Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

ajka 13:38, 06 kwi 2025

MagdaLenka napisał(a)

Takie rygorystyczne podejście do ochrony przyrody bardzo mi się podoba. Zwłaszcza, gdy u nas widzę walające się na szlakach śmieci...

MadaLenka myślę, że u nas na szlakach wcale nie jest tak źle porównując do różnych krajów. Polacy jednak są dość świadomymi turystami.
ajka 13:39, 06 kwi 2025

Roocika napisał(a)
Jestem pod wrażeniem, cudowna wyprawa.

Chciałabym być taka odważna i zwiedzać obce kraje. Takie wspomnienia zostają z nami na zawsze

Roocika, może czas w końcu się przemóc? Sri Lanka to bardzo łatwy do zwiedzania kraj.
ajka 13:42, 06 kwi 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
A mnie zmęczyło ostatnio wejście na 3 piętro. Nie dziwę się wiec bólom łydek na następny dzień w Waszym przypadku z taką ilością schodów. To dopiero była wyprawa.

Patrycja_KG_Lu wchodzenie po schodach to dla mnie największa kara

Wiecie co mnie przeraziło? Bardzo dużo tam chodziliśmy, zdrowo się żywiliśmy, piliśmy dużo wody, a ja wcale nie schudłam. Zresztą mój eM też. Nic a nic. Przez trzy tygodnie. Gdzie tu sens i sprawiedliwość?
UlaB 17:31, 06 kwi 2025

Ajka, moje klimaty super wyprawa i pewnie tez samodzielnie wszystko planowane i organizowane?
MartaCho 20:13, 06 kwi 2025

Cóż to była za wyprawa! Wspaniale, że się podzieliłaś zdjęciami! Wspomnienia na całe życie! Przepiękne miejsce na ziemi. Jak tamtejsza herbata smakowała? A co smakowało Ci najbardziej?
Też obawiam się, że te schody by mnie pokonały.
Pozytywnie zazdroszczę!
Polon 22:18, 06 kwi 2025

Ania, rewelacyjny wyjazd, rewelacyjne foty, rewelacyjna przyroda i przygoda
Nie wiem co by się musiało wydarzyć, żebym odważyła się sama zorganizować taki wyjazd, więc tym bardziej podziwiam i zazdroszczę
Wspomnienia muszą być wyjątkowe

A o odchudzaniu - pamiętam takie podwórkowe powiedzenie „odchudzać się z kości na ości” , więc ten… trudno Ci będzie z kości na ości przejść
ajka 18:39, 07 kwi 2025

MartaCho napisał(a)
Cóż to była za wyprawa! Wspaniale, że się podzieliłaś zdjęciami! Wspomnienia na całe życie! Przepiękne miejsce na ziemi. Jak tamtejsza herbata smakowała? A co smakowało Ci najbardziej?
Też obawiam się, że te schody by mnie pokonały.
Pozytywnie zazdroszczę!

MartaCho piliśmy herbaty od białej (nawet nie wiedziałam że taka istnieje), do bardzo ciemnej. Te najciemniejsze są bardzo mocne i gorzkie. Biała bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła. Bardzo smakowała nam też herbata imbirowa, bo na Sri Lance sprzedają też bardzo dużo herbat smakowych.

Ja w ogóle uwielbiam wszystko co imbirowe. Więc krewetki w sosie imbirowym będę wspominać najdłużej, mimo że nie wyglądały jakoś nadzwyczajnie

Oczywiście nad oceanem objadłam się owoców morza, bo je po prostu uwielbiam, a wiadomo w jakich cenach są w Polsce, zawsze w Azji wykorzystuję okazję. Fantastyczna była też ryba grillowana, którą sami złowiliśmy - barakuda (kupiliśmy wycieczkę deep fishing tour - fantastyczna sprawa

Ogólnie jedzenie na Sri Lance jest muszę przyznać dość monotonne. To mała wyspa więc gdziekolwiek się nie pojedzie są te same potrawy, te same wypieki, przekąski. Omlet na śniadanie po raz 17 z rzędu może się znudzić. Uważam, ze koniecznie trzeba spróbować na SriLance chlebków rotti, naleśników z kokosem, samose, rotti, kottu rotti, rice and curry i dhal z soczewicy, który na pewno wprowadzę do swojej kuchni. W ogóle uwielbiam jeść w obcych krajach i wprowadzać różne potrawy u siebie w kuchni.
ajka 18:41, 07 kwi 2025

Polon napisał(a)
Ania, rewelacyjny wyjazd, rewelacyjne foty, rewelacyjna przyroda i przygoda
Nie wiem co by się musiało wydarzyć, żebym odważyła się sama zorganizować taki wyjazd, więc tym bardziej podziwiam i zazdroszczę
Wspomnienia muszą być wyjątkowe

A o odchudzaniu - pamiętam takie podwórkowe powiedzenie „odchudzać się z kości na ości” , więc ten… trudno Ci będzie z kości na ości przejść

Gosia ja ostatnio przytyłam 4-5 kilo i nie mogę się tego pozbyć. Już kupiłam sobie nawet karnet gminny by trochę poćwiczyć. Ostatnią byłam na pilatesie, ale to nie moja bajka. Wolę jednak poskakać, zmęczyć się ruchem, w pilatesie za dużo oddychania a nie wiem czy w tym semestrze jest aerobik.
ajka 14:45, 08 kwi 2025

Zainwestowałam w końcu w domek dla owadów. Mam nadzieję, że drzewka owocowe się odwdzięczą.

Patrycja_KG_Lu 15:53, 08 kwi 2025

Ooo murakowo będzie. To Twój pierwszy rok z nimi? Twój to wypasiony, duży hotel, mój bardziej motel na ekspresówce.