Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

ka1sia 22:08, 01 lut 2013

Gosia, co ja widzę? Wiosna u Ciebie? Ale super! U mnie tylko na parapecie, a w ogrodzie ... nadal snieg
Gosiniak 22:09, 01 lut 2013

GosiaJoanna napisał(a)

Gosinku to ja tu wyglądam za kurierem z paczką z zapakowanym kretem. ... Albo i jeszcze Panią kretową. .. aTy się obiboczysz ... ?? aaaa

A tak serio słyszałam ,że krety grasują tam gdzie mają cuśss do zeżarcia.. Więc to by wskazywało ze masz jakieś robaczki w ziemi ..

Mam pędraki

Nie załamuj się tak od razu, kret zjada nie tylko pędraki, a zresztą, nie ma chyba ogrodu w którym jakiś pędraczków by się nie znalazło, w przyrodzie musi być równowaga. Ja ostatnio to wszędzie widzę kretowiska, aż mi się śmiać chce, bo jak byłam w ciąży to wszędzie kobiety ciężarne widziałam, a teraz na tapecie krety to ja kretowiska widzę...heheh a ani jednej kobitki z brzuszkiem
Gosiniak 22:23, 01 lut 2013

Madziarzeszow napisał(a)
oo tutaj wiosna na całego jak tak dalej pójdzie to nie długo wszystkie zaczną wychodzić ......

Obawiam się, że te pierwsze zmrozi, cały luty jeszcze, teraz ciepło, ale za chwilę pewnie mróz przyjdzie, to wszystko stanie i będzie czekać do prawdziwej wiosny.
nieszka 22:28, 01 lut 2013

Gosiniak napisał(a)
Jestem i mam dla was zdjęcia, takie widoki dziś zastałam:

O rany!!! To już tegoroczne????? Przecież... przecież przed chwilą miałaś masę śniegu i mróz...
Gosiniak 22:32, 01 lut 2013

Marzena2007 napisał(a)
Zatem zakładam wątek

Gosia zamelduj, ze u Ciebie krokusy wyszly
meldunki krokusowe składamy w tym wątku

Dałam zdjęcia w tym wątku: Wiosna idzie, tralala.
Gosiniak 22:34, 01 lut 2013

agata19762 napisał(a)
Gosia ....jesteś szczęściarą na maksa !!!!!!!!
nie masz grama śniegu.....
i pierwsze roślinki wiosenne na wierzchu....
normalnie oczom nie wierzę !!!!!!

a u mnie jeszcze biało

U mnie w zeszłym tygodniu też było biało, w dwa dni wszystko się rozpuściło, ciągle ciepło, więc roślinki wariują, niech już lepiej zaczekają do tego marca.
Gosiniak 22:35, 01 lut 2013

Urszulla napisał(a)
wiosna...ciekawe jaki kolor będzie pierwszy?

Jeśli chodzi o krokusy to u mnie zawsze żółte najszybciej, bo one drobniejsze kwiaty mają, a dopiero później fioletowe, białych nie mam
gierczusia 22:36, 01 lut 2013

GosiaJoanna napisał(a)

Gosinku to ja tu wyglądam za kurierem z paczką z zapakowanym kretem. ... Albo i jeszcze Panią kretową. .. aTy się obiboczysz ... ?? aaaa

A tak serio słyszałam ,że krety grasują tam gdzie mają cuśss do zeżarcia.. Więc to by wskazywało ze masz jakieś robaczki w ziemi ..

Mam pędraki
aaaa .. podobnie jak Gośka ... . noo to najpierw mus trzeba pędraki zamordować a potem krety się wyprowadzą , bo im głód zacznie w oczy zaglądać
Gosiniak 22:42, 01 lut 2013

Sebek napisał(a)
W kiełki uwierzę, ale pąki widać! Masakra pogodowa

Ostatnio tak ciepło było, że roślinki powariowały, pogoda jak zwykle robi psikusa.
Gosiniak 22:44, 01 lut 2013

ka1sia napisał(a)
Gosia, co ja widzę? Wiosna u Ciebie? Ale super! U mnie tylko na parapecie, a w ogrodzie ... nadal snieg

Kasia, ja się niby cieszę, ale wiadomo jak to się skończy, w końcu idzie luty podkuj buty