Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzony z pasją

Ogród tworzony z pasją

Karol99 18:52, 26 lut 2016

Katkak napisał(a)
Karol kiedy będa wynika konkursu ogrodniczego?

Oj jeszcze długa droga, w październiku są eliminacje szkolne, ale ich nie będzie bo do ogrodniczego tylko ja się zgłosiłem. Potem kolejne są w kwietniu przyszłego roku. Póki co dostałem taka książkę. Fajna, nawet do ogrodu może się przydać. Mam jeszcze sądownictwo i warzywnictwo.
Mira104 19:37, 26 lut 2016

Widzę, że przygotowania do wiosny idą pełną parą. Masz rękę do nasion, mi brak cierpliwości
Już chyba każdy tu czeka słoneczko i pierwsze kwiaty, pozdrawiam Karolu
AnnaCh 19:44, 26 lut 2016

Karol i one tak stały zimą w doniczkach, nie zadołowałeś ich i nie zmarzły?
Super sadzonki
MirellaB 19:55, 26 lut 2016

Karol, ale Ty masz rękę do roślin.
Coś mi się kojarzy, że w ubiegłym roku te patyczki tawuł wkładałeś do ziemi - dobrze pamiętam czy coś pomyliłam? To są te tawuły?
Karol99 20:03, 26 lut 2016

Mira104 napisał(a)
Widzę, że przygotowania do wiosny idą pełną parą. Masz rękę do nasion, mi brak cierpliwości
Już chyba każdy tu czeka słoneczko i pierwsze kwiaty, pozdrawiam Karolu

Próbowałem dzisiaj pikowac ale siewki okazały się jeszcze za małe. Poczekam z tydzień jeszcze tydzień ale czuje ze będzie to cieeezka praca.

To prawda, każdy ma już dość tej zimy. Patrzyłem pogodę w następnym tygodniu ma być juz ładnie to może wezmę się za cięcie, na razie zimno i nie chce się nic robić.

Karol99 20:04, 26 lut 2016

AnnaCh napisał(a)
Karol i one tak stały zimą w doniczkach, nie zadołowałeś ich i nie zmarzły?
Super sadzonki

Nie zmarzly, ja nigdy nie dołuje swoich sadzonek. Jak były te duże mrozy, to schowalem je pod tuje i to wszystko.
Karol99 20:04, 26 lut 2016

MirellaB napisał(a)
Karol, ale Ty masz rękę do roślin.
Coś mi się kojarzy, że w ubiegłym roku te patyczki tawuł wkładałeś do ziemi - dobrze pamiętam czy coś pomyliłam? To są te tawuły?

Tak, to są te tawuly.
Pod koniec lipca je ukorzenialem, nawet wstawiłem zdjęcie.
miskka 20:50, 26 lut 2016

Ale fajne masz te tawuły! Na wiosnę, jeżeli finanse pozwolą, muszę kupić Golden Princess (polecałeś jako najjaśniejszą), więc jak już będzie kilka rosnąć, to też sobie porozmnażam Teraz z pomocą Ogrodowiska muszę się wziąć za Hortensje.
Mam jeszcze Goldmund (nie wiem czy dobry zapis nazwy), ale może da radę teraz zrobić sadzonki, co?
Jana 20:56, 26 lut 2016

piękne te sadzonki....a książka z pewnością się przyda
Karol99 21:01, 26 lut 2016

miskka napisał(a)
Ale fajne masz te tawuły! Na wiosnę, jeżeli finanse pozwolą, muszę kupić Golden Princess (polecałeś jako najjaśniejszą), więc jak już będzie kilka rosnąć, to też sobie porozmnażam Teraz z pomocą Ogrodowiska muszę się wziąć za Hortensje.
Mam jeszcze Goldmund (nie wiem czy dobry zapis nazwy), ale może da radę teraz zrobić sadzonki, co?

Pewnie, że tak Goldmund czy Princesska wszystko jedno. Teraz można rozmnażać dużo krzewów, np. hortensje, pecherznice, derenie i inne tawuły. My w zeszłym roku dużo ich kupiliśmy. Każda obwodkę mam właściwie z tawuły, bardzo mi pasuje, wiec za jakiś czas patykow będę miał mnóstwo to może sobie porozmnazam więcej.