Landhaus Ettenbühl to ogród stylizowany na angielski wraz z restauracją i pensjonatem B&B. Przed laty ogród był ogrodem prywatnym, w którym jego właściciele z pasją oddawali się zbieraniu róż, rzadkich drzew i krzewów. Dzisiaj park ma pięć hektarów i udostępniony jest zwiedzającym.
Pogoda dopisała, więc mogę pokazać Wam parę zdjęć z tego pięknego, jak dla mnie, ogrodu.
Ok, to już połowę sukcesu. Ale zobacz te 2 fotki obok siebie. Jedno na ciemniejsze liście i mocne łodygi i to razem jak było to posadziłam. A te wcześniej mają delikatniejsze listki. I myślę że coś innego. Mogę czekać aż zakwitną, będzie latwiej
Mak mi chyba zginął. Może zgnił będę znów przy okazji pukać o następnego. Albo jesienią nasionka mi zostawisz.
Aniu. Właściwie to poza Artemis inne róże mają za sobą połowę kwitnienia. I jak skończą to będą hortensje. U Ciebie inne róże są i chyba też dłużej kwitną. To sprawdzimy to.
Tarasowo-kosmosowo
Czy nasiona koosów zbiera się na bieżąco już teraz czy czeka do jesieni?
Nie one wogole nie są podobne rozchodniki ma zuze kwiaty i kwitnie od sierpnia. Tawuła w naju. Już przekwitła bo mam ja razem z annabel.
Fotek przechowalni nie robię za wiele bo nie ma ci tam pokazywać poza tym trudno objąć ten teren na fotce
Ostatnio tylko fragment z klosownica pokazywałam
A rozchodniki i rozplenice to duet idealny i jedna z (a w zasadzie trzy) z moich ulubionych rabat
Agcia, altana ma być na tym kamiennym placyku gdzie ławki. Kupiliśmy takż, że się zmieści.
i tak na szybko zdjęcia wykopanego oczka. Może potem zrobię lepsze. O wymiary nie pytajcie, bo deszcz nas wygonił i nie zmierzyliśmy. Jeszcze jakieś drobne poprawki będą, ale z grubsza tak to będzie wyglądać.