Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Rododendronowy ogród II. 22:50, 15 maj 2013

Do góry
Śliczna wiewióreczka.
Ogród Magdalenka 22:48, 15 maj 2013

Do góry
noemi napisał(a)
Ostatnio jestem ciągle w niedoczasie ... ale coś tam działam , niestety komary już są i nie chcą się zlitować nade mną ....
... wczoraj pryskałam bukszpany - kule, które ostatnio kupiłam, bo miodówka je zaatakowała ,te co rosną w gruncie jeszcze są ok .... czy są już mszyce u Was ? czy mam się martwić o inne roślinki?

buziam i pozdrawiam

Wczoraj o zmroku pryskałam profilaktycznie przeciwgzrybowym, bo IPO pisał że taka długotrwała wilgośc (kilkunastogodzinne opady) zagrażają liściastym.... A dzisiaj wypatrzyłam mszyce na róźach... I musze poczekać co najmniej do weekendu z opryskiem....
Mszysce u mnie są co roku intensywne...
Wersja mini mini 22:44, 15 maj 2013

Do góry
stychaz napisał(a)
Zauwazyłam, że moje stipy po ścięciu nie odbijają. Chyba wymienię na carexy frosted curls. Mają trochę podobny pokrój i mam nadzieję, że będą dobrze kontrastowały z różami okrywowymi.

Stipy wg mnie fajniejsze, bardziej zwiewne.... Moje odbiły
Ogród niby nowoczesny ale... 22:43, 15 maj 2013

Do góry
Popcorn już zjadłam w oczekiwaniu...
Zielony galimatias 22:41, 15 maj 2013

Do góry
Ewa biega po forum a o swoim ogrodzie zapomniała?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:40, 15 maj 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
No...i jeszcze jeden i jeszcze raz...obuchem w lepetynke... Piorka???.Cala noc z glowy...bo o piorkach wiem tylko tyle ,ze mam je w podusi

No to jesteśmy dwie... Myśl człowieku całą noc jakie mogą byc piórka, jaką znów trawkę Danusia wygrzebała z zakamarków centrum ogrodniczego....
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:37, 15 maj 2013

Do góry
Joaska napisał(a)

Ileż człowiek się na tym forum nauczy , nie pomyślałabym żeby kostrzewę ciachać, moja tez małpa zakwitła musze jej w takim razie kucyka dziabnąć.

Forumowiczki kazały ciąć kostrzewę na jeża bo mi też zakwitła. Teź się o tym dowiedziałam bo zielona jak trawa byłam
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:35, 15 maj 2013

Do góry
Aga uprasza się o zdjęcia
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 22:35, 15 maj 2013

Do góry
Aga spotykamy się o 9:00 na kawie... Tylko nie mamy jeszcze miejsca .. Chyba starbucks na Grunwaldzie. O 10:00 zbiórka pod iglicą
Postawić trawkę nad i... 22:33, 15 maj 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)

...kilka kuleczek juz jest, to fakt ale czad jest cały czas...i kurz i pył.. jutro na placu rewolucji będzie 5 lub 6 facetów to dopiero ruszy z kopyta... zresztą codziennie wszyscy włacznie z moim synem jesteśmy narobieni...ja już dzisiaj ze zmęczenia padam ...no i qurcze....jeszcze jest praca zawodowa
...foty robię ale to nie roslinki...dlatego idą do mojego archiwum
...juto będzie pierwszy tegoroczny pełny kwiat na moim rodku

Protestuję!!! Mala architektura to integralna częśc ogrodu!!!! W projekcie miałam. Więc uprasza sie p zdjęcia w trakcie prac
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:31, 15 maj 2013

Do góry
regli napisał(a)
Ala, jedziemy? Śląskie, to tak mniej więcej w połowie drogi między mną a Tobą

Po drodze mnie zgarnij bo ja tę naszą kokoszkę bardzo lubię

Nie mam pokrzywy to skąd mam wiząć na gnojówkę? I do czego to służy bo jakaś nie wyedukowana jestem....

Ps trawnik był piękny... Ah jak wzdychaliśmy do niego na tym ugorze.... A wkoło były chwasty....
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:02, 15 maj 2013

Do góry
Syla nie martw się, że będziesz siwa, zaoszczędzisz na fryzjerze, nie będziesz zmusiała robić pasemek
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:51, 15 maj 2013

Do góry
Irenko spotykamy sie kto może o 9:00 na kwie a na 10:00 na kiermaszu. Daj znać czy i kiedy dojedziesz to powiemy gdzie nas szukać. Na razie szukamy miejsca z kawą czynnego od 9:00 i jest tylko Starbucks...

I powiedz mi czy przycinasz swoją wiśnie pissardi, bo się nie mog zdecydować, czy je w tym roku ciąć, czy pozowolić rosnąć swobodnie i dzieki temu mieć obfitsze kwitnienie???
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:49, 15 maj 2013

Do góry
malkul napisał(a)
marzena powiedz mi jakie masz zdanie o tej hortensji incrediball, bo chyba masz ją na inwentarzu? dzis dzwoniłam do Kapiasa i babeczka mi odradzała, a w hortensjowym wątku na ogrodowisku Danusia pisała że najlepsza jest limelight. Poradź kokoszce please

Niestey jeszcze nie mam doświadczeń.....W ubiegłym roku miala bardzo wiotkie pędy i coś mi się po mokrej wiośnie pochorowala... W tym roku mocno nad trzecim oczkiem ją przycięłam aby zesztywnialy jej pędy i podlewam ją magiczną siłą dla bialych hortensji. Zobaczymy jak będzie w tym roku.
Limlajtka też pierwszy sezon zdecydowanie ma sztywniejsze pędy...
Ale mi sie marzy alejka z oncrediball z wielkimi kulami z żywopłotem z laurowiśni... Rośnie sobie takie coś a ja czekam cieprliwie. Na razie jej nie wyciepię..... Bo za drog była....
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:45, 15 maj 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Marzenka powiedz mi proszę jak przymocowałaś ten stelaż do buka???

Całą konstrukcję przymocowywalam miękkim drutem takim jaki używa się do bonzaj. Konstrukcja bambusowa jest lekka, więc na górze i na dole lekko złapałam a resztę trzyma przytwierdzanie poszczególnych galązek do konstrukcji. Dla usztwynienia i wzmocnienia wbiłam dodatkowe dwie duże tyczki bambusowe po obu bokach.... Hm czy to jasno brzmi???
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:41, 15 maj 2013

Do góry
Macham zbiorowo, pozdrawiam gorąco i dziękuję wszystkim za gratki a przede wszystkim, że o mnie pamiętacie

Buk zczerwieniał lub spąsowiał jak kto woli z powodu pochwal, wyprostowal dumnie pierś i puszcza listki
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:38, 15 maj 2013

Do góry
Anitko widzę, że mocno zabiegana ostatnio jesteś. Liczę jednak na kilka zdjęć - zaczynają Ci już kwitnąć rh?
Ogrodnik Mimo Woli cd 06:51, 15 maj 2013

Do góry
Ja czekam na katalogi, niezależnie z której planety
Blaski i cienie nowego życia 06:47, 15 maj 2013

Do góry
Ulla moja horti przeżyła , tylko w ubiegłym roku słabo kwitła w porówaniu z moimi oczekiwaniami. Zobaczymy jak w tym roku, ale widzę, że przeciętnie przezimowała, lepiej wygląda NN ogrodowa (więcej pędów przeżyło, ktore zakwitną)

Życzę szybkiej stabilizacji komunikacyjnej, bo chwasty wzywają
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 06:42, 15 maj 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
no to jutro ciachanie ... rany tylko jak ??? ... złapać w garść i ciach ... bojam się ... gdybyś widziała moje lalki w okresie mocnej fascynacji czynieniem kolafiury też byś siem bojała ...

no to siem rypło czemu Anek nie chce ze mną jechać ... )))))))))))

Równiutko na wysokosć 1-2 cm, nie jak careksy złapane w kucyku, tylko tak jakbyć bukszpany cieła na żywopłocik, równo jak od linijki - zwykłymi nożyczkami (ostrymi) - tzn tak ciachamy kłosówkę - molinię taka jak w inspiracji z makami
W donicy masz chyba kostrzewę??? Jesli kostrzewa to na jeżyka po zlapaniu jak carexy w kucyka.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies