Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Madzenka 06:42, 15 maj 2013

Konstancja30 napisał(a)
no to jutro ciachanie ... rany tylko jak ??? ... złapać w garść i ciach ... bojam się ... gdybyś widziała moje lalki w okresie mocnej fascynacji czynieniem kolafiury też byś siem bojała ...

no to siem rypło czemu Anek nie chce ze mną jechać ... )))))))))))

Równiutko na wysokosć 1-2 cm, nie jak careksy złapane w kucyku, tylko tak jakbyć bukszpany cieła na żywopłocik, równo jak od linijki - zwykłymi nożyczkami (ostrymi) - tzn tak ciachamy kłosówkę - molinię taka jak w inspiracji z makami
W donicy masz chyba kostrzewę??? Jesli kostrzewa to na jeżyka po zlapaniu jak carexy w kucyka.
Joaska 11:17, 15 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)

Równiutko na wysokosć 1-2 cm, nie jak careksy złapane w kucyku, tylko tak jakbyć bukszpany cieła na żywopłocik, równo jak od linijki - zwykłymi nożyczkami (ostrymi) - tzn tak ciachamy kłosówkę - molinię taka jak w inspiracji z makami
W donicy masz chyba kostrzewę??? Jesli kostrzewa to na jeżyka po zlapaniu jak carexy w kucyka.

Ileż człowiek się na tym forum nauczy , nie pomyślałabym żeby kostrzewę ciachać, moja tez małpa zakwitła musze jej w takim razie kucyka dziabnąć.
Milka 15:14, 15 maj 2013

Potworek i w cieniu i na słońcu
sama wybierz, gdzie u ciebie mu lepiej będzie
co do inspiracji z kanna, coś mi nie pasuje, raczej wybrałabym coś innego, to połączenie kolorów mnie jakoś razi, ale co innego nie wiem póki co; jak tam twoje kanny, przeżyły? moje dopiero z piwnicy w ziemi i się okaże
buziam
Pszczelarnia 15:26, 15 maj 2013

Donica bardzo poprawna. Iza spis z zielnika-warzywnika uczynię jak coś będzie widać, bo na razie to jest misz ideologiczny
Madzenka 22:37, 15 maj 2013

Joaska napisał(a)

Ileż człowiek się na tym forum nauczy , nie pomyślałabym żeby kostrzewę ciachać, moja tez małpa zakwitła musze jej w takim razie kucyka dziabnąć.

Forumowiczki kazały ciąć kostrzewę na jeża bo mi też zakwitła. Teź się o tym dowiedziałam bo zielona jak trawa byłam
anipla 04:43, 19 maj 2013

Pozdrawiam
Madzenka 08:29, 19 maj 2013

Iza przedogródek zaorany?
Konstancja30 10:21, 19 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)
Iza przedogródek zaorany?

Madżenko żon zaorany ... ja zaorana ... przedogródek ........... no właśnie przedogródek ma pierwszego kubika do obsadzenia !!! ...

dokumentacja fotograficzna owego tyci tyci osiągnięcia zaraz po śniadanku bo łapki mamy opuchnięte i nawet ja z moją dziką pasją do pstrykania nie miałam siły na utrzymanie aparatu ... oczywiście nie ziemia nas tak zmęczyła tylko ułożenie ścieżki (aktualna przecina mój przedogródek w tzw poprzek ) ...

pozostała część czeka na kilkanaście ton ziemi ... ale już blisko

yhm ... ta ścieżka powstaje z nawierzchni tarasu ... wiec miesiąc nie mam tarasu )))) ... ale po miesiącu będzie taras drewniany
Konstancja30 10:22, 19 maj 2013

Anipla buźka
Konstancja30 11:04, 19 maj 2013

to bardziej pasuje do części forum w sektorze "projektowanie" ale jak teraz wyskoczyć z projektowaniem ... rzut oka na całą prawie część przedogródka ...

wejście będzie pod drzewkiem ... tak jak widać tworzącą się ścieżkę ... z dalszej perspektywy wygląda to po lewej tak ...

i tu też widać pierwszy kjub do obsadzenia ... ceglany murek został celowo ...