Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ania na Żuławach

Ania na Żuławach

Rojodziejowa 11:08, 06 kwi 2025

Paznokcie pod kolor zdjęć ❤️♥️
Narsilia 12:52, 06 kwi 2025

Tak myślę że większość roślin i bocianów toczy takie rozmowy przy tych pogodach.

Gienka jest super, a co to za odmiany pierwiosnków podoba mi się ten ,,obcy,,
An_na 13:52, 06 kwi 2025

Rojodziejowa napisał(a)
Paznokcie pod kolor zdjęć ❤️♥️

Ha ha
Faktycznie ale to przypadek
An_na 13:56, 06 kwi 2025

Narsilia napisał(a)
Tak myślę że większość roślin i bocianów toczy takie rozmowy przy tych pogodach.

Gienka jest super, a co to za odmiany pierwiosnków podoba mi się ten ,,obcy,,

Klaudia,
wiem tylko, że obcy to pierwiosnek ząbkowany i że ładnie przezimował w mokrej glinie. Nic więcej o nim nie wiem

Gienka to moja pupilka. Lubię ją za kolor i za to, że dwa razy kwitnie
ajka 20:34, 07 kwi 2025

An_na napisał(a)
Mąż szanowny za swą osobistą premię zakupił judaszowca Eternal Flame. Cieszę się bardzo, bo pragnęłam go od dawna
Ale jak tak patrzę na te cienkie patyczki z ledwie zauważalnym śladem życia to wierzyć się nie chce, że on tyle kasy kosztował :0

W ubiegłym roku w ramach testu kupiłam zwykłego i przetrwał zimę to mam nadzieję, że Eternal też przetrwa.
Dla niego poszerzam rabatę, usypuję górkę, przesadziłam cisy. Mam nadzieję, że doceni i będzie cieszył oko.

Fajny ten mąż. A gdzie ten judaszowiec bo nie widzę? U nas w kosmicznych cenach są te judaszowce. Ja je uwielbiam, ale jeden już mi wypadł, a drugi co rok ma problem z przetrwaniem. Strasznie żal, kasy wydanej też. Na razie dobrze trzymają się trzy. Ja to bym chciała jak najwięcej.
An_na 13:16, 08 kwi 2025

Judaszowca jeszcze nie widać bo stoi w donicy skitrany w kącie, żeby przetrwał te skoki temperatur. A i dołek jeszcze nie gotowy ale nawet jak go posadzę to niewiele będzie widać, bo to kilka cienkich gałązek. Może jak wypuści listki to da się go zauważyć.

Czytam u Magary o kompoście i aż mnie ręce swędzą, żeby rozsypać u siebie chociaż trochę. Mam swój taki dwuletni, ale chyba musiałabym go przesiać, żeby był taki puchaty.

Czeka mnie poprawka malowania blaszaka, bo tam gdzie słońce na niego mocno świeci farba odłazi płatami. Widok denerwujący mocno.
Kanciki czekają i wertykulacja, nawożenie, plewienie. No mam co robić
cały ubiegły weekend stracony, pogoda była taka, że wyjść się nie dało.
Patrycja_KG_Lu 14:03, 08 kwi 2025

Dawaliście farbę podkładową pod tą finalną?
An_na 14:17, 08 kwi 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Dawaliście farbę podkładową pod tą finalną?

no właśnie nie, zasugerowałam się opisem producenta, że nie trzeba. I nie trzeba, ale tylko tam gdzie ściana nie jest wystawiona na mocne nasłonecznienie.

AnnaCh 14:25, 08 kwi 2025

Hej, mój czarny, ukryty blaszak ma się bardzo dobrze od wielu lat i też nie dawałam żadnego podkładu.
Magara 22:33, 08 kwi 2025

An_na napisał(a)

Czytam u Magary o kompoście i aż mnie ręce swędzą, żeby rozsypać u siebie chociaż trochę. Mam swój taki dwuletni, ale chyba musiałabym go przesiać, żeby był taki puchaty.

Zupełnie nie rozumiem co Cię powstrzymuje? Byłoby mi raźniej