Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 15:28, 07 maj 2017

AnnaCh napisał(a)
Renia, moje hortki też malutkie listeczki mają, jakoś im nie idzie start.
Najgorsze, że jedna z tych Twoich puszcza tylko z jednej strony Ma oczka na pozostałych gałązkach, ale nic nie idzie. Czym nawoziłaś swoje?
Pytałaś u mnie o nawóz ukorzeniający, ja kupowałam Substrala Magiczną siłę, Startowy
P.S. W życiu nie pomyślałabym, że Ty 73, myślałam, że jesteś z maks 5 lat starsza ode mnie

Przecież pogoda w końcu pozwoli im ruszyć
Dzięki za info ... jutro mus kupić ten nawóz.
ren133 15:32, 07 maj 2017

beata_m napisał(a)
Reniu cudny masz ogród! widziałam wymianę żwirku wiesz co kocham Cię za to i podziwiam bardzo doceniam ogrom pracy jest wspaniale!
Widzę żywopłocik pod donicą tarasową ja właśnie na podobny miałam zakusy ale jeszcze nie zdecydowałam u siebie na 100%
Macham ciepło i jeszcze raz pochodzę sobie po Twoim ogrodzie

Naprawdę można za to podziwiać?
Miłe to bardzo, że nie tylko mnie się podoba
Myślisz, że będzie dobrze z tym żywpolocikiem?
ren133 15:33, 07 maj 2017

Agi2006 napisał(a)
Cudownie!!!!!!!!!!! Genialne donice szare z tulipanami a śś wymiatają! Kiedy moje maleństwa śś takie będą??? Za 10 lat???

Dzieki
Możesz zalożyć przyrost 50cm na rok ... to chyba tak dlugo nie będziesz czekała
ren133 15:37, 07 maj 2017

Makusia napisał(a)
Reniu a masz jeszcze stokrotki, czy już ich czas minął? Moje jeszcze jako- tako wyglądają ale mają się ku śmierci naturalnej już.

Moje wyglądają obecnie tak
Rychlej śmierci im nie wrożę
ren133 15:42, 07 maj 2017

lindsay80 napisał(a)
Renia, szósteczka za całokształt!
Zawsze z ogromną przyjemnością oglądam zdjęcia z Twojego ogrodu, nie dość, że ożywiłaś szmaragdowy ogród, to jeszcze sprawiłaś, że jest rajem na ziemi.
W poniedziałek będę chciała wysyłkę robić, wiem naczekałaś się, ale przez te moje wojaże i marną pogodę wszystko się przeciągało.

Edytka, coraz bardziej podoba mi sie to co stworzyłam ... teraz pozostaje dbać głównie o bukszpany by zdobiły (te nowo posadzone potrzebują roku a nawet dwóch by się zaklimatyzować).

Nie ma problemu z wysyłką ... na miscanty jeszcze jest czas ... ja tez mam trochę siewek szałwii ... więc też przygotuje paczkę w przyszlym tygodniu

Wyprawę mialaś wspaniałą zazdro

Ps a cięłaś już swoje kostki bukszpanowe?
ren133 15:42, 07 maj 2017

Madzenka napisał(a)
Renia pewnie ma 37 lat a nie 73 rocznik

Margerytka40 16:14, 07 maj 2017

ren133 napisał(a)

Alicjo
Biale donice zrobione są z plyty warstwowej izolacja z pianki poliuretanowej), na to styropian, klej i farba.
Za chwilę prześlę Ci na priv więcej informacji ... przyda się jako instrukcja dla eMa

Dziękuje

Renia a czy ja też mogę się załapać na info o donicach? Może kiedyś przy tarasie bym coś wymyśliła.
Zana 16:22, 07 maj 2017

Renia, nic odkrywczego i mądrego nie napiszę, masz po prostu zajepiękny ogród. Nawet te everesty, na które inni psioczą u Ciebie wyglądają rewelacyjnie i nie wiem co Ty od nich chcesz.
KLAUDIA 16:28, 07 maj 2017

Witam Ciebie,mam takie pytanie,bo kupiłam małe bukszpany-na taką małą obwódkę i będę sadzić je dopiero,czy też powinnam je już zapobiegawczo prysnąć-Mospilanem,czy Topsinem?,a czy przy sadzeniu zaprawiałaś jakoś dołek?
Dziekuję za podpowiedź

21:39, 07 maj 2017
pytałaś o połaczenie caludii i Purple Pion odpisałam u Anulajdy ze dla mnie slaby duet

a dzis patrze a Luki ma taki zestaw ...ciekawe co on na ten temat napisze

https://www.ogrodowisko.pl/watek/7534-ogrodowa-przygoda-lukasza-ii?page=45
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies