Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

AgataP 09:12, 14 cze 2017

Urszulla napisał(a)

Cudne są i te i te. Nie wiesz jak długo kwitnie eden?

Ula mam ją dopiero od tamtego roku więc trudno mi to stwierdzić, w roku ubiegłym miała tylko kilka kwiatków, w tym ma ich dużo więcej Będę ją obserwować, jak i pozostałe też
Catalinasdiary 11:22, 14 cze 2017

No właśnie czekam do końca sierpnia z dzieleniem, rok temu już dużo podzieliłam i teraz kwitnie dwa razy tyle. Cieszę się jak dziecko.

Dziękuję za wiadomość

Urszulla napisał(a)

Duże te kępy -do wysyłki się nie nadają. Ze swoich podziel teraz, jak chcesz więcej za rok urośnie kępa u mnie miały być tymczasowo a są któryś rok
Urszulla 13:07, 14 cze 2017

Kasik napisał(a)
No właśnie doszłam do wniosku, że po azaliach i rodkach to u mnie mało koloru. Tylko, że u mnie róże na razie tylko na pergoli - kolejne jeszcze trochę. Ale u Ciebie jak widać w pełnej krasie.

Pierwsze kwitną : eden Rose, Artemis,comtessa

Drugie: jan paweł II,Naomi Reness.

kolejne w pąkach : senteur royale, Chopin, Julia reness.

Mam tyle tylko róż

Naomi renaissance ma już 1,2m fajna bo pachnie

Urszulla 13:08, 14 cze 2017

AgataP napisał(a)

Ula mam ją dopiero od tamtego roku więc trudno mi to stwierdzić, w roku ubiegłym miała tylko kilka kwiatków, w tym ma ich dużo więcej Będę ją obserwować, jak i pozostałe też

Ten termin ich kwitnienia też nie wiadomo od czego zależy. U mnie eden w pełni ale nie u wszystkich.
Urszulla 13:11, 14 cze 2017

Catalinasdiary napisał(a)
No właśnie czekam do końca sierpnia z dzieleniem, rok temu już dużo podzieliłam i teraz kwitnie dwa razy tyle. Cieszę się jak dziecko.

Dziękuję za wiadomość

Po kwitnienia możesz dzielić byle posadzić w dobrej ziemi i nie w pełnym słońcu.

Ja się też cieszę jak mi się uda. Roślinki są wdzięczne do odwzajemniamia starań i pielęgnacji.
Urszulla 20:46, 15 cze 2017

Pachnące i zachwycające

Naomi Renaiss.

JPII cudna na ścięcie do bukietu

Comtessa

alinak 22:31, 15 cze 2017

Szkoda że mojej miny nie widzisz.oczy mi się śmieją do Comtessy,ale piękna.
Już wiem że na pewno ją kupię ,zapisałam.
Edenki u mnie odbijają od ziemi ,ale pąków pełno.
Popatrz a w sumie do ciebie rzut beretem a jednak już u ciebie cieplej i róże w pełni kwitnienia.U mnie dopiero Flamenco zakwitła jak zwykle pierwsza na pergoli.
Urszulla 01:43, 16 cze 2017

alinak napisał(a)
Szkoda że mojej miny nie widzisz.oczy mi się śmieją do Comtessy,ale piękna.
Już wiem że na pewno ją kupię ,zapisałam.
Edenki u mnie odbijają od ziemi ,ale pąków pełno.
Popatrz a w sumie do ciebie rzut beretem a jednak już u ciebie cieplej i róże w pełni kwitnienia.U mnie dopiero Flamenco zakwitła jak zwykle pierwsza na pergoli.

U mnie są wybitnie na południowej stronie. Tylko JPII kwitnie w cieniu jabłoni i hortek.

A co ciekawe edenki na pd-zach i kwiaty mają zwrócone na zachód.

08:25, 16 cze 2017
zapach róż ważna rzecz ...wczoraj stwierdziłam, że New Down ma taki elegancki zapach
Urszulla 11:12, 16 cze 2017

eee_taam napisał(a)
zapach róż ważna rzecz ...wczoraj stwierdziłam, że New Down ma taki elegancki zapach

niektórzy narzekają na nią że smieciuch to przynajmniej pachnie

Dziś pierwszy kwiatek pokazał tytoń żeby nie były sama tylko róże

A byliny ciężko coś rosną. Może deszczu brakuje. Na padać jeszcze dziś i całe jutro to nie podlewam.