Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

Igiełkowy ogródeczek 22:44, 01 lut 2013

Do góry
ka1sia napisał(a)
Gosia, co ja widzę? Wiosna u Ciebie? Ale super! U mnie tylko na parapecie, a w ogrodzie ... nadal snieg

Kasia, ja się niby cieszę, ale wiadomo jak to się skończy, w końcu idzie luty podkuj buty
Igiełkowy ogródeczek 22:42, 01 lut 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
W kiełki uwierzę, ale pąki widać! Masakra pogodowa

Ostatnio tak ciepło było, że roślinki powariowały, pogoda jak zwykle robi psikusa.
Igiełkowy ogródeczek 22:35, 01 lut 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
wiosna...ciekawe jaki kolor będzie pierwszy?

Jeśli chodzi o krokusy to u mnie zawsze żółte najszybciej, bo one drobniejsze kwiaty mają, a dopiero później fioletowe, białych nie mam
Igiełkowy ogródeczek 22:34, 01 lut 2013

Do góry
agata19762 napisał(a)
Gosia ....jesteś szczęściarą na maksa !!!!!!!!
nie masz grama śniegu.....
i pierwsze roślinki wiosenne na wierzchu....
normalnie oczom nie wierzę !!!!!!

a u mnie jeszcze biało

U mnie w zeszłym tygodniu też było biało, w dwa dni wszystko się rozpuściło, ciągle ciepło, więc roślinki wariują, niech już lepiej zaczekają do tego marca.
Igiełkowy ogródeczek 22:32, 01 lut 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Zatem zakładam wątek

Gosia zamelduj, ze u Ciebie krokusy wyszly
meldunki krokusowe składamy w tym wątku

Dałam zdjęcia w tym wątku: Wiosna idzie, tralala.
Wiosna idzie, tralala... 22:29, 01 lut 2013

Do góry
To ja w takim razie swoją wiosnę pokażę:

Igiełkowy ogródeczek 22:28, 01 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Jestem i mam dla was zdjęcia, takie widoki dziś zastałam:

O rany!!! To już tegoroczne????? Przecież... przecież przed chwilą miałaś masę śniegu i mróz...
Igiełkowy ogródeczek 22:23, 01 lut 2013

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
oo tutaj wiosna na całego jak tak dalej pójdzie to nie długo wszystkie zaczną wychodzić ......

Obawiam się, że te pierwsze zmrozi, cały luty jeszcze, teraz ciepło, ale za chwilę pewnie mróz przyjdzie, to wszystko stanie i będzie czekać do prawdziwej wiosny.
Igiełkowy ogródeczek 22:09, 01 lut 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)

Gosinku to ja tu wyglądam za kurierem z paczką z zapakowanym kretem. ... Albo i jeszcze Panią kretową. .. aTy się obiboczysz ... ?? aaaa

A tak serio słyszałam ,że krety grasują tam gdzie mają cuśss do zeżarcia.. Więc to by wskazywało ze masz jakieś robaczki w ziemi ..

Mam pędraki

Nie załamuj się tak od razu, kret zjada nie tylko pędraki, a zresztą, nie ma chyba ogrodu w którym jakiś pędraczków by się nie znalazło, w przyrodzie musi być równowaga. Ja ostatnio to wszędzie widzę kretowiska, aż mi się śmiać chce, bo jak byłam w ciąży to wszędzie kobiety ciężarne widziałam, a teraz na tapecie krety to ja kretowiska widzę...heheh a ani jednej kobitki z brzuszkiem
Mój mały skrawek ziemi 22:03, 01 lut 2013

Do góry
A co do studni to pokaż, bo trudno tak coś wymyślić, trzeba zobaczyć co rośnie obok, jakie są możliwości, im więcej pokażesz, tym więcej osób znajdzie się chętnych do pomocy.
Mój mały skrawek ziemi 22:00, 01 lut 2013

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
on zawsze coś pałaszuje i nie ważne czy to jadalne...........
na wiosnę duże zmiany się szykują , ponieważ w tym miejscu co miał byc skalniak będę przesuwać całe rabatki i zrobię lukę , taki wybieg właśnie dla mojego psiaka a zakryję troszkę tujami szmaragd dodaję zdjęcie
i co wy otym myślicie? te kolorki to wrzosowisko i skalniak a na nim duży pień ..........

A ta roślinka przed rabatą w trawniku to co to i czy ma zostać?
Igiełkowy ogródeczek 21:54, 01 lut 2013

Do góry
Kraania- u mnie można powiedzieć, że już sucho w miarę, w kółko jednak deszcze zapowiadają, a i mrozik jeszcze na pewno przyjdzie

Eliza3- w zeszłym roku też się szybko pojawiły, ale to nic dobrego, bo później je zmroziło i gorzej kwitły, ale cóż z naturą się nie wygra, rządzi się swoimi prawami

Marzena- pewnie, że zakładamy, to rewelacyjny pomysł, u mnie jak widać wyszły, ale żeby się rozwinęły, to jeszcze daleka droga, sam jestem ciekawa, gdzie pierwsze będą kwitły.
Igiełkowy ogródeczek 20:53, 01 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Jestem i mam dla was zdjęcia, takie widoki dziś zastałam:

Gosiniaku, ale wiosna u Ciebie! U mnie jeszcze śnieg a do tego plucha brrrr.
Igiełkowy ogródeczek 20:50, 01 lut 2013

Do góry
Krecików u mnie jeszcze nie ma, ale specjalnie dla ciebie z działki sąsiada wyłapałam
Paczka już wysłana, aaa...widzisz!.... zwrotów i reklamacji nie przyjmuję

Robaczków Ci u mnie dostatek, wiem bo sama sporo wygrzebałam, jak trawnik wycinałam pod nową rabatkę, tyle tego białka było, oj....ktoś tu kiedyś pokazywał....dobrze że zdjęć im nie robiłam, bo teraz byś musiała oglądać
Kwiatki i rabatki u Elizy 20:42, 01 lut 2013

Do góry
Nornice dały czadu, u mojego sąsiada krety dają czadu, to już z dwojga złego nornice bym wolała.
Różanecznikowi sprawdź ziemię koniecznie, zanim podasz coś doglebowo, inaczej jeszcze bardziej zasolisz i pogorszysz sytuację. Poczytaj też w wątku o rododendronach, tam Magja dokładnie opisuje jaką ziemię potrzebują i wymagania mają,
Działka wkoło Lubczyka :) 20:31, 01 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
I ja witam zapaloną ogrodniczkę, to najważniejsze, że się chce, a reszta pomału pomału, dasz radę, widzę, że spory kawałek działki przeznaczasz na warzywnik i sad, jakie tam drzewa owocowe planujesz?

Witam również u siebie Jak na razie widać ogrom prac przed nami! W sumie chcemy mieć wszystko w zasięgu ręki i robić przetwory z własnej uprawy Jak wrysowałam warzywniak na kartce, to też do męża mówię, że wyszedł większy jak dom Jak ładniej się zrobi i Milena skończy antybiotyk, to wyjdziemy w pole posprawdzać, jak to się ma do faktycznych przekładów!
O rodzajach drzewek napiszę później, bo na razie czekam na dostawę kapusty na gołabki, bo wyszło mi więcej farszu i jedna okazało się za mało Czekam aż mąż ze sklepu przywiezie, a ja w tym czasie hop na ogrodowisko
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:28, 01 lut 2013

Do góry
Podoba mi się ta gęsiówka, ja na bylinkach się kompletnie nie znam, a tu taka encyklopedia, będę czytać
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:27, 01 lut 2013

Do góry
Wiosna na całego na zdjęciach oczywiście, a jak tam krokusowo- wyszły?, bo u mnie już są i hiacynty się pokazały, żeby tylko mrozu nie było.
Zdjęcia powalające, ja mam śnieg na tapecie, musowo muszę zmienić na coś kolorowego
Tu odpoczywam 20:19, 01 lut 2013

Do góry
A ja sobie dzisiaj- poczytałam pieska zobaczyłam i pozdrowienia przesyłam
Ogródek Janiny 20:10, 01 lut 2013

Do góry
Kurczę, a ja nie śledzę ostatnio pogody, muszę zerknąć jak tam u mnie będzie, ale cudów się nie spodziewajmy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies