainy wiecznej zieleni

Oj, to szkoda Ta zima była trudna dla roślin ale pewnie gorsze były te wiosenne mrozy i to one zaszkodziły. ja swoja okrywałam
jolanka 21:46, 11 lip 2017

anabuko1 napisał(a)
Twoje Edenki wyglądają pięknie.Wysoki krzaczek mają ??Moja jakaś niska i nie za duży ten krzaczorek ma.Chyba juą przesadzę .

Jedna nie jest za wysoka ale wypuściła już jeden długi, ponad 1,5m pęd. Druga ma kilka niezbyt długich gałązek i kwiaty leżą na ziemi bo ciężkie
jolanka 21:47, 11 lip 2017

Makao_J napisał(a)
Kurcze ta plamistość to koszmar jakiś. Pryska co tydzień na wzmocnienie ale mimo wszystko plamy się pokazały. Za mokro jest stanowczo.

Cóż, wypada powiedzieć: sorry taki mamy klimat
jolanka 21:50, 11 lip 2017

Dzisiaj nie będzie róż tylko najpierw jeżówki a potem goście ogrodowi