Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

AnnaCh 22:37, 26 cze 2017

Główkowate już łapią kolor? Szybko.
Za to u mnie spritnerki The Fairy, całe już w kwiatach
Margerytka40 22:44, 26 cze 2017

Fajna ta roślinka . Szkoda,że nie pamiętasz nazwy.
Gruszka_na_w... 23:01, 26 cze 2017

AnnaCh napisał(a)
Główkowate już łapią kolor? Szybko.
Za to u mnie spritnerki The Fairy, całe już w kwiatach

U mnie cierpliwie czekają aż 4 potwory, czyli New Dawn skończy. Wtedy mogą się pokazać w pełnej krasie.
Sądziłam, że te główkowate kwitną razem z pozostałymi czosnkami.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 23:02, 26 cze 2017

Margerytka40 napisał(a)

Fajna ta roślinka . Szkoda,że nie pamiętasz nazwy.

Może to jakiś kłosowiec?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margerytka40 23:16, 26 cze 2017

Ja bym stawiała na przetacznikowca jakiegoś
JoannA 23:19, 26 cze 2017

Ja też uważam że przetacznikowiec
Gosiek33 07:31, 27 cze 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Marba

Johanko, u nas też niskie ciśnienie, ale podczas weekendu sąsiedzi zadbali, żeby się ciut podniosło. 10 pijanych dorosłych plus czwórka dzieci w przedziale 2-6 lat kilka metrów od okien sypialni potrafi dokonać cudów w okolicach północy. Zwłaszcza jeśli akurat mają potrzebę wyciągania na zewnątrz głośników. Uwierz.

nie podejrzewałam Cie o takie róże - wiesz, może jakie jej imię?
Siebie też nie podejrzewałam a jedna podobna mi rośnie, jeszcze bez pąków

Rozumiem Twoje biedne ciśnienie, tym bardziej, że mieszkasz na ,odludziu' a trafili Ci się rozrywkowi sąsiedzi...
Gruszka_na_w... 19:42, 27 cze 2017

Margerytko, Joanno, może i przetacznik to jest. Jeśli spotkam go gdzieś, to dopytam o nazwę. On chyba u Finki był kupowany.

Gosiek, to róża wielkokwiatowa. Słusznie nie podejrzewałaś mnie o posiadanie takowych.
W roku, w którym się przeprowadzałam, moje pacholę jadąc do mnie, zahaczyło o centrum handlowe. Był to listopad i centrum wyprzedawało to, co im zostało. Pacholę przywiozło mi wtedy 3 wiśnie i kilka róż o bardzo trudnych nazwach. Rabat nie miałam, więc zostały zadołowane. To był czas, kiedy wcale nie chciałam mieć róż, bo obawiałam się, że nie sprostam uprawie. Trzy na wiosnę oddałam sąsiadce, a dwie umieściłam na podokiennej miedzy rozplenicami. Te zdjęcia to kwiaty z jednego krzewu.
Co do sąsiadów, to zaprawdę trafiła nam się kumulacja 3 takich rodzin wokół. Wszyscy pozostali na osiedlu (a jest tego trochę, nawet przychówek mają) są normalni. Pal sześć Ci z lekka walnięci dorośli, ale najbardziej mi żal tych dzieci.

Anda 19:49, 27 cze 2017

Sąsiadów współczuję.
U mnie czosnki głowkowate na tym samym etapie. Widoki letnie piękne u Ciebie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gruszka_na_w... 19:52, 27 cze 2017

Ambitnie zrobiłam oprysk PW, po czym po kilku godzinach nadeszła burza i wszystko spłukała. Ot, ciężki jest los ogrodnika.
Jutro mam w planach ścinanie. Może dam radę, choć zapowiadają mocne upały.

Bardzo się zmienił ogród w tym roku. Z pozycji siedzącej w ogóle nie widać już ścieżek. Rabaty nakładają się na siebie.

Do bordowej dołączyła pomarańczowa lilia. Ta druga rośnie w towarzystwie miskantów.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies