Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "tawuły"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 12:42, 10 sie 2015

Do góry
Gosia odległości miedzy roślinkami skalnymi , a iglakami są spore więc docelowo powinny zrobić takie kobierce na kamieniach, na niedźwiedzie futro poluję, a iglaki też będą tam nie wysokie, na razie są wsadzone dwie kosodrzewiny trzmieliny irga floksy szydlaste orliki kilka roslin skalnych goździki sine, rozchodnik taki jak na skalniaki dwa maleńkie cisy które tam bedą w ryzach trzymane , rozplenica, jałowiec taki z niskich, tawuły, brzozy karłowe itp.

Smieszna sprawa, że jak na dużym ogrodzie wsadzę gdziekolwiek rojniki, nie ważne w kamykach czy w korzeniu to na drugi dzień nie ma prawa rosnać , albo jest powyrywane i rzucone gdzieś niedaleko, albo znaj dę w całkiem innej części ogrodu uschnięte. Jakiemu zwierzakowi może tak bardzo rojnik przeszkadzać i czemu?

Szyszki też znajduję rozniesione po różnych zakamarkach, najczęściej w drugim końcu gdzie nie miały prawa się znaleźć, a znajduję przy koszeniu co nie jest wcale śmieszne bo kosiara tylko z nich strzela.
Zakątek z fioletową ławeczką 22:32, 09 sie 2015

Do góry
Bogusiumoje tawuły też czekają na cięcie, ale jest za gorąco Nawet chwastów nie chce się wyrywać.
Zakątek z fioletową ławeczką 13:01, 09 sie 2015

Do góry
Donia72 napisał(a)

Bogusiu, tawuły były cięte, wzdłuż chodnika chyba ze trzy razy, a te pod oknem przy kamieniach tylko raz. Gdyby nie te upały już bym ciachała.
A jakie bylinowe śmiecą? ja nawet sie w tym nie orientuję

Ja tuwały mam dwie i cięłam tylko jak przekwitły,to muszę jeszcze przyciąć.
W ogóle wszystkie co przekwitają np róże ,co dzień wiadro odpadów
Zakątek z fioletową ławeczką 22:35, 08 sie 2015

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Pięknie zielono ,nie masz tyle bylinowych które śmiecą,a cięłaś już tuwały?

Bogusiu, tawuły były cięte, wzdłuż chodnika chyba ze trzy razy, a te pod oknem przy kamieniach tylko raz. Gdyby nie te upały już bym ciachała.
A jakie bylinowe śmiecą? ja nawet sie w tym nie orientuję
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:37, 08 sie 2015

Do góry
Milka napisał(a)
A wiesz, że rano do ciebie zajrzałam, ale wpis dopiero teraz
Werben nadal mam za dużo, jakby co, mnóstwo wywaliłam, cały kopiec.
Mało robię w te upały, może dziś co nie co, dumam czy ciąć cisy, tawuły i buksy, czy im nie zaszkodzi, chwasty ciężko wyciągać, bo skorupa, trawy nie kosimy, bo spalona, ot polska Afryka, buziaki

Toż Afrykanarium macie
No i dobrze że nie robisz nic w ogrodzie jeszcze 2 tygodnie i się zacznie od nowa
wypoczywaj
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:41, 08 sie 2015

Do góry
A wiesz, że rano do ciebie zajrzałam, ale wpis dopiero teraz
Werben nadal mam za dużo, jakby co, mnóstwo wywaliłam, cały kopiec.
Mało robię w te upały, może dziś co nie co, dumam czy ciąć cisy, tawuły i buksy, czy im nie zaszkodzi, chwasty ciężko wyciągać, bo skorupa, trawy nie kosimy, bo spalona, ot polska Afryka, buziaki
W Kruklandii 09:02, 07 sie 2015

Do góry
beta napisał(a)

to może rozchodniki powtórzyć, ale te bordowe...fajnie by grały z klonem...np. w towarzystwie lawendy?....do tego może tawuły...jakieś niższe odmiany o złotych liściach?...co o tym myślisz?

Do róż?
W Kruklandii 08:52, 07 sie 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Patelnia.

to może rozchodniki powtórzyć, ale te bordowe...fajnie by grały z klonem...np. w towarzystwie lawendy?....do tego może tawuły...jakieś niższe odmiany o złotych liściach?...co o tym myślisz?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:52, 05 sie 2015

Do góry
Tawuły oszalały

Rozplenice mnie rozsmieszają taka sama wielkosc i rosna jedna kolo.drugiej a jedna cala w kotach a druga nic zero

Azalia Anneke, liliowce 10:01, 04 sie 2015

Do góry
Hej!
No pewnie, możemy ubić ten interes A do muzeum Motoryzacji jest do mnie minuta samochodem.
Zrobiłam spis roślin, które mam jeszcze na ewentualną wymianę, razem z fotkami, Gipsy i Leosie mają potencjalną chętną, reszta jeszcze wolna.
Azalia

Gipsy Boy

Leosie

Orliki: Barlow White, Barlow Black i William Guinness

Złote jałowce

Tawuły

Ciemiernik

Dziurawiec

Trzmielina i berberys

Ogródek nad jeziorem 21:22, 03 sie 2015

Do góry
zawitka napisał(a)
Dobrze mieć sąsiadkę na którą można liczyć .Pięknie porosło też wszystko ale buksy trzeba przyciąc na kulki będą ładniejsze ;dPozdrawiam I po urlopie pewnie robota czeka

buksy i tawuły będę ciachać jutro
Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 20:48, 03 sie 2015

Do góry
Berberys znosi suche miejsca, choć i tak bez podlewania i zaprawienia dołów przerobionym kompostem lub podłożem ogrodniczym się nie obędzie. Tawuły teoretycznie też dadzą radę. Na wyższy żywopłot może być Spiraea vanhouteii lub Spiraea cinerea Grefsheim. Z Berberysów wyższe odmiany Berberis thunbergii np. Atropurpurea. Szybko rosnącą alternatywą jest też Pęcherznica kalinolistna Diabolo (purpurowe liście) Luteus (żółte liście). Wszystko zależy jaki efekt chcesz osiągnąć.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:15, 31 lip 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
rozplenica jeszcze nie zdążyła urosnąć a juz koci

tawuły się zapomniały ze ich czas juz przeminął

i szałwia też nie robi sobie przerwy...bez ustanku

Kasiu śliczne zdjęcia nam pokazałaś.Pięknieje Twój ogród.Jutro pobiegnę sprawdzić moje rozplenice
Nawozy, nawożenie - czyli co dobrego jedzą nasze roślinki 15:37, 30 lip 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Przydałoby się zdjęcie. To są tawułki czy tawuły?

Nie ma znaczenia. Jak spalone saletrą, to nic im nie pomoże.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:56, 30 lip 2015

Do góry
Dzielżany niższe - Ruby Tuesday.

Jakie lody do pesto?

Tawuły się stykają, ale tak ok. połowy z nich, reszta jeszcze nie, ale już mają blisko.
Przy domu są Limelight (od wewnątrz, przy krzesłach), ale mają sporo cienia tu, więc są do tyłu względem innych i jedna Bobo na zewnątrz prawie, na rogu domu.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:47, 30 lip 2015

Do góry
Great Star jest cudna- jeśli nie najulubieńsza dla mnie to w pierwszej trójce. Taka krzywa, nierówna...tylko duuży krzak, silna.

Tawuły się spotkały ze sobą na wjazdowej?- tzn stykają się już?- bardzo ładne, krągłe.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:11, 29 lip 2015

Do góry
rozplenica jeszcze nie zdążyła urosnąć a juz koci

tawuły się zapomniały ze ich czas juz przeminął

i szałwia też nie robi sobie przerwy...bez ustanku

Nawozy, nawożenie - czyli co dobrego jedzą nasze roślinki 19:20, 29 lip 2015

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Saletra

Przydałoby się zdjęcie. To są tawułki czy tawuły?
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:43, 27 lip 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Adiantum stopowate.... do porpzedniego wysiał mi sie orlik, muszę eksmitować.. a w tego posadziłam martagony.... też muszę eksmitować, ale gdzie???? Mam dwa rodzaje tawuły japońskiej w alei KOnstancji, wyciepię je

Zakochałem się
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies