Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moje małe królestwo 07:13, 22 cze 2017

Do góry
róże
ascot

augusta luisa

historyczna NN

boronesse
Moja bajka 07:03, 22 cze 2017

Do góry
Ujawniła się cudna róża Queen of England. Kupiona za 4zl w markecie
Moje małe królestwo 07:03, 22 cze 2017

Do góry
ogrodowe widoczki

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:46, 22 cze 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:46, 22 cze 2017

Do góry
i te róże dziś obciacham

...uDany ogród 06:46, 22 cze 2017

Do góry
Basiu dziękuję
Żaby tak koncertują, że nie chce mi się stamtąd wyjeżdżać.
A zgody z urzędu jak nie było tak nie ma...

Izuniu miło mi bardzo
Ja uwielbiam to miejsce!

Kasiu żab mam miliony, mogę się podzielić
Dziękuję za link w wolnej chwili zerknę do pałacu.

U nas ruch
Wczoraj przyjechały słupki ogrodzeniowe. Od poniedziałku ruszamy z płotem.
Wyznaczyliśmy też domek gospodarczy. M zwymiarował i zamówił materiał.
Teraz tylko produkcja

Dzisiaj postaram się zrobić kilka fotek całokształtów, bo mi się z ogrodu busz robi
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:45, 22 cze 2017

Do góry
Miałam dwie china girl, niestety jedna padła w tym roku

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:45, 22 cze 2017

Do góry
Jeszcze trochę żółtej
Mam na niej fajnego złocienia (chyba to złocień )
kępa była juz tak duża że musiałam robić podpory, wiązać, rok temu okazało się że coś ją zeżarło, w środku było ogromne mrowisko , ostała się taka jedna mała łodyżka.w tym roku ma z 20 łodyg z kwiatami

Ogród z rzeźbą 06:42, 22 cze 2017

Do góry
Zana napisał(a)

Tu rabatka jeszcze bez klona:

A tu już z posadzonym klonem, jeszcze parę przeróbek trzeba będzie w tym miejscu dokonać:

[/img]

Ta twoja działka jest chyba w takim półcieniu , prawda ? Bardzo kocham ogrody cieniste i rośliny do cienia. Klimat tych zdjęć niesamowity.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:30, 22 cze 2017

Do góry
kasia_w napisał(a)
Admete, ależ Ty masz wspaniale! Podziwiam z zachwytem zwłaszcza żółcie i czerwienie, tak mi ich na O. brakuje. A u Ciebie w najwspanalszym wydaniu Proszę powiedz, co to za różyczka, którą Ewa powyżej zacytowała? Przecudna

Dziękuję baaardzo

to róża której nie znalazłam u nikogo u nas tylko na zdjęciach w szkółce i parę fotek zagranicznych........zaryzykowałam i jestem zachwycona i póki co bardzo polecam
co do wyglądu krzaczka, pędów i samych kwiatów........no jest po prostu bossska, zobaczymy w kolejnych sezonach jak radzić sobie będzie z chorobami których u mnie występuję już cały przekrój

to poppy rose

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 06:27, 22 cze 2017

Do góry
nie boje sie

agrestu w tym roku bedzie duzo troche juz oberwalam, reszta czerwienieje

nie znam sie wogole czy te krzaki trzeba ciac
Blaski i cienie nowego życia 01:52, 22 cze 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Napisałam już u Agaty o tym, że tytoń ozdobny nie może być siany w warzywniku, zwłaszcza przy pomidorach.

Ula,
u mnie też jedne ręce (tyle tylko, że eM. kosi ale bez dbałości o wykończenie, nawożenie, kanciki).

Ale uważam, że jedna rabata bylinowa w ogrodzie wystarczy.

Tytoń ozdobny mam akurat na rabacie. W warzywniku marzą mi się, jak Ci pisałam białe łubiny.

Rzeczywiście jedna bylinówka wystarczy do obrabiania

A kosmosy są bezproblemowe - jak zbiera się ich nasiona, na bieżąco? ??

Blaski i cienie nowego życia 01:49, 22 cze 2017

Do góry
07_Rene napisał(a)
Ula, to chyba mała naparstnica

Miodzio widok. Kanty zrobione. Trawnik równiutki - super.

Ale kształtne buksy ci się zrobiły.

-

Ta naparstnica to chyba z sieewkami szałwi się trafiła przesadzę na piwoniową

Dzięki za pochwały z ciębcia bukszpanów zrobiłam znów szķółkę dla ponad 100 sadzonek, nie wygląda

i przycięłam jeden szpaler a w dziurze znalazło się miejsce dla wspaniałej róży Goethe

Ogród w budowie - nieustającej 00:38, 22 cze 2017

Do góry
Iza, też jeszcze nie śpisz.

My w domu mamy nazwy na części ogrodu i Mordor naprawdę był kiedyś najgorszym miejscem w ogrodzie i postanowiliśmy że ma być piękny. U mnie problem z dobrą ziemią polega na tym, że wszystko w niej rośnie bardzo dobrze, więc chwasty też i osiągają niesłychane rozmiary i rozwijają się bujnie. Jak Ewa była pod koniec maja, to nie mogła się nadziwić wielkości moich mniszków i pokrzyw - faktycznie są wybitne.
Może to i dobry sposób - robić składowiska odpadków roślinnych i trawy z koszenia w miejscach gdzie chce się mieć rabaty lub tam gdzie jest gorsza ziemia.

Jarzmianeczki:

Ogród w budowie - nieustającej 00:27, 22 cze 2017

Do góry

Śliczny ten maluch
Ogród w budowie - nieustającej 00:22, 22 cze 2017

Do góry
Justyna napisał(a)
Dobre wieści goździkowe Posieję w przyszłym roku. Zaproszenie do mnie jest otwarte Czekam z ciekawością na relacje w ogrodach świata

Dziękuję za zaproszenie, jeśli chcesz nasiona, podaj adres do wysyłki na priva, bo już będą się wiązać. I posiej teraz, kwiaty będą w przyszłym roku, bo to rośliny dwuletnie.
Dla Ciebie kilka róż:

I na dobranoc, albo na dzień dobry.

Ogród w budowie - nieustającej 00:16, 22 cze 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
W każdym prawie ogrodzie jest taki zakątek, gdzie gości nie zapraszamy. Ja staram się pozbyć swojego, tylko jakoś wolno mi to idzie. Najgorzej jak mordor jest na rabatach,

Mordor kiedyś był właśnie nie do zapraszania, a teraz można powiedzieć że bardzo stara się być na tej rabacie. Lekko nie jest.
Ale jak już zarośnie, to będzie łatwiej, byle gęsto.

Z ciekawostek, mam już kwitnącego floksa, to odmiana niewysoka, ale zdecydowanie najwcześniejsza, nawet przed floksem maculata. Ma piękny fioletowy kolor. Nabytek zeszłoroczny, holenderski.

Matecznik knautii macedońskiej.

Wreszczie zakwitły róże Kosmos, które bardzo mi się podobają i są zdrowe, choć i one oberwały po zimie.

Prześliczna bylica Powis Castle, będzie znakomita do wypełniania rabat.

Ogród w budowie - nieustającej 00:06, 22 cze 2017

Do góry
Joku napisał(a)
Mam trochę roślin od ludzi z forum. Zawsze jak na nie patrzę to przypominam sobie osobę od której ją dostałam. Czyli mam podobnie.
Skoro piszesz o Mordorze to jak wygląda teraz? Czy masz jakiś inny Mordor na myśli?

Czyli mamy tak samo z podarunkami roślinnymi. Roślina = osoba.

Mordor - to miejsce niewdzięczne, bardzo szybko zarastające bujnym chwastem i trudnow wysychające z kilkoma drzewami, w samym górnym rogu mojego ogrodu, gdzie jest niemal zawsze wilgotna ziemia i rosną duże brzoza i metasekwoja i są jeszcze trzy młodziutkie brzozy. W tym miejscu przez lata leżały stosy kompostowe i ziemia jest niesłychanie żyzna, wszystko tu bardzo dobrze rośnie, ale muszą to być rośliny, które lubią cień i wilgoć lub słońce i wilgoć. Więc rosną tawułki, odętki, funkie, krwawnice i krwiściągi, irysy syberysjkie, rdesty, bodziszki, przyworotniki i wilgocioubne trawy. I przepiękna gilenia. Będą paprocie i świecznice. Wiosną pierwiosnki kwieciste i kamasje.
Po odgruzowaniu, bo Mordor zarósł od zeszłej jesieni strasznie wysoką trawą, rzecz wygląda następująco i czeka na dalsze gęste obsadzenie:

Trzeba też zbudować ścieżkę i placyk pod drewnianą ławkę-huśtawkę.

Nie byłabym sobą, gdybym nie miała tam róż,właśnie obok nich będzie ławka - Felicite Parmentier i Variegata di Bologna. Inne zostaną tam przesadzone jesienią.

Tarczownica świetnie się tam czuje, a gilenia jeszcze bardzo młoda.

Posadzony też został tymczasowo jeden przetacznikowiec, ale chyba zostanie.

Wśród brzóz i dębów 00:03, 22 cze 2017

Do góry
Witaj Effa, pochłonęły mnie inne niż ogrodowe obowiązki. Ale postaram się bywać częściej.
Dla Ciebie moje pierwsze w tym roku różyczki
Ptasi gaj 23:56, 21 cze 2017

Do góry
Zdjęcie z telefonu równiutko ostrzyźone szmaragdy.

Macieja ten zapach.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies