kalina koralowa Roseum też się ślicznie wybarwiła. Ale marnie mi rośnie. Właściwie rośnie to złe słowo, bo ona stoi w miejscu. I listki ma takie popodwijane. Na zewnątrz żadnych szkodników nie ma. Nie wiem o co chodzi.
berberysy dopiero się rozkręcają
mój dziki klon samosiejka też się wystroił jesiennie
Nie no, to to wiem, ale ta kalina... Ania, mówię ci.... Bossska I liście ogromne (tak na obrazkach w necie tego nie widać) i przebarwione na wszystkie odcienie ognia... Ech... Nie marudzę. Spadam. Ty zapracowana, ogród przez szybkę oglądasz a ja ci tu o jakichś wynalazkach
Jak się cieszę że tu trafiłam kalina boska moja mama marzyła o takiej i ostatnio dostała w prezencie ciekawe jak zakwitnie na wiosnę. Hortensja gigant piękność
śliczności wszędzie... Gruszeczko przez Ciebie na prawdę zakochałam sie w tej imperacie jeszcze ten kolor z marcinkami mnie obezwładnił całkowicie
teraz uciekam ale wieczorem zajrzę na spokojnie by nasycić się kolorami u Ciebie
Sporo jest rośli które się pięknie przebarwiają np kalina "roseum", klony czerwone większość odmian, parrocja perska i jej odmiany, klony palmowe i japońskie plus klon koreański, ambrowce wszelakiej maści, grujeczniki, klon okrągłolistny, klon cynamonowy i wiele więcej innych roślin może się komuś kiedyś przyda
W Wojsławicach też byłam tylko raz... nawet nie zdążyłam przelecieć się po całosci.. Bardzo mi się podobają..
Kaliny też na jesień są zajefajne.. dopiero zaczynają...
I trzmielina oskrzydlona.. za nią świeci na żółto oczar.
Jesienne kolory na krzewach, mój top (kolejność przypadkowa): enkiant dzwonkowaty, trzmielina oskrzydlona, kalina Lenarth, parocja perska (niby drzewo, ale rośnie tak wolno, że jest jako krzew), oczar, orszelina (dwa ostatnie są żółciutkie).
Hanuś nie ma sprawy ciesze się że mogę cię moja mentorko zainteresować jeszcze czymś buziaki moja kochana wiesz kupiłam weigele dwie niby się różnią ale teraz nie widać będą odgradzać ogród kwiatowy od niby sadu tak się cieszyłam że mogłam coś znów wsadzić i krokusiki też już w ziemi teraz tylko czekać
miłego wieczorku