Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Nowocześnie z różAnką :D 09:19, 12 maj 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
róże zdrowiutkie tfu tfu! RT i PW od miesiąca chyba działają

i zimowa strata, narazie nie wyrzucam moze da radę..

Czy to jest Pastella o której pisałaś?
Nie wygląda najlepiej ale żyje ...
Hirutkowy raj:)) 09:16, 12 maj 2017

Do góry
Krysiu
Nie nawoź czasem raz za razem bo spalisz trawnik ... u mnie sypnęłam siarczanem amonu tydzień temu i po pięciu dniach cały równiutko zielony
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:17, 11 maj 2017

Do góry
Danusiu
Śliczne te trójlisty!!!
Ale one raczej w cieniu najlepiej rosną?
Lawendowy zawrót głowy 06:24, 09 maj 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

A skąd wiesz, że to zaraza a nie przymrozki?

Reniu nie mam pojęcia strzelam . Jak juz napisałam skoro plamy na bukszpanach się powiększają to choroba pachnie która mogła się przypaletac po zimie. Zaraz po zimie moje evergoldy wyglądały pięknie teraz mają pełno plam są suche i brzydkie chorują ....niestety tak samo ID
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:33, 08 maj 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Moje wyglądają obecnie tak
Rychlej śmierci im nie wrożę

czadowo wyglądaja
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 20:31, 08 maj 2017

Do góry
Martini, frezja ma dobre oko,tak, to hortensja, a dokładnie Strong Annabelle. Zgodnie z wytycznymi tnę nisko
A te tulipany to Purple Prince, Lidl bądź Biedronka

ren133, tu mam Blue Diamond. W tym roku szybko deszcz je zmasakrował i nie cieszyły długo... szkoda, bo sa piekne, jak piwonie wyglądają

ivo, to chyba najzwyklejsza, nie pamietam żebym kupowała tu jakąś szczególną odmianę

lindsay80, niestety ale moje 2 olbrzymie edenki zmarzły tej zimy... wycięłam nisko do pnia i nic nie odbija... już się nastawiłam, ze wykopuje i wsadzę nowe, oczywiście te same bo uwielbiam ich wygląd i wybaczam im nawet brak zapachu

Oprócz tych róż mróz w poprzednim tyg zmroził mi bergenie i małe listki miłorzębów. Mam nadzieję ze tym drugim nic to nie zaszkodzi...

Wczoraj też weszłam na drabine i przyjrzałam się z bliska ambrowcowi Gumball. Coś zaczyna się dziac Tylko niech to słońce na dłużej zaświeci...

Pawlus, nawigatorka, jarzmianki sieją mi się bez opamietania, las na pewno będzie

Zana, Agata19762, Juzia, Sebek, inag, beta ogród dziękuje
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:29, 08 maj 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Naprawdę można za to podziwiać?
Miłe to bardzo, że nie tylko mnie się podoba
Myślisz, że będzie dobrze z tym żywpolocikiem?

Pewnie, że można podziwiać ... a wiesz za co? za to, że nie odpuszczasz
uważam, że będzie z żywopłocikiem genialnie ... ja się waham tylko dlatego, że u mnie bukszpany bardzo przyżółkły na zimę (ale już sie pozbierały), myślę sobie po cichu że to przez tą moją glinę ... u mojej mamy piach i całą zimę nie mogłam się nadziwić jakie ma pięknie zielone bukszpany.
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 11:18, 08 maj 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Nie mamy lekko

No nie mamy
Moja codzienność - ogród Oli 10:25, 08 maj 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Dopieszczone wszystko I ten Red Baron ach

Olu a ta zieloniutka trawka na pierwszym zdjęciu to jaka to? spora już

Reniu pod bukiem rosnie sesleria jesienna
Moja codzienność - ogród Oli 10:04, 08 maj 2017

Do góry
leon60 napisał(a)

Dopieszczone wszystko I ten Red Baron ach

Olu a ta zieloniutka trawka na pierwszym zdjęciu to jaka to? spora już
Moja codzienność - ogród Oli 22:29, 07 maj 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Olu, mnie się wydaje, ze ja mam tą odmianę ... w ubiegłym roku kupiłam jako Albo striatę ale okazało się, że to nie ona ...

porównany w trakcie sezonu
Moja codzienność - ogród Oli 22:11, 07 maj 2017

Do góry
leon60 napisał(a)
Łukasz nic nie usuwaj !
Dziękuję za fotki, pięknie się rozrosła i jak szybko a skoro przeżyła tą ostrą zimę jest szansa, że w donicy też przetrwa wybarwiła się ładnie jesienią ?

Olu, mnie się wydaje, ze ja mam tą odmianę ... w ubiegłym roku kupiłam jako Albo striatę ale okazało się, że to nie ona ...
Lawendowy zawrót głowy 21:55, 07 maj 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Reniu nowych przyrostów bukszpany nie maja ale tez z uwagi na pogode . moje buki Rohan O staneły od miesiaca w takim samym stanie pąki sa wiec zimno u mnie jeszcze.

Juz widze kolejne dwa do wywalenia a reszte bede jeszcze ratowac . Jak czytałam artykuł o zarazie to pisało zeby ich nie zasilac bo nowe przyrosty sa jeszcze bardziej narazaone na chorobe ale ja je zasiliłam bo woz albo przewóz albo rosna albo,,,,

A skąd wiesz, że to zaraza a nie przymrozki?
Ogrodowa przygoda Łukasza II 21:36, 07 maj 2017
Do góry
Luki napisał(a)
Troszkę ładniejszych widoczków

Purple Pion z Claduia

Ren133 pytała o takie połaczenie ...uznałam ze słabe ...bo tez mam je na jednej rabacie ale pomieszane z innymi jeszcze .

a ty jak odceniasz ten duet ?

PS. taki pracus jak ty do ogrodu mi potrzebny bo M skonczył urlop ...a mi samej tygodnia braknie zeby odgruzowac ogord po tych dzeszczach.
Ogród Marty 20:55, 07 maj 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Śliczności

Potwierdzam, są cudne
Lawendowy zawrót głowy 18:57, 07 maj 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
Joluś
Morze tulipanów masz!!! Przepięknie i czosnków sporo sie szykuje ... ach
Szkoda tylko tych bukszpanów ... a czy widać na nich nowe przyrosty? czy totalnie nic sie nie dzieje ... bo ja mam swojego jednego w donicy i on jest zielony ale nie ma ani jednego przyrostu ...

Reniu nowych przyrostów bukszpany nie maja ale tez z uwagi na pogode . moje buki Rohan O staneły od miesiaca w takim samym stanie pąki sa wiec zimno u mnie jeszcze.

Juz widze kolejne dwa do wywalenia a reszte bede jeszcze ratowac . Jak czytałam artykuł o zarazie to pisało zeby ich nie zasilac bo nowe przyrosty sa jeszcze bardziej narazaone na chorobe ale ja je zasiliłam bo woz albo przewóz albo rosna albo,,,,
Lawendowy zawrót głowy 18:45, 07 maj 2017

Do góry
Joluś
Morze tulipanów masz!!! Przepięknie i czosnków sporo sie szykuje ... ach
Szkoda tylko tych bukszpanów ... a czy widać na nich nowe przyrosty? czy totalnie nic sie nie dzieje ... bo ja mam swojego jednego w donicy i on jest zielony ale nie ma ani jednego przyrostu ...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 16:14, 07 maj 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Alicjo
Biale donice zrobione są z plyty warstwowej izolacja z pianki poliuretanowej), na to styropian, klej i farba.
Za chwilę prześlę Ci na priv więcej informacji ... przyda się jako instrukcja dla eMa

Dziękuje

Renia a czy ja też mogę się załapać na info o donicach? Może kiedyś przy tarasie bym coś wymyśliła.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:42, 07 maj 2017

Do góry
Madzenka napisał(a)
Renia pewnie ma 37 lat a nie 73 rocznik

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:42, 07 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Renia, szósteczka za całokształt!
Zawsze z ogromną przyjemnością oglądam zdjęcia z Twojego ogrodu, nie dość, że ożywiłaś szmaragdowy ogród, to jeszcze sprawiłaś, że jest rajem na ziemi.
W poniedziałek będę chciała wysyłkę robić, wiem naczekałaś się, ale przez te moje wojaże i marną pogodę wszystko się przeciągało.

Edytka, coraz bardziej podoba mi sie to co stworzyłam ... teraz pozostaje dbać głównie o bukszpany by zdobiły (te nowo posadzone potrzebują roku a nawet dwóch by się zaklimatyzować).

Nie ma problemu z wysyłką ... na miscanty jeszcze jest czas ... ja tez mam trochę siewek szałwii ... więc też przygotuje paczkę w przyszlym tygodniu

Wyprawę mialaś wspaniałą zazdro

Ps a cięłaś już swoje kostki bukszpanowe?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies