Nie wiedziałam, że białe lilie to jakiś rarytas. Kupowałam je od przekupki na lokalnym ryneczku. Miała cebule luzem po 2 zł w pudłach kartonowych. Wybrałam 3 sztuki. Kojarzą mi się z rojem Perseidów, bo w pierwszym roku po zamieszkaniu upojeni ich zapachem oglądaliśmy w połowie sierpnia "spadające gwiazdy".
Usiłowałam mieć lilie św. Józefa (Antoniego?), ale cebulka nie wykiełkowała.
No, no brawo!!
Altana wyszła suuper.Wielkie brawa!!
Leżakowanie już jest .I bardzo dobrze
Mi takich chwil brakuje .
Lilie, liliowce as śliczne.
A o to a róża na pergoli ??
Bukszpan fajnie ufryzowany
dziękuję mam nadzieje że następny sezon też je zobaczę a dla czego próbuj ja niektóre dawno wsadziłam tylko muszę pamiętać gdzie bo kiedyś wyhakałam nie chcąco warto zaznaczyć patyczkiem i troszkę przykryć na zimę nawet suchą trawą lub trocinami z piaskiem tak nieznacznie a te duże kwiaty mam pierwszy sezon i tak samo zrobię a na jesień lub wczesną wiosnę można lepszej ziemi podsypać
jak na kostce gorąco to może pomyśl o zakryciu częściowym mój beton też się grzał zrobiliśmy dach parasol był za słaby zapraszam pod mój przy jakiejś okazji
kurcze nie wiem która fotka jakieś szczegóły kolor albo coś ?
Witaj Basiu, wpadam z rewizytą Obejrzałam ostatnie fotki, piękne masz powojniki i fajny stelaż do nich. Hortki i lilie tez cudowne. Posadzilaś już Lincolna i Chopina?
No właśnie nie jestem tego pewna.On jakiś niski i przodu go nie widać.
Mam inny niebieski przetacznik i ten jest wysoki i widoczny.
Ten różowy
jest pomiędzy różą chippendale, jakąś ciemnoczerwoną.Kiepskie połączenie.Jedynie o do jeżówki Green Jewel to może być ok.
To młode stipy mas .I takie wielkie i takie piękne
Jeżówki w większości ładnie rośną.Ale są i mizeroty o stoją w miejscu kolejny rok.Mam takie 2. Ju ostały przesadzone i dalej bidy.
Ta podniesiona rabatka z cegły, jest na studzience.chciałam aby tam mąż tam studnię drewnianą robił.Ale nie da rady.Bo ta płyta musi tam by odsuwana.Bo zawór na wodę jest w środku na dole ,na 1,5 w dół, tak to mi zamontowali głupio. I niestety tak musi zostać. Dlatego tam stawiam kwiaty w donicach.
Drugiej ju nie będę robiła. Ale może i tam tryba będzie wymyślec coś ładniejszego
Lilie cudne. Zawsze mi się podobały, tylko wiem, że są kapryśne i mi się pewnie nie udadzą ale będę podziwiać u Ciebie. Zazdroszczę altany, u mnie na razie jest taras z kostki i nc więcej, jak około południa słońce dowali to jajecznicę można smażyć bez ognia
Myślę, że miejscówka przetacznika między różami się sprawdzi. Jaki kolor jest róży obok tego przetacznika?
Moje stipy mają 2 i 3 lata, ale nie zawsze zimują dobrze. Sporo mi wypadło ubiegłej zimy.
Jeżówki i lilie masz piękne, szczególnie ta bordowa mi się spodobała.
Świetnie wygląda ta podniesiona rabatka z cegły, jeśli coś jej jeszcze zostało powtórz w pobliżu tamtej coś podobnego, albo tylko ułóż taki postument, na którym postawisz lampion lub doniczkę.
Twoje miłe wpisy jeszcze bardziej motywują mnie do działania, dziękuję. Moje rutewki w pierwszym roku to wcale nie zakwitły, takie mizeroty były. Lilii mam bardzo dużo, zakupione niedawno promocyjne lilie mają już około pół metra. Myślę, że zdążą zakwitnąć.
Wszystkie jeżówki sadzone są po kilka sztuk i prawie wszystkie są z własnego siewu.
Dorotko jestem zawsze pod dużym wrażeniem twojego pięknego ogrodu.
Kolorowych ,ładnie dobranych roślin.
Piękne rutewki.ciekawe kiedy moje ( niedawno kupione ) będą takie.
Lilie śliczne. Jezowki również. Sądzisz ja po kilka sztuk ??
No i te trawy. Ostnica sliczna .Floksy, hortensje przepiękne widoki .
Prosta rabata z drugiej strony widok.
Tych mam dużo lili i za nimi coś nie przepadam, kolor wysokość i forma kwiatów be.
Druga strona po przeciwnej prostej rabacie.
Wanilia, Limki i Phantom.
Te cosmosy ju wywaliłam.całą różankę i opanowały.
Lilie jeszcze cieszą jeżówki te.Mam do nich słabość
Dzięki.Ale i u ciebie jest Ślicznie .
Dziękuję Aguś