Najważniejsza jest nazwa pnącza, bez tego ani rusz, nawet nie wiadomo na jaki kolor kwitnie więc odpowiedzi nie ma, bo różne pnącza ukorzenia się inaczej
Powinna być hydroizolacja (EPDM), a potem wszystkie warstwy zabezpieczające garaż przed przeciekaniem i przed niszczącym działaniem korzeni (mata przeciw korzenna).
Mnie się nie podoba ta trawa którą posiałeś, bo ma tylko dwa gatunki - życica trwała Esquire 70%, kostrzewa czerwona Mystic 30%. Jest to trawa do renowacji a nie do siania głównego trawnika.
Trawa Wembley ma taki skład: Kostrzewa czerwona(30%), Rajgras angielski(20%), Rajgras angielski(20%), Rajgras angielski(15%), Wiechlina łąkowa(5%), Wiechlina łąkowa(5%), Rajgras angielski(5%). (dwa razy rajgras angielski??)
Inne źródła podają: życica trwała 60%, kostrzewa czerwona 35%, wiechlina łąkowa 10%. Nie pamiętam z opakowania jak jest naprawdę.
Dosiewanie innej spowoduje łaty w trawniku bo kostrzewa ma cieniutkie listki i bardzo gęste, wolno rośnie, kępkowo i całkiem inaczej wygląda. Trawnik dobrze wyglądał nie będzie. Ja w ogóle kostrzew nie lubię.
Burgon ma ząbki na ostrzu, Bentley nie ma, poczytaj opis a wszystkiego się dowiesz.
Bentley ma rączkę z drewna dębowego, Burgon z drewna bukowego.
Ostrze Bentleya jest polerowane, Burgona nie polerowane.
Nie zauważyłam że pytasz o Yeomana, Yeoman jest z metalu cały, a Bentley z drewna dębowego (rękojeść). Różnią się też kolorem Popatrz na obrazek a zobaczysz różnicę gołym okiem
Napisałam kilka obszernych artykułów na ten temat z masą zdjęć, wątek przenoszę do architektury ogrodowej. Szkoda, że tak mało zaglądacie na stronę główną