Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Mały ogród Kasi 22:16, 12 lut 2016

Do góry
kasia_w napisał(a)

ten drewniany z sizalem nie jest drogi a ładny

Super jest ten http://meyou-paris.com/
Kula zamknięta w sześcianie. Jednocześnie legowisko i drapak. Projekt genialny, ciekawe, czy koty to lubią. Nasz piękny dachowiec uporczywie ignoruje "kocie"rzeczy, zdecydowanie woli ludzkie

no wlasnie ciekawe czy koty doceniaja takie dizajnerskie drapaki
moje maja taki
http://www.zooplus.pl/shop/tylko_u_nas/zoolove_by_zooplus/zoolove_koty/zoolove_akcesoria_dla_kotow/461140

i bardzo go lubia
Mały ogród Kasi 22:13, 12 lut 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

no...ale nie wiem czy nie moznaby takiego zamowic w jakiejs stolatni i obic tylko paskiem wykladziny...

w zooplusie kupujesz ?

ten drewniany z sizalem nie jest drogi a ładny

Super jest ten http://meyou-paris.com/
Kula zamknięta w sześcianie. Jednocześnie legowisko i drapak. Projekt genialny, ciekawe, czy koty to lubią. Nasz piękny dachowiec uporczywie ignoruje "kocie"rzeczy, zdecydowanie woli ludzkie
Ogródek Iwony 17:17, 12 lut 2016

Do góry
Gosiu, czekamy, co Ewa napisze o swojej Vertigo?
W zeszłym roku przeżyła, widziałam, była piękna

Ewuniu
, ja wyjęłam moje fuksje z gospodarczego z e-Ma warsztatu, jak się okazało, ze woda u niego w butelce zamarzła. Nie odbiły mimo, że podlewam i przyniosłam do domu. Żadnego śladu życia. Ale jeszcze czekam

Ilonka, Toszka, zapisuję sobie wasze żurawki na przyszłość:
Rio
Paprika

Ja mam jeszcze trzy żurawki Berry Smoth. Ma je Ola Leon.
I te też ładnie wyglądają mimo zimy.

Olu, byłam, buziaki dla ciebie. Fajny projekt tworzysz

Mirelko, odpowiedziałam u Ciebie, ale jeszcze raz dodam dla innych, że stipa musi mieć światło - parapet południowy najlepiej, podlewana możliwie od dołu, czyli korzonki tak, zielone nie, bo będzie się kładła. Ja podlewam na ziemię dzbanuszkiem z dziobkiem

Olga, masz rację, że nie ważne, co się ma, tylko jak się spędza życie
Kosolkowa Pasja 16:20, 12 lut 2016

Do góry
Ola, przypomniała mi się jeszcze myśl, jaką miałam rano. Czytam wypowiedź Agci i faktycznie, jakby się zastanowić, nie jestem pewna, czy róże będą kwitnąć do jesieni, a jak będą to słabiej. Pomyśl więc może, aby na rogu domu dać np. 3 hortensje, które by przechodziły na drugą stronę domu. Dałyby od lipca dodatkowy kolor na rabacie.

Wrzucę ci kilka Danusiowych inspiracji z kulkami:
https://pl.pinterest.com/pin/529876712388545380/

https://pl.pinterest.com/pin/529876712388545340/

https://pl.pinterest.com/pin/529876712388545358/

https://pl.pinterest.com/pin/529876712386612411/

I jeszcze tak sobie myślę, ze w szkółkach są takie byle jakie te trzmieliny na pniu. Gdybyś miała wątpliwości, to może zdecyduj się na kulki z tuj na pniu. Takie widziałam ostatnio, sama chyba sobie dwie kupię różnej wysokości na rabatę przed domem. Można je ładnie formować i trzymać w ryzach

edit: nie gniewaj się, ale zapinowałam twój projekt do folderu projekty, bo bardzo mi się podoba

I napisałam ci instrukcję na pv
Czekam na testy
A jak najedziesz na zdjęcie pin i klikniesz, to pokaże ci się w większej wersji
Anna i Ogród 18:26, 11 lut 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)

O matulu! Ale wypasiony projekt. Dwa dni nie zaglądałam i już mało w temacie jestem. Idę nadrobić

A dziękuję dziękuję
Anna i Ogród 18:10, 11 lut 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Witajcie z rana. Za oknem ponuro i paskudnie
Rano było biało ale teraz już błotko. Temp. +2. Nie chce się wychodzić na dwór.

W nocy myśli wciąż uciekały do ogrodu, a to dlatego że wczoraj prawie cały dzień rozrysowywałam tą wielką rabatę. Roślinność ustalona, zdjęcia pozapisywane w pintersie aby przypominać sobie co i jak połączyć (gdybym miała wątpliwości podczas realizacji).

[...]

O matulu! Ale wypasiony projekt. Dwa dni nie zaglądałam i już mało w temacie jestem. Idę nadrobić
Zszywkowy ogród marzeń :) 17:47, 11 lut 2016

Do góry
U mnie od str 129 jest projekt podobnego narożnika, Mała Mi zaproponowała rododendrony i azalie ty juz jednego rh masz zobacz tą propozycje u mnie pasowałaby tez u Ciebie
Anna i Ogród 14:20, 11 lut 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Ania projekt rabaty robi wrażenie, rewela . Jeśli klon czerwony to może Crimson Sentry? Mam od niedawna i jestem w nim zakochana. No chyba, że palmowy, może Atropurpureum? Ale głosuję na nr 1 .

Zaraz wygooglam ten pierwszy bo palmowy w tym miejscu nie przetwa- za duży wiatr i słońce.
Anna i Ogród 14:13, 11 lut 2016

Do góry
Ania projekt rabaty robi wrażenie, rewela . Jeśli klon czerwony to może Crimson Sentry? Mam od niedawna i jestem w nim zakochana. No chyba, że palmowy, może Atropurpureum? Ale głosuję na nr 1 .
Ogród, mydło i powidło. 12:47, 11 lut 2016

Do góry
Gocha - o widzisz wiedziałam, że gdzieś widziałam zdjęcia ze spotkania tylko nie mogłam skojarzyć gdzie a to u Ciebie fotki suuuper!
Anda - witaj!!! Dzięki! Zapraszam serdecznie, kiedy tylko będziesz miała ochotę . Róże w tytule wątku u Ciebie - oj coś mi się wydaje, że się w najbliższym czasie pozachwycam a na nornice spróbuję pokrzyczeć, może podziała .
kasja83 - no niestety w czarnym lesie jeszcze jestem , miałam projekty porobić a słabo mi idzie ale już sobie powiedziałam, że ogród ma być dla mnie źródłem radości i ile zrobię tyle będzie zrobione a stresować się tym nie będę!
Na razie udało mi się skończyć poradnik hortensjowy na podstawie wątku Bożenki (Bozgi) i zaczęłam projekt warzywnika i tymi małymi sukcesami się cieszę .
Ogrod Ali w Danii 11:58, 11 lut 2016

Do góry
Witam wszystkich,
W zeszlym roku rozpoczelam przygode z ogrodem. Nie znam sie jeszcze zbyt dobrze na dobieraniu odpowiednich roslin posujacych do siebie. Jest tez to wszystko utrudnione bo ogrod znajduje sie w Danii gdzie jest mokro i wilgotno. Sa tez duze wiatry, ktore powalaja mi niektore gatunki roslin. Asortyment roslin jest tez ograniczony bo nie wszystkie roslinki moge dostac jak np. berberysy, ktore moge dostac w kazdym sklepie ogrodniczym w Polsce. Tutaj jest to niestety

niemozliwe, wiec sporo roslin chce jednorazowo przywiez z Polski. W zwiazku z czym chcialabym juz wczesniej wiedziec jak przygotowac projekt niektorych rabat. Pozdrawiam Alicja

Ogród pod Borem 09:03, 10 lut 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Ty masz chyba z tego co kojarzę też projekt z archonu? U mnie też właśnie jest między kuchnią a salonem, tylko ja mam ściankę dla przysłonięcia kuchni pociągniętą, a dalej mam bar. Po głębszym zastanowieniu kominek by mam zagracał bardzo salon i zrezygnowaliśmy.
Twój bardzo mi się podoba i pasuje jak ulał

Poziomka z Archonu
Trochę za szeroki nam wyszedł ten kominek (przejście się zmniejszyło) ale ogólnie wyglada ok
W końcu widać jaki faktycznie ten salon jest i jaka jest kuchnia
Ogród pod Borem 08:51, 10 lut 2016

Do góry
Iggia napisał(a)
Kominek rozdziela salon od kuchni

Myśleliśmy o kozie, ale chciałam trochę przysłonić kuchnię od strony salonu

Ogólnie cały wystrój parteru będzie prosty, więc nie chcieliśmy kombinować z za ozdobnym kominkiem.
Ty masz chyba z tego co kojarzę też projekt z archonu? U mnie też właśnie jest między kuchnią a salonem, tylko ja mam ściankę dla przysłonięcia kuchni pociągniętą, a dalej mam bar. Po głębszym zastanowieniu kominek by mam zagracał bardzo salon i zrezygnowaliśmy.
Twój bardzo mi się podoba i pasuje jak ulał
I znowu od początku... 17:48, 09 lut 2016

Do góry
Co prawda to całkiem odbiega od tego co widziałam we wcześniejszych projektach ale czasem jest dobrze zobaczyć coś innego może akurat coś z tego Ci się spodoba nie jest to jakiś ścisły projekt tylko tak na szybko żeby obrazować co mniej więcej mam na myśli. Jeśli jest tam miejsca na tyle to po prawej stronie widziałabym jakieś drzewko z parasolowatą koroną (np wierzba) przewieszającą się nad oczko, zakładając że nie jest to mocno słoneczne miejsce i zadbasz o nawadnianie:

Można dorzucić więcej iglaków żeby było zimozielono.
I znowu od początku... 13:27, 09 lut 2016

Do góry
Oj sto lat mnie tu nie było zima mija czas myśleć o ogrodzie. Prace już rozpoczęte m zakończył budowę wiaty zmienia płot mój skalniak na skarpie niestety jescze bez większych planów zastanawiam się jednak nad osoba która wykona profesjonalny projekt . Miło że wogóle ktoś tu zaglądał jak mnie nie było .
Marzenie o własnym zielonym ogródku :) 13:26, 09 lut 2016

Do góry
Dwa projekty i to bardzo ładne.
Jeśli chodzi o pierwszy projekt to lawenda jak ładnie się rozrośnie to sama w sobie jest dość wysoka i nie potrzeba niczego więcej pod różami. Ewentualnie trawy np. Stipa nada jeszcze bardziej lekkości całej kompozycjii.
Marzenie o własnym zielonym ogródku :) 10:53, 09 lut 2016

Do góry
Projekt rabaty, oceniajcie i doradzajcie

Nie będę numerować, raczej jest to widoczne:
na kratce róże pnące różowe + biały powojnik
kulki bukszpanu, obwódka z lawendy, przy tarasie żywopłot z bukszpanu, róże na pniu, magnolia gwiaździsta Rosea, Miskant Morning Litht.

nie mogę się zdecydować co wsadzić między bukszpanem a lawendą, pod różami na pniu.... macie jakieś pomysły? myślałam o białych różach albo białej lawendzie...

trawy wysokie to Miskant Morning Litht + dereń , kulki i obwódka z bukszpanu, róże okrywowe białe (pod dereniem), róże wielkokwiatowe, lawenda, rozplenica i róża na kratce.
Z Pszenicznej ... 10:43, 09 lut 2016

Do góry
Gosiu, wybrałam trzmieliny bo po prawej stronie mam też, chciałabym coś zrobić w miarę symetrycznego kolorem...
Na pniu nie chcę nic, bo do mnie nie pasją takie formy, domek jest w wiejskim charakterze więc nic formalnego nie wprowadzę oprócz kulek bukszpanowych Ale red baron... to mnie zastrzeliłaś... muszę pomyśleć i zaraz projekt pokombinuję
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 10:42, 09 lut 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)
Wpadłam z rewizytą...bardzo urokliwie umiejscowiona działeczka, jezioro i lasy bajeczne, łosi nie zazdroszczę bo się boję (u mnie też są). W takim miejscu przy ładnej pogodzie można "orać" w ziemi aż będzie furkotało...nim się obejrzysz a będzie cud miód...jak na rysunkach Danusi

Witaj bardzo mi miło, że zaglądasz
łosi się nie bój, ładne są choć ogromne mamy też lisy, wilki i nawet raz widziałam borsuka jak majestatycznie kroczył leśną drogą

teraz czekam na to "oranie" z niecierpliwością

Danusi projekt będzie powoli realizowany, ale postaram się wrzucić Wam też frontową część działki oczywiście z prośbą o pomoc w jej zagospodarowaniu
Marzenie o własnym zielonym ogródku :) 10:39, 09 lut 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)

Mam trzy koniki i to moje ostatnie więcej nie kupię

Tu jest to połączenie dereni z trawami nie wiem czy znasz ten ogród jest zachwycający
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2252-zimozielony-ogrod-przy-bialym-domu?page=222
Na stożek bardzo bardzo nadaje się cis, może nie ten co ci teraz pokażę ale za 25 zł można już kupić taką roślinkę ten po prawej 70 cm ma na pewno
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6285-w-oflisowym-ogrodzie?page=125
są też takie odmiany które przyrastają 10 cm rocznie np. Hicksii więc nie jest źle

Wiesz Kamilo zerknęłam jeszcze na te zdjęcia w linku, i zgapiłam derenia ... zaraz wrzucę projekt.... stożek na razie pominęłam... i świerk też.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies