Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja bajka 14:12, 05 cze 2017

Do góry
Taras jest wypasiony - wielki, z wygodnymi meblami i cudownymi widokami

Iga miała cudowną opiekę - dzięki Oleńka

jak rozkwitną te róże, to dopiero będzie petarda
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:10, 05 cze 2017

Do góry
ana_art napisał(a)
[img

Ana, co to za kwiatki? Goździki?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 14:09, 05 cze 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ale cudowna relacja Irciu Ty to fotki umiesz robić Buziaki

Ja czuję
no i sprzęcior nowy mam i kurs za sobą, ale kartkę ze szkolenia zapomniałam
latałam w Menu w tę i na zadcałusy, czekaj telefonu

Moja bajka 14:08, 05 cze 2017

Do góry

Ach, ta przestrzeń
Następnie byliśmy w Ogródkowych perypetiach u Agi - ślicznie przez Irenkę nazwaną Elfikiem

Ogród, w którym gdziekolwiek nie stanęłam, czułam piękny zapach kwiatów - coś niesamowitego po prostu . Ogród bardzo się zmienił od naszej zeszłorocznej wizyty. Powstały pokoiki ogrodowe, miejsca do posiedzenia, pergola, która stworzyła fajną oś widokową . Super zmiany Aguś. Ale moja ulubiona miejscówa jest nad oczkiem na kamieniu . Przynajmniej dopóki kwitną Chanelki .

Oczko już fajnie wygląda, a Aga zdradziła, że będzie jeszcze dopieszczać.
Moja bajka 14:03, 05 cze 2017

Do góry
Ależ wczoraj był cudny dzień - mega intensywny i mega udany. Najpierw byliśmy w Szmaragdowej u Sylwii i Wojtusia, gdzie mieliśmy okazję poznać ludzi, z którymi można konie kraść - Irenkę i Zygminta .
Sylwuś dziękujemy za jak zwykle serdeczne przyjęcie i za wszystkie roślinki i prezenty . Ania już posadzona . Dzięki też za zdjęcia

Grzecznie idziemy za Panią przewodnik

Gożdzikowa - wiejski ogród 14:03, 05 cze 2017

Do góry
katel napisał(a)

Cieszę się że Ci rośnie . Kupiłam kilka odmian do testowania i ten najbardziej mi się spodobał, główka po pełnym rozwinięciu miała ok. 20cm średnicy.
Krzysztofa wreszcie z braku czasu nie wysiałam ale sam mi się rozsiał na rabacie, tyle że chyba mi go susza właśnie załatwiła bo były takie malusie niteczki a teraz nie widzę, miało u nas 3 dni padać a tylko jednego wieczora trochę popadało, tylko grzmoty słyszę a wszystko bokiem idzie.
Basiu na spotkanie nie dojadę dziś już się ostatecznie okazało ale dużo fotek róbcie to chętnie pooglądam .
Wakacje na wsi to jedne z najcudowniejszych wspomnień z mojego dzieciństwa ale co innego wakacje a co innego na co dzień praca ciężka ale ten zapach uwielbiam - choć tak jak Radek napisał zazwyczaj wszyscy się krzywią .

Kasiu czosnek jest coraz wiekszy...U mnie póżniej bo mam go posadzonego w cieniu
dzisiejsza fota

Krzysztofa od Ciebie posialam na jesieni ,ładnie powschodzil ale też teraz zniknąl ...zobaczymy wiosną czy sie pokaże

A na spotkaniu Kasiu nie bylam i ja ...strasznie żałuję i to dopiero w sobotę musiałam zrezygnować ...siła wyższa nie ma na to rady

może bedzie w sierpniu to już pojadę nawet jakby g....ny deszcz padał
Ranczo Szmaragdowa Dolina 14:02, 05 cze 2017

Do góry
makieta roślinna, synusia Sylwii i Wojtka
zniechęcił się, bo jak to bywa w życiu, chwasty atakują
ale cudna i tak i niepowtarzalna

gapiłam się na kamień, piękny..jest ich więcej
a chwastów nigdzie nie ma
u mnie sobie obejrzą

Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:55, 05 cze 2017

Do góry
tu też wiciokrzewy oplatają i pachną
i róże..

czy widzicie w tle te cudowne pejzaże?
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 13:55, 05 cze 2017

Do góry
Hanna

Rose de Rescht

Jacques Cartier White

i lasek z naparstnicy

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 13:52, 05 cze 2017

Do góry
Pat Austin wyraźnie zmęczona, nie wiem czym bo upalu nie ma a wczoraj była ulewa, więc wody jej nie brakuje

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 13:50, 05 cze 2017

Do góry
Roxy fajna miniaturka

Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:49, 05 cze 2017

Do góry
i zwycięzcy na szczyt docierają
wieje tam, jak na Kasprowym Wierchu
ogromny urok i nagroda
**
wolno mi idzie relacja, bo fotki wolno się wgrywają, a jeszcze chcę u Katkak i Abiko

spojrzenie w dół
ogromna powierzchnia
wpadłam do siebie i mówię, ale mam mały ogród
Ogród w Cichym Dworku 13:49, 05 cze 2017

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Ooo, jaka różnica poziomów!, ale za to piękne widoki. U mnie podobnie, tylko ostra skarpa jest za domem w dół do doliny rzecznej, a potem kawałek płaskiego, na którym mamy warzywnik. Jak sobie radzicie z koszeniem skarpy? U mnie mój M nie chce za bardzo kosić...

To u mnie Agnieszko podobnie tylko że ja przed domem mam skarpę do rzeczki a za domem większą górkę a nad nią jest półka gdzie może kiedyś powstaną domki letniskowe na które mamy już pozwolenie.
A z koszeniem tych górek i skarp męczy się mój M niestety nie ma wyjścia a ja z synem kosimy te kawałki płaskie
Górka za domem zdj starsze

Przód domu

Z boku druga działka połączona z działką z domem .Jest ona za altanką a szerokośc od huśtawki do altanki(zdj wcześniejsze pokazuje altankę)

Skarpa do rzeczki

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 13:48, 05 cze 2017

Do góry
Kwitnie Louise Odier, ma mnóstwo pączków

to zdjęcie tegoroczne

a to z 2015 krzew mniejszy i niższy

Podmiejski ogródek 13:45, 05 cze 2017

Do góry
A skoro jesteśmy przy murkach, to żeby Was oczy nie bolały, pokażę swoje przedpłocie

Mało miejsca i w dodatku całkiem osłonięte od południa i wschodu, więc wsadziłam limkę, która miała tu robić za główną (i jedyną) atrakcję.

Potem doszedł fiołek jako zadarniacz, parę kłączy kosaćca, bo szkoda mi było wyrzucić, a wprawne oko dostrzeże jeszcze z tyłu stożek buksowy, który tutaj kibluje, zanim go nie przeniosę na właściwą rabatę.

No i się okazało, że słońca to tu wcale nie brakuje, bo od trzeciej godziny nieustająco tu świeci, a i w południe ten daszek wcale dużo nie zacienia
Więc wszystko się ładnie rozrasta
Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:44, 05 cze 2017

Do góry
i łąka
coś tam Sylwia narzeka, ale ja jestem zachwycona
super pomysł, dopiero zaczyna czarować

a z czasem od Basilikum powinni kupić te owce kameruńskie
tak i o tym gadaliśmy
Choroby i szkodniki grabów, grab - Carpinus 13:42, 05 cze 2017

Do góry
Witam,
Dziś zauważyłam ze z moim zywopłotem dzieję się coś niedobrego. Jeszcze kilka dni temu wszystko było ok, a teraz usychające listki i nowe przyrosty też.
Ostatnio było u nas sucho, choć bez upałów.
Podmiejski ogródek 13:40, 05 cze 2017

Do góry
Może dlatego w doniczce zrobiła się rozlazła, bo doniczki skrupulatnie codziennie podlewałam:
Chcę ją posadzić w samym rogu przy ścieżce, tam gdzie najbardziej sucho będzie.

A jak nie, to ją dam koło podjazdu, gdzie jest EKSTREMALNIE* sucho, gorąco i słonecznie i - jak się okazuje - niektóre rośliny po prostu to uwielbiają

Dwa zdjęcia: jedno trochę bardziej wyględne (bo mniej widać murek), a drugie bardziej realistyczne

Jak widać: busz. Jukka, przegorzan, czosnek główkowaty, czyściec, szałwia, chaber górski. Perowskia się nie załapała w kadr
Chaber sam przylazł i rozrasta się jak głupi - szkoda mi go wyrzucać
Szałwię kupiłam w sklepie nieopisaną, ale chcę jej więcej - jest cudownie gęsta, niska i różowiutka - właśnie takiej potrzebuję na rabatkę południową Ktoś pomoże zidentyfikowac?

Na przesadzanie jestem mentalnie gotowa - jeszcze wiele wody w Wiśle upłynie, zanim nabiorę wprawy w komponowaniu bylin

*naprawdę ekstremalnie - to jest rabata najrzadziej podlewana, a ma 50 cm szerokości i w całości między podjazdem a murem. Wszystko mi tu najlepiej kwitnie
Tajemniczy Ogród 13:38, 05 cze 2017

Do góry

A było tak...
Tajemniczy Ogród 13:37, 05 cze 2017

Do góry

Witajcie, wiem, wiem, Toszka będzie krzyczeć: Gdzie ten plan???
Ale ja niecierpliwa baba jestem i jak mojemu M. udało się wyrwać karpy, to szybciutko rozpisałam rabatę i ...tadam jest: pociągnęłam jeszcze kilka metrów choiny kanadyjskie, na końcu zasadziłam kilka świerków Omorica, a przed nimi rząd Limelightów. Brakuje jeszcze miskantów na przedłużeniu hortensji i trzech dereni Ivory Halo i kilku bordowych żurawek i będzie pięknie. Jestem zadowolona!!! A już przebieram nogami, kiedy będą kwitły limki)) Ale może jeszcze niech nie kwitną, niech trwa wiosna!!
No i jak Wam się Kobiety, podoba??? Życzliwą krytykę również zniosę...)
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies