Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 10:02, 28 lut 2026

Do góry
Dziś zaczęliśmy od pielenia i wiórkowania szpaleru dereni czerwonych przy wjeździe na działkę

Pies pilnuje, widać chwasty które wyrywałam

Ogrod nad bajorkiem 10:00, 28 lut 2026

Do góry
Ula. Zrob badania krwi, moczu i usg jamy brzusznej i nerek. To nie jest normalne.Czy odrobaczasz ja regularnie?

Daga plotki byly zamontowane prawidlowo. Tego jednego jestem pewna. Po prostu mam duzy dach i dosc stromy.
Przy braku plotkow snieg spadalby na biezaco. Jesli zamontuje, to juz nie drabinki na pewno a w postaci pojedynczych rozsianych progow
Cos tego typu, mniejsze ryzyko uszkodzenia dachu ale bez obawy, ze calosc zleci na glowe.

Sasiadom zlecialo na szklarnie. Rozwalona. Wiec masz szczescie.
Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 20:44, 27 lut 2026

Do góry
Sesleria jakieś 3 dni po cięciu.
Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 20:43, 27 lut 2026

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Odwiedzając Twój wątek mam nieodparte wrażenie, że czytam wątek z przyszłości oddalonej o 2-3 miesiące. Gdy my nadal mamy nierozpuszczony śnieg to Ty masz nie dość, że pączki to i pędy kwiatowe, sadzisz, kopiesz, przesadzasz. Od kiedy jestem na Ogrodowsku to zazwyczaj Hania Gruszka zaczynała sezon, a ja po niej 2-3 tygodnie.

tak jest wcześniej wiosna u nas, jednak u nas klimat jest łagodniejszy, zimy nie są tak srogie jak w Polsce. A ta zima jest wyjątkowo ostra w Polsce.
Cieszy mnie ten wczesny start. Dużo jest do zrobienia więc robię
w PL, okolice Wrocławia i ta część Polski ma cieplejsze, bardziej łagodne warunki.

Teraz mieliśmy 3 dni słonca i ciepła. Nawet morela mi już zakwitła. Ale nie jest to aż tak dobre, bo bzyków nie ma i nie ma kto zapylać. Także są i wady.

Ogród w malinówkach 19:49, 27 lut 2026

Do góry
Teraz kolej na białe hiacynty, stoją na stole w salonie
Spełnianie marzeń - ogród czas start 19:45, 27 lut 2026

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Ja na gwiazdkę dostałam takie nożyce:

Sprawdzenie parametrów, porównywanie zostawiłam mężowi. Jedynie pytał się jaki rozmiar chce czy krótkie czy te dłuższe 45 cm. Główny cel zakupu to cięcie miskantów i innych traw. Kiedyś jak podrosną to nie chce tym krótkim się męczyć, więc wzięłam te dłuższe. Niestety przez to mniej wygodne i cięższe. Cięłam na razie na próbę tylko rozchodniki i jeżówki. Test był jak jeszcze trochę śniegu było, pierwszego dnia roztopów. Suche jeżówki cięły idealnie, a rozmoczone i miękkie gałązki rozchodników szarpały i miażdżyły niestety więc dokończyłam sekatorem ręcznym. Może w weekend przetestuję na trawach jak pogoda pozwoli.

P.S. Nie tylko w starych czasach wielorazowe pieluszki były. Ja z nich korzystałam do 1 roku mojego dziecka. Dzięki suszarce elektrycznej szybko i sprawnie szło. Zero odparzeń, nie używałam w ogóle żadnych maści itp.

Zrobiłam rozeznanie tych sprzętów i coś podobnego potrzebuję do miskantów, żeby to ostrze było dość długie. Oprócz tego dobry sekator i nożyce. I rozdrabniacz by się przydał, ale to systematycznie z roku na rok sobie zgromadzę narzędzi
Ogród w malinówkach 19:04, 27 lut 2026

Do góry
Żeby nie było dziś jest ze zdjęciami. Dokończone przekopywanie warzywnika.

Tu mi wydarło kawał folii. Trwa dyskusja o zakupie nowej szklarenki i lepszym miejscu ustawienia.

Potem udało się przyciąć zawilce i hakone
Do raju daleko - u Ewy 18:52, 27 lut 2026

Do góry
Joku napisał(a)
Strasznie górzysta ta Madera. Ciekawa jestem co rośnie na tak gęsto porośniętych zboczach. Rozpoznałaś coś? Hortensje się dobrze mają .

Przede wszystkim rosną tam lasy wawrzynolistne. Dużo było paproci, bo jest tam duża wilgotność. Nie znam jednak odmian paproci, ale zrobiłam sporo zdjęć.

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 17:36, 27 lut 2026

Do góry
Kontonaogrod napisał(a)
Jej

Ja też napiszę jej . Chyba pierwsza polska przylaszczka w tym sezonie.
Do raju daleko - u Ewy 16:51, 27 lut 2026

Do góry

Do raju daleko - u Ewy 16:49, 27 lut 2026

Do góry

Do raju daleko - u Ewy 16:38, 27 lut 2026

Do góry

Do raju daleko - u Ewy 16:30, 27 lut 2026

Do góry
Do raju daleko - u Ewy 16:27, 27 lut 2026

Do góry

Magary Dramaty z Rabaty 16:26, 27 lut 2026

Do góry
Magara napisał(a)

Gosia - czemu włoski to stan umysłu wg Ciebie??? Ja makaron w każdej postaci bardzo lubię

Może źle to nazwałam , jak słyszę włoski język to od razu widzę oczami wyobraźni gościa z charakterystycznym ruchem ręki, takie wiecie złożone razem palce razem z całym pakietem charakterystycznych zachowań. Fajni ludzie
Do raju daleko - u Ewy 16:22, 27 lut 2026

Do góry
Do raju daleko - u Ewy 16:19, 27 lut 2026

Do góry
Wrzucę kilka zdjęć z mojego wyjazdu na Maderę. To było w listopadzie 2025.

Do raju daleko - u Ewy 16:12, 27 lut 2026

Do góry
Joku napisał(a)
Co do róż Fairy to jest ich cała seria, w odcieniach różu (chyba dwóch), bieli, czerwieni, żółci. Pewnie dlatego te różowe różnie wyglądają na zdjęciach.
Patrząc na zdjęcia wydaje mi się że u mnie jest podobna ilość śniegu, ale są miejsca gdzie śnieg już całkiem stopniał. I tam już widać szczypiorki przebisniegów, liście cyklamenów. Bardzo poprawia mi się dzięki takim widokom nastrój.
Hmmm, wydawało mi się że u was cieplej.

Nie. U mnie zawsze jest bardzo zimno. Na moim osiedlu dużo dłużej utrzymuje się śnieg niż w centrum miasta.
U mnie nie widać jeszcze ziemi, tym bardziej szczypiorków cebulowych. Kupiłam sobie do domu pięknego cyklamena, żeby pocieszyć się kwiatami. Te kupne w sieciówce nie nadaja się do ogrodu? Opisu dokładnego oczywiście nie ma, więc nie wiem co to za odmiana.

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 15:45, 27 lut 2026

Do góry
Magda samo się buduje, ja tego nawet nie dotykam. Kierbud mi odhacza kolejne etapy a ja tylko puszczam przelewy. Nie byłam na budowie ani razu - tak to można budować

Ciągle obracam w myślach domek na emeryturę na Pomorzu, nawet mam już projekt - ten będzie następny (jak ten który się buduje - sprzedam

Ale to może 2027 może później
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 15:24, 27 lut 2026

Do góry
W tym miejscu nie dam rady wkopać dużej donicy czy wiadra, za gęsto tam różnych korzeni już. Mam jeszcze w trzech miejscach, może zlikwiduję tylko te w narożniku, gdzie się tak rozpanoszyły i gdzie w pobliżu będą róże.

Ogarnęłam dziś taras, bo mi ptaki bajzlu narobiły nasionami. Róże w donicach mają się dobrze z tego co widzę.
Osiedlowe straszą

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies