Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:40, 27 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Przyszarzały??? Twój ogród??? Nie wierzę! U mnie już kropi Poczekam na fotki cierpliwie, na pewno fajnie to wymyśliłaś

Aga zrobiłam misz masz kolrystyczny wśród żurawek...bo mi opuchlaki wybiórczo wyżerały żurawki...
Najwyżej będę przesadzać Lubię zmiany

Ps tulipany niemal wszystkie przekwitają... Po deszczu chyba nic nie będzie...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:38, 27 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Do doniczek na taras sobie je kupię, żeby nie było, że hita forumowego nie posiadam A 6 dużych donic wciąż czeka na obsadzenie... Co sobie cuś do nich wymyślę, to nie mogę nigdzie w pobliżu kupić.

To jakaś złośliwość rzeczy... W ubiegłym roku szukalam białych pelasiek... Nigdzie nie bylo... Zamówiłam przez net to teraz na każdym kroku są biale pelaśki...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:37, 27 maj 2013

Do góry
Aha i trzy austinki posadziłam.. Ale się wściekłam bo piekną jedną wielką połamano mi w transporcie, ciekawe czy w ogóle zakwitnie,... Trzy badyle z pąkami poszły pod nóż... Dwie pozostałe wyglądają jakby z odkrytym korzeniem wsadzili w doniczkę.... Coś marnie to wygląda... Zobaczymy...

I pragnę donieść, że president uwiądł...... Powojnik

Zostały tylko multi blue i jakieś fikuśne białe, kto by te nazwy zapamiętał, żwłaszcza że przy każdym trejażu inny...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:34, 27 maj 2013

Do góry
I wybaczcie zapomniałam się przywitać i pomachać
Wybaczcie, że wybiórczo odpowiadam ale samorozmnożenie stron się zrobiło Ewo wybacz nie odpowiem na każdego posta

Melduję, że w zdezynfekowanej ziemi (tłukłam trzykrotnie ogrodowe krewetki, ktore mi wyżarły żurawki i 1/2 bukszpana) posadziłam dzisiaj jakieś NN brązowe carexy i żurawki. Fotek nie ma bo trudno się do zurawek dostać spod zwałów drewna. Traz M będzie przez jakiś (?) czas odgruzowywał
Czekam na deszcz bo od wiatru i kurzu ogród jakiś taki przyszarzały.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:31, 27 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

To już mi wystarczy co napisałaś o ich wyglądzie i jeszcze Ana dorzuciła... Ładne są te stipy, już nawet znalazłam im miejsce, obliczyłam ilość sztuk (wyszło prawie 50 ) ...ale nie lubię inwestować tyle w jednoroczne

Nie mam na ich temat zdania..... Dam im jeszcze chwilę czasu
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:30, 27 maj 2013

Do góry
Ewa żebyś wiedziala jakie było moje zdiziwenie , ja sobie spokojnie na posty odpowiadam a mi się strony namnożyły Tak się glośno śmiałam, że Żon się zbulwersował
od dzisj masz ksywę JARZĄBEK
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:27, 27 maj 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Ło Matko co to się narobiło ??????????????

Ale się zapętliłaś Dzień Świstaka oplułam monitor
Serwer się wieszał
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:25, 27 maj 2013

Do góry
anax napisał(a)
Tak sobie siedzę na fotelu, patrzę za okno, zimno i wieje. Na kolanach mam laptop i przeglądam zdjęcia twojego ogrodu. Patrząc na moje małe plamki w oddali czuję, jak nadzieja wzbiera w narodzie, że to kiedyś urośnie i będzie widoczne w makroskali. Super

Pozdrawiam z pustyni

Mam nadzieję, że robisz zdjęcia pustyni Moja pustynia ma trzy zdjęcia... Słownie: trzy.....
Życzę szybkiego wzrostu ogrodu i założenia wątku
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:24, 27 maj 2013

Do góry
Krys napisał(a)
Marzenko czy wszystkie świeczki u sosen ukręcać?

Ja ukrecam wszystkie aby się ładnie zagęszczały.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:23, 27 maj 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A ta kulka beżowa obok solarnych to zabawka Tytusa?

Cudnie. Ja bym Twój ogród podała jako wzór, podsumowanie - jako zamknięcie dyskusji pod artykułem z Newsweeka.

Ewo zabawka Tytusa standardowo w ruchu, ląduje albo w wodzie albo w tym miejscu, które jest na zdjeciu.
Czytałam komentarze pod artykułem, zbieram się do napisania... Mój ogród w ogóle nie wtapia się w krajobraz. Pytanie czy mam się obsiać rzepakiem czy żytem, czy może zostawić chwasty....
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:21, 27 maj 2013

Do góry
atena35 napisał(a)

Nawet z zamocno skoszoną trawą wszystko wygląda fantastycznie.
Widzę, że nadal masz kule solarne, które były hitem sezonu dokładnie rok temu
Czy jeszcze świecą, czy tylko zdobią? Pytam bo słyszałam, że solarne to badziewie.
Niestety linki do sprzedawców z allegro się zdezaktualizowały - (Ocia str.7) chciałam szukać nowych sprzedawców - tylko czy towar wart zachodu ?

Na cztery kule świecą 3 ... Jedna stale wędruje po całym ogrodzie przez wiatr.... Właśnie ona nie świeci.... Niedługo te kule wyciepię do pojemnika na plastik....
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:20, 27 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Na szczęście dopiero dzisiaj doczytałam o tych występach telewizyjnych Bez dwóch zdań - występ w Mai być musi!!!
Porównania przed i po w Twoim wykonaniu uwielbiam - u mnie byłoby gorzej, za często wszystko przesadzam, robiąc totalną demolkę
Madzia pytała o stipy - i ja się dołączam, bo mamy podobne warunki i choć podoba mi się bardzo, to zastanawiam się, czy przeżyje u mnie. Jak ona teraz wygląda u Ciebie?

Aguś za póżno doczytałam a jutro wrócę wieczorem do domu, nie wiem czy zdąże obfocić stipy... Puściły już nowe piórka, ale w całej suchej kępie tylko ok 1/3 to nowe przyrosty... Dziwnie to wygląda.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:18, 27 maj 2013

Do góry
polichlorek napisał(a)

ehh.. wystarczy że o tym piszesz, a już wiem że jest pięknie! moje hortki jeszcze pączków niet, ale czekam. Ciekawe czy tak jak Ty i ja kiedyś będę umiała czekać bez pośpiechu aż zakwitną moje kwiatki? bo teraz ciągle mam etap, że patrzę na nie i zastanawiam się, co przesadzić, co dosadzić, co usunąć...
Pozdrawiam!

P.S. mam poczucie, że to ja rozpoczęłam ten głuchy telefon, więc jeszcze raz Cię Marzenko przepraszam - już wiem, że spraw "pozaogrodowych" lepiej nie poruszać na forum, bo to wywołuje niezłą lawinę

Nie przepraszaj nic się nie stało , śmiesznie było

Zapisuj sobie teraz co na forum w różnych ogrodach kwitnie a potem posadż abyś miała przez cały rok kolorowo. Ja przez kilka lat (życie przedforumowe) oglądałam ogrody aby wiedzieć co sadzić by ciągle coś kwitło. Mój ogród musi być kwitnący
Ogrod nauczył mnie cierpliwości, której w życiu nie posiadam
Kondziowy Ogród :) 22:15, 27 maj 2013

Do góry
Hi hi Jestem na bieżąco
Żywopłotki cisowe. 22:12, 27 maj 2013

Do góry
Fajne prezenty!
Przesyłka też
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:11, 27 maj 2013

Do góry
Wow ule !
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 22:00, 27 maj 2013

Do góry
Karola u mnie też ciągle wyłączają prąd..... Co kilka dni muszę zegar na piekarniku ustawiać.... Jakiś III świat jesteśmy...
Ogród Ewy :) 21:54, 27 maj 2013

Do góry
Dubelek
ogrodoweimpresjejolki 21:54, 27 maj 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Marzenko ja miałam zakupione dwa lata temu, mają dopiero pąki, a te zakupione w ubiegłym nic, może taka ich uroda, że zakwitną po dwuletnim okresie wegetacji

Aniu moje też ubiegłoroczne....
Ogród Ewy :) 21:53, 27 maj 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
Mnie też badzo podoba się różowa robinia i kiedyś o mało jej nie kupiłam, ale nie chciała wejść do samochodu i musiałam odpuścić.
Powojnik to chyba President, sądząc po liściach i kwiatach, u mnie jeszcze kwiaty w kolorze bardziej fioletowym, jak przekwita - niebieścieje.

Mój President uwiądł....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies