Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kalina"

Ogród z pergolą 13:01, 28 paź 2016

Do góry
Krzew? Kalina sztywnolistna?
https://pl.pinterest.com/pin/349732727287196791/
https://pl.pinterest.com/pin/159596380516205985/
Działka prawie w Borach Tucholskich 10:32, 28 paź 2016

Do góry
Kalina Burkwooda ANNE RUSSELL

Moja bajka 20:15, 27 paź 2016

Do góry

kalina koralowa Roseum też się ślicznie wybarwiła. Ale marnie mi rośnie. Właściwie rośnie to złe słowo, bo ona stoi w miejscu. I listki ma takie popodwijane. Na zewnątrz żadnych szkodników nie ma. Nie wiem o co chodzi.

berberysy dopiero się rozkręcają
mój dziki klon samosiejka też się wystroił jesiennie

Ogród Małej Mi - sezon 2016 12:20, 27 paź 2016

Do góry
jankosia napisał(a)

Nie no, to to wiem, ale ta kalina... Ania, mówię ci.... Bossska I liście ogromne (tak na obrazkach w necie tego nie widać) i przebarwione na wszystkie odcienie ognia... Ech... Nie marudzę. Spadam. Ty zapracowana, ogród przez szybkę oglądasz a ja ci tu o jakichś wynalazkach

Przez szybkę..zgadłaś.. potem wybiegłam na minutę.. w kapciach.. ot głupia.. ale to przez szybkę.

Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:57, 27 paź 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Kaliny takiej nie mam, ale pięknie przebarwia się orszelina i oczary

Nie no, to to wiem, ale ta kalina... Ania, mówię ci.... Bossska I liście ogromne (tak na obrazkach w necie tego nie widać) i przebarwione na wszystkie odcienie ognia... Ech... Nie marudzę. Spadam. Ty zapracowana, ogród przez szybkę oglądasz a ja ci tu o jakichś wynalazkach
Ukojenie 19:16, 26 paź 2016

Do góry
Kalina

Annabelle

Unique albo pink lady:

Red baron

Ogród kwieciem malowany 09:32, 26 paź 2016

Do góry
Jak się cieszę że tu trafiłam kalina boska moja mama marzyła o takiej i ostatnio dostała w prezencie ciekawe jak zakwitnie na wiosnę. Hortensja gigant piękność
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:13, 22 paź 2016

Do góry
yolka napisał(a)
Kalina jak czerwona żarówka, super kolor wśród zieleni
Wspaniale rozświetla ogród

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:47, 22 paź 2016

Do góry
Kalina jak czerwona żarówka, super kolor wśród zieleni
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:41, 22 paź 2016

Do góry
GorAna napisał(a)

Cudne to zdjęcie
Aniu jak tak przyglądam się Twoim pracom kamiennym, to jak bym siebie widziała
Szkoda, że nie mieszkasz bliżej, bo dostarczyłabym Ci ja kamieni
Buziaki
Aniu a chętnie bym skorzystała, bo tych dużych to trochę mało
mój najbardziej czerwony akcent w ogrodzie - kalina

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:00, 21 paź 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Aganiu, pamiętasz ten plan?

Wczesną wiosną z nosa misia zrobiłam owal. Na zdjęciu cytowanym przez Mirę nakładają się dwie rabaty. Prawy półksiężyc i rondo.

Osobno wygląda to tak
Półksiężyc w dolnej części

Grupa tawuł japońskich Golden Princess lub Goldmound, turzyce włosiste FC, żurawki, berberys, za nimi kosodrzewina Pumilo. Wiosną kwitną tulipany.

Rondo

W środku rośnie sobie klon pensylwański. Sporo cebulowych (szafirki, tulipany, narcyzy). Karłowe iglaki, żurawki, berberysy, 6 gracilismusów, kalina Mariesi, rozplenice, turzyce, stipy, siewki naparstnic. Kocimiętka jako zadarniacz. 3 cisy kolumnowe

Widok z boku

Teraz dużo mi rozjaśnia, misia pamiętam
Jeszcze rondo miscanty z białymi pióropuszami to gracki czy to te ogniste?

Dalej Cię pomęczę...fajnie wyszło, rób więcej fotek dalekiego planu, cudownie wyglądają foty plenerowe

Gratuluję przepani
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:39, 21 paź 2016

Do góry
Agania napisał(a)
Przepiękne kolorowe pejzaże u Ciebie...kompozycję, którą cytuje Mira mam przed oczami już od dłuższej chwili, ale hipnotyzuje, chętnie poznam zestawienia roślin lub raczej odmian z nazw

Lubię te ognisto płomienne kolory jesienią

Aganiu, pamiętasz ten plan?

Wczesną wiosną z nosa misia zrobiłam owal. Na zdjęciu cytowanym przez Mirę nakładają się dwie rabaty. Prawy półksiężyc i rondo.

Osobno wygląda to tak
Półksiężyc w dolnej części

Grupa tawuł japońskich Golden Princess lub Goldmound, turzyce włosiste FC, żurawki, berberys, za nimi kosodrzewina Pumilo. Wiosną kwitną tulipany.

Rondo

W środku rośnie sobie klon pensylwański. Sporo cebulowych (szafirki, tulipany, narcyzy). Karłowe iglaki, żurawki, berberysy, 6 gracilismusów, kalina Mariesi, rozplenice, turzyce, stipy, siewki naparstnic. Kocimiętka jako zadarniacz. 3 cisy kolumnowe

Widok z boku

To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:29, 20 paź 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
W ogrodzie jeszcze jest kolorowo, ale każdego dnia zwiększa się obszar, w którym widać, że to koniec sezonu.

Dla Agatki z Pszenicznej klon ussuryjski. Na drugim zdjęciu kalina koralowa Roseum.

Przebarwiać się zaczęły borówki amerykańskie i brzozy. Lada dzień zaczną fruwać liście.

Wciąż jeszcze kwitną astry i róże.

śliczności wszędzie... Gruszeczko przez Ciebie na prawdę zakochałam sie w tej imperacie jeszcze ten kolor z marcinkami mnie obezwładnił całkowicie
teraz uciekam ale wieczorem zajrzę na spokojnie by nasycić się kolorami u Ciebie
Ogród Małej Mi - sezon 2016 20:14, 19 paź 2016

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
Sporo jest rośli które się pięknie przebarwiają np kalina "roseum", klony czerwone większość odmian, parrocja perska i jej odmiany, klony palmowe i japońskie plus klon koreański, ambrowce wszelakiej maści, grujeczniki, klon okrągłolistny, klon cynamonowy i wiele więcej innych roślin może się komuś kiedyś przyda

Ja nie wyliczam wszystkich drzew i krzewów ładnych, tylko robię top z tego co mam w ogrodzie

Klony palmowe też są ładne... ale one potrafią zgubić liście zanim się przebarwią, wystarczy większy mróz.. śnieg.. i pozamiatne..

Grujecznik od 4 lat ani razu nie pokazał mi koloru liści..

Oj miałam nie zaglądać..

Obrazek i mykam..

Ogród Małej Mi - sezon 2016 19:34, 19 paź 2016

Do góry
Sporo jest rośli które się pięknie przebarwiają np kalina "roseum", klony czerwone większość odmian, parrocja perska i jej odmiany, klony palmowe i japońskie plus klon koreański, ambrowce wszelakiej maści, grujeczniki, klon okrągłolistny, klon cynamonowy i wiele więcej innych roślin może się komuś kiedyś przyda
Ogród Małej Mi - sezon 2016 19:18, 19 paź 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
Aniu mocno Cie tulam
Glupie to wszystko czasami, ze sie tak czlowiek miotac musi.

Twoje male Wojslawice mi sie bardzo podobaja Musze kiedys ogladnac fotki stamtad, bylam tam jakies 5 lat temu jeszcze przed ogrodowiskowym czasem ale wtedy inaczej sie patrzylam, inne rzeczy widzialam. No i Wojslawice inne byly pewnie

W Wojsławicach też byłam tylko raz... nawet nie zdążyłam przelecieć się po całosci.. Bardzo mi się podobają..

Kaliny też na jesień są zajefajne.. dopiero zaczynają...

I trzmielina oskrzydlona.. za nią świeci na żółto oczar.

Jesienne kolory na krzewach, mój top (kolejność przypadkowa): enkiant dzwonkowaty, trzmielina oskrzydlona, kalina Lenarth, parocja perska (niby drzewo, ale rośnie tak wolno, że jest jako krzew), oczar, orszelina (dwa ostatnie są żółciutkie).
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:20, 19 paź 2016

Do góry
W ogrodzie jeszcze jest kolorowo, ale każdego dnia zwiększa się obszar, w którym widać, że to koniec sezonu.

Dla Agatki z Pszenicznej klon ussuryjski. Na drugim zdjęciu kalina koralowa Roseum.

Przebarwiać się zaczęły borówki amerykańskie i brzozy. Lada dzień zaczną fruwać liście.

Wciąż jeszcze kwitną astry i róże.

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:32, 19 paź 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Widoczki ogniste ) warto było troszke zniknąć ))))

Żebys wiedziała że ogniste i to nie tylko same klony tak "świeciły" kolorami ognistymi ale tez i kalina koralowa

A także rózne inne odmiany kaliny przebarwiły sie na niesamowite odcienie czerwieni.......

Ranczo Edy 22:35, 18 paź 2016

Do góry
roma2 napisał(a)
Powtórzę za Hanią, kalina rewelacyjna z tą ilością koralików. Zaglądam Edziula, ale rzadko piszę. Rodzice mi się pochorowali i czasu mam tyle co nic. Całusy.

Oj to współczuję naprawdę trzymaj się i dużo zdrówka życzę rodzicom i by kryzys szybko minął odbuziakowuję serdecznie
Ranczo Edy 22:33, 18 paź 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Dziękuję Eduś, Pięknie wygląda Twoja kalina, taka inna od pospolitej a tez z koralami. Miłego dnia.

Hanuś nie ma sprawy ciesze się że mogę cię moja mentorko zainteresować jeszcze czymś buziaki moja kochana wiesz kupiłam weigele dwie niby się różnią ale teraz nie widać będą odgradzać ogród kwiatowy od niby sadu tak się cieszyłam że mogłam coś znów wsadzić i krokusiki też już w ziemi teraz tylko czekać
miłego wieczorku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies