Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi

Ogród Basi

Adela 23:07, 31 lip 2018

basia3012 napisał(a)
Elu, odnalazłam u Mirelki tą Twoją instrukcję cięcia hortensji i już teraz wiem jak robić wiosną ze swoimi hortensjami. bardzo dziękuję.
Elunia, powojniki bylinowe są ładne ale jak na czymś mogą leżeć. U mnie na irgach wyglądają całkiem dobrze. Jak masz jakiś niski krzew to myślę, że byłabyś zadowolona np z Arabelli.
Pozdrawiam serdecznie.

Oglądałam, Arabella śliczna. Może by się bardziej nadawała na cyprysik groszkowy niż Justa? Ona, pomimo, że stale przybywa jej kwiatów, to tak bezwładnie na nim leży.
Podoba się mi ten dzwoneczkowy Fay, ale myślę, że swój urok pokaże pewnie w przyszłym roku.
Pozdrawiam
Dobrej nocki
basia3012 23:32, 02 sie 2018

Elu, może masz rację, Arabella byłaby na cyprysiku piękna. Jest bardziej bujna od Justy. Ja mam Justę i Arabellę i piękniejsza jest Arabella- dłuuugo kwitnie, bujnie. Mimo upałów ma jeszcze bardzo dużo pąków.
Pozdrawiam Cię Elu serdecznie.
Anda 09:24, 03 sie 2018

Witaj Basiu, wpadam z rewizytą Obejrzałam ostatnie fotki, piękne masz powojniki i fajny stelaż do nich. Hortki i lilie tez cudowne. Posadzilaś już Lincolna i Chopina?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
basia3012 15:18, 03 sie 2018

Dzięki Ewo za odwiedziny. I za miłe słowa. Róże posadzone u córki w ogrodzie. Zrobię im zdjęcie to wstawię na moim wątku. Lecę zobaczyć co u Ciebie słychać. Pozdrawiam serdecznie.
gogo 19:09, 03 sie 2018

Witaj Basiu, czy u Ciebie też tak gorąco i praca w ogrodzie polega na podlewaniu?
Cierpię na nadmiar wolnego czasu, siedzę na O. i przeglądam oferty szkółek. Nawet nie patrzę na ceny, żeby się nie załamać potrzebną ilością pieniędzy na wszystkie chciejstwa. Pozdrawiam.
basia3012 22:31, 04 sie 2018

Tak Grazynko, nic nie robi się tylko podlewa. A chwasty urosły, że ho ho. No ale jak trochę się schłodzi to opielimy prawda?
Bardzo dziękuję za odwiedziny. Pozdrawiam serdecznie. Pa!
gogo 23:57, 04 sie 2018

Tylko kiedy się ochłodzi? cały czas zapowiadają upały
Ja nawet chwastów nie oglądam, bo wychodzę ok. 20-tej, podlewam i do domu, choć i tu gorąco / na domowym termometrze 28 stopni! /
Dziś po południu trochę powiało, więc zebrałam nasiona i tyle
Pozdrawiam, dobranoc
Adela 17:58, 05 sie 2018

Dziś siedzę w cieniu ogrodu. Podobnie jak u Ciebie - chwasty wszędzie widać. Dziwne, że im woda do życia nie jest potrzebna
Pozdrawiam gorąco
marba 20:30, 05 sie 2018

Adela napisał(a)
Dziś siedzę w cieniu ogrodu. Podobnie jak u Ciebie - chwasty wszędzie widać. Dziwne, że im woda do życia nie jest potrzebna
Pozdrawiam gorąco

No właśnie. Susza, a one się nią zupełnie nie przejmują i dają radę. A nasze roślinki bez wody mdleją. Dziś u nas popadało, mam dwie beczki deszczówki w zapasie.
gogo 22:20, 05 sie 2018

A u mnie zero deszczu, temperatura spadła o 2 stopnie
Moje chwasty też mają się dobrze. " Najadłam się śliwowicy ", w tym upale nawet gąsior nie jest potrzebny, ale powideł nie będzie z czego robić