Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

Makao_J 18:20, 26 cze 2017

Śliczne iryski. U mnie już dawno przekwitły.
patrycja 21:29, 26 cze 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
cd

U mnie też mszyce uwzięły się właśnie na ten wiciokrzew, aż kwiaty mają zdeformowane
Wiesz może jak on się nazywa?
ElzbietaFranka 23:38, 26 cze 2017

Zaraz odpisze jak sie nazywa tylko musze sprawdzic. Sklanialabym sie do wiciokrzew pomorski Tellman. Jak widzisz jest spory i kilka razy ciety. To jeden z pierwszych pnaczy i trzyma sie dobrze.
Trzeba go karmic dobrze, opryskiwac od mszyc naturalny srodek agricol.
Acha moj jest posadzony przy siatce miedzy tujami wiec glowe ma w sloncu po drugiej stronie siatki ma przewiew.
ElzbietaFranka 00:55, 27 cze 2017

A ja mam takie pomidory na balkonie w ktore zostalam wrobiona przez mojego syna, ktore posadzil i sie wypiąl. Teraz podlewam i obrywam liscie w zyciu nie sadzilam warzyw na balkonie. Szkoda mi tego wiec chodze i podlewam i,zapylam jak pszczola.

Szykuje polki aby mialy gdzie stac. Zagracony caly balkon. 6 duzych donic po 3 w kazdej donicy. Na kurzym oborniku doslownie czarne liscie.

ElzbietaFranka 01:05, 27 cze 2017

Jeszcze iglaczki jalowce pieknie rosna. Berberysy obciete na wiosne tez daja czadu.

Tsugi - choina kanadyjska urocze iglaki.

Choiny i jalowiec nuthajski

andziurex 07:39, 27 cze 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Aniu. Kilka razy chcialam napisac doCiebie ale z jakiejs przyczyny nie masz adresu.

Moj wiciokrzew tez na mszyce ktore go uwielbiaja. Jak widzisz jest bardzo duzy i byl kilka razy ciety. Kazdego roku wczesna wiosna go pryskam od mszycy i grzeba bo ma tendencje do lapania maczniaka. Wczesnie wypuszcza liscie.
Pryskam dosyc czesto i obserwuje co mu dolega czy sa szkodniki jak tylko gdzies widze to zaraz pryskam.

Co moge poradzic. Nie rzucaj w ogien. Zrob podstrzyzyny, opryskaj jest taki preparat substrala 2w1 to pomaga przeczetaj w internecie.
Wiciokrzew odbije , szkoda go wyrzucac ma ladny zapach i jak zadbany to efektowny. Jak masz kompost lub obornik rozrzuc do okola i przykryj ziemia.
Moze twojemu brakuje nawozu jest slaby i liscie opadaja.

To tyle. Jak bedziesz miala jakies pytania to napisz cos poradze.

Dzięki Elu
Zrobię mu postrzyżyny dzisiaj i zasilę florowitem. Jak go sadziłam to dałam obornik w dołek. Ja mam go od 3 lat, ale dopiero w tym roku tak go sponiewierało. Na wiosnę go przesadzałam, więc może i to go osłabiło. Mszyca już opanowana z tego co widzę, a środek jest kompleksowy na mszycę/przędziorka/ mączniaka.
Ja to specjalnie posadziłam sobie pomidory na tarasie. Pojechałam na targ po pelargonie i takie dzieciaczki sprzedawały pomidorki, pory, selery więc kupiłam 3 sztuki. Pierwszy raz uprawiam pomidorki, prowadzę zgodnie z instrukcją z gazetki ogrodniczej, ale widzę że coś na ząb będzie

P.s. napisałam na priva
ElzbietaFranka 11:30, 27 cze 2017

Jeszcze troche krzewow i drzewek wieczorem woda bedzie.

Wierzba i roza, ktora ma odromna ilosc kwiatow.

Sosny czarne trzy pannice nastepna fota ich starsza siostra.

Na koniec roza. Roze pokaze ale pozniej bo nje wszystkie w pelni kwitna.

Milka 11:33, 27 cze 2017

Berberysy świetnie idą, moje wolno bardzo.
Elu, a nie chcesz ciąć w stożki te jałowce przy berberysach, zagęszczą się, bo one z czasem rozłażą się i wyłamują.
Piękne drzewa, ogromny wybór.
Za pomidory podziwiam, ja też latam, ale na swoje własne życzenie, mam naście donic.
Radziu2013 11:36, 27 cze 2017

Piękny jest ten ostatni widoczek Oczko z irysami robi wrażenie

Miłego dnia
ElzbietaFranka 11:46, 27 cze 2017

Piszcie do mnie odpisze wieczorem. Teraz musze juz konczyc obowiazki wzywaja.

Milus mam jalowcow duzo i to rozlozystych mam juz dosyc ciec wiecznie jestem obdrapana, ale jeszcze kilka musze pociachac. Robi sie u mnie busz za duzo tego.

Radziu bylam na twoim watku dzis odpisze wieczorem.