Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

szemusia 22:28, 08 maj 2017

Joluś - tulipki pięknie się prezentują
Podziwiam was kobietki za te nazwy, którymi tak sypiecie. U mnie raptem trzy gatunki na krzyż, a i tak na ściągę zerkałam, coby nie pomylić...

Czekam na szersze kadry cudnych geometrycznych rabat. I trzymam mimo wszystko kciuki za bukszpany. Szkoda ich, bardzo...
lojalna_ 06:09, 09 maj 2017

kamila66 napisał(a)
Zdjęcia z ogrodu piękne.
Czytam o bukszpanach i szczerze współczuję.

Witaj kochana pogoda nam pod górkę robi niestety . Trochę się za lekko ubrałam i przeziębienie gotowe zbyt wcześnie wiosnę poczulam
lojalna_ 06:18, 09 maj 2017

Kacha123 napisał(a)
Fajnie, że jesteś

Tulipany obłędne! A z bukszpanami niefajnie. Mam nadzieję, że odrosną. Kurcze, co się to wyprawia! Już żałuję, że kupiłam na front tyle kul

Kasiu nievzasowa jestem okrutnie. Musiałam dziś rano sieć sprężyc bo nie mam kiedy poczytać co się na O dzieje .

lojalna_ 06:22, 09 maj 2017

Madzenka napisał(a)
Obstawiam jednak, ze bukszpany Ci wymarzły. Przezcież u Was było nawet -28 stopni? Nie było prezcież na nich zadnych śladów chorob grzybowych jesienią , np brązowych plam?

Kiedy ciełaś je ostatnio jesienia? Moze zbyt pózno i jeszcze nawoziłaś?

Marzenko oby tak było tylko problem polega na tym w niektórych miejscach te suche plamy się powiększają. Co do cięcia to wystąpiła jedna zasada zec te które nie zaliczyły wcale cicia lipcowego savzdrowe to trzy kule. Ale w lipcu cieląt w różnych terminach ....za dużo tych danych w tym równaniu. Wolałabym znać przyczynę ale chyba nie dojdę .

Miło czytać ze Ci sie podoba ")))
lojalna_ 06:24, 09 maj 2017

ren133 napisał(a)

A skąd wiesz, że to zaraza a nie przymrozki?

Reniu nie mam pojęcia strzelam . Jak juz napisałam skoro plamy na bukszpanach się powiększają to choroba pachnie która mogła się przypaletac po zimie. Zaraz po zimie moje evergoldy wyglądały pięknie teraz mają pełno plam są suche i brzydkie chorują ....niestety tak samo ID
lojalna_ 06:26, 09 maj 2017

iwka napisał(a)
a może piesek ? chociaż Twój pewnie kulturalny, nie to co moja świnia załatwił mi stożka przez zimę.

Żabka to nowidziszvkolejna przyczyną haha mój anioł nie jest podejrzany. Amelka mi opowiadała o pewnej kulkowej wycieczce z Ciebie agentka jest ((((
lojalna_ 06:29, 09 maj 2017

Luki napisał(a)
To że je obmroziło to jedno, ale do tego mokra wiosna sprzyjała rozprzestrzenianiu się dwóch gatunków grzyba, które właśnie takie skutki przynoszą, a atakują rośliny osłabione mrozami, przenoszą się drogą kropelkową. Pisałem o tym też u siebie nawet znalazłem nazwy tych bakterii grzybowych

Łukasz widzę to tak samo ....po obserwacji traw .... nic nie poradzisz taki mamy klimat )))

Ja też czytałam o tych grzybach ....I że szanse niewielkie na walkę z tym niestety
lojalna_ 06:30, 09 maj 2017

Sebek napisał(a)

U mnie wyciąłem to co zarażone, przyrostów jak nie było tak nie ma, ale... czekam I tak nie mam za co kupić nowych

Dla równowagi tulipany dają czadu

Ta zimnica mnie wykończy u mnie się katarem skończyło jak uwierzyła ze wiosna przyszła ))))
lojalna_ 06:32, 09 maj 2017

szemusia napisał(a)
Joluś - tulipki pięknie się prezentują
Podziwiam was kobietki za te nazwy, którymi tak sypiecie. U mnie raptem trzy gatunki na krzyż, a i tak na ściągę zerkałam, coby nie pomylić...

Czekam na szersze kadry cudnych geometrycznych rabat. I trzymam mimo wszystko kciuki za bukszpany. Szkoda ich, bardzo...

Beatko ja też wyciągam pudełeczko avw nim mam opakowania i czytam. Nie mam głowy do nazw zawsze ściągami sie poskuguje )))
Kasia_CS 09:00, 09 maj 2017

Piekny ten szpalerek dolls'ów u Ciebie ja niefortunnie połączyłam je z Claudią, bo ksztaltem podobne, ale nie zgrywają się najlepiej.. nie widziałam, ze te Minuetki będą miały więcej czerwieni w sobie i trochę nie trafiłam podczytuję Ciebie regularnie, ale nie wiem, czy do tej pory zostawiłam ślad no to jestem! Pięknie u Ciebie! Ale bardzo szkoda bukszpanów...