Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

ana_art 22:33, 27 maj 2013

Wieloszka napisał(a)

To już mi wystarczy co napisałaś o ich wyglądzie i jeszcze Ana dorzuciła... Ładne są te stipy, już nawet znalazłam im miejsce, obliczyłam ilość sztuk (wyszło prawie 50 ) ...ale nie lubię inwestować tyle w jednoroczne

Aga tak trzeba je traktować... kupiłam kilka sztuk teraz, na moich 'hektarach' będzie je widać, u ciebie by zniknęły
alinak 22:34, 27 maj 2013

ło matko Marzena ale Ewa to cię musi uwielbiać !!!!
Madzenka 22:34, 27 maj 2013

I wybaczcie zapomniałam się przywitać i pomachać
Wybaczcie, że wybiórczo odpowiadam ale samorozmnożenie stron się zrobiło Ewo wybacz nie odpowiem na każdego posta

Melduję, że w zdezynfekowanej ziemi (tłukłam trzykrotnie ogrodowe krewetki, ktore mi wyżarły żurawki i 1/2 bukszpana) posadziłam dzisiaj jakieś NN brązowe carexy i żurawki. Fotek nie ma bo trudno się do zurawek dostać spod zwałów drewna. Traz M będzie przez jakiś (?) czas odgruzowywał
Czekam na deszcz bo od wiatru i kurzu ogród jakiś taki przyszarzały.
Wieloszka 22:35, 27 maj 2013

Do doniczek na taras sobie je kupię, żeby nie było, że hita forumowego nie posiadam A 6 dużych donic wciąż czeka na obsadzenie... Co sobie cuś do nich wymyślę, to nie mogę nigdzie w pobliżu kupić.
Madzenka 22:37, 27 maj 2013

Aha i trzy austinki posadziłam.. Ale się wściekłam bo piekną jedną wielką połamano mi w transporcie, ciekawe czy w ogóle zakwitnie,... Trzy badyle z pąkami poszły pod nóż... Dwie pozostałe wyglądają jakby z odkrytym korzeniem wsadzili w doniczkę.... Coś marnie to wygląda... Zobaczymy...

I pragnę donieść, że president uwiądł...... Powojnik

Zostały tylko multi blue i jakieś fikuśne białe, kto by te nazwy zapamiętał, żwłaszcza że przy każdym trejażu inny...
Wieloszka 22:37, 27 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)

Melduję, że w zdezynfekowanej ziemi (tłukłam trzykrotnie ogrodowe krewetki, ktore mi wyżarły żurawki i 1/2 bukszpana) posadziłam dzisiaj jakieś NN brązowe carexy i żurawki. Fotek nie ma bo trudno się do zurawek dostać spod zwałów drewna. Traz M będzie przez jakiś (?) czas odgruzowywał
Czekam na deszcz bo od wiatru i kurzu ogród jakiś taki przyszarzały.

Przyszarzały??? Twój ogród??? Nie wierzę! U mnie już kropi Poczekam na fotki cierpliwie, na pewno fajnie to wymyśliłaś

A ja właśnie nabyłam 4 powojniki... Czy one tak same z siebie zapadają na ten uwiąd (nie starczy bynajmniej )? Potem trzeba je wyrzucić, czy da się jakoś ratować?
Madzenka 22:38, 27 maj 2013

Wieloszka napisał(a)
Do doniczek na taras sobie je kupię, żeby nie było, że hita forumowego nie posiadam A 6 dużych donic wciąż czeka na obsadzenie... Co sobie cuś do nich wymyślę, to nie mogę nigdzie w pobliżu kupić.

To jakaś złośliwość rzeczy... W ubiegłym roku szukalam białych pelasiek... Nigdzie nie bylo... Zamówiłam przez net to teraz na każdym kroku są biale pelaśki...
Madzenka 22:40, 27 maj 2013

Wieloszka napisał(a)

Przyszarzały??? Twój ogród??? Nie wierzę! U mnie już kropi Poczekam na fotki cierpliwie, na pewno fajnie to wymyśliłaś

Aga zrobiłam misz masz kolrystyczny wśród żurawek...bo mi opuchlaki wybiórczo wyżerały żurawki...
Najwyżej będę przesadzać Lubię zmiany

Ps tulipany niemal wszystkie przekwitają... Po deszczu chyba nic nie będzie...
ana_art 22:41, 27 maj 2013

Marzenko bo tak zawsze jest, jak nie chcesz to tadadam potykasz się na każdym kroku. Szukam teraz ladnych hortensji pinki winki (chciałam) i nigdzie nie ma... jak znam zycie kupie inne i wówczas we wszystkich ogrodniczych w Łomżynowie będą....

ps. dzisaj wyciapałam prawie wszystkie tulipany po ulewnym deszczu który przeszedł po południu
Tess 22:42, 27 maj 2013

To u Ciebie nie pada? U mnie leje prawie nieustannie.
U Ciebie jednej jestem na bieżąco. Mogę tylko napisac, że cudnie jest, ale Ewy-Jarząbka tym nie przebiję
Gdzieś pisałaś, że marnie Ci rośnie Stripe It Rich. Też ją mam (od ubiegłego roku) i jest tragicznie marna. Też myślałam, by ją wyciepać, ale doczytałam, że potrzebuje roku-dwóch, żeby dać reprezentacyjną kępę.