Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Madzenka 21:41, 15 maj 2013

Macham zbiorowo, pozdrawiam gorąco i dziękuję wszystkim za gratki a przede wszystkim, że o mnie pamiętacie

Buk zczerwieniał lub spąsowiał jak kto woli z powodu pochwal, wyprostowal dumnie pierś i puszcza listki
Madzenka 21:45, 15 maj 2013

kaisog1 napisał(a)
Marzenka powiedz mi proszę jak przymocowałaś ten stelaż do buka???

Całą konstrukcję przymocowywalam miękkim drutem takim jaki używa się do bonzaj. Konstrukcja bambusowa jest lekka, więc na górze i na dole lekko złapałam a resztę trzyma przytwierdzanie poszczególnych galązek do konstrukcji. Dla usztwynienia i wzmocnienia wbiłam dodatkowe dwie duże tyczki bambusowe po obu bokach.... Hm czy to jasno brzmi???
Madzenka 21:49, 15 maj 2013

malkul napisał(a)
marzena powiedz mi jakie masz zdanie o tej hortensji incrediball, bo chyba masz ją na inwentarzu? dzis dzwoniłam do Kapiasa i babeczka mi odradzała, a w hortensjowym wątku na ogrodowisku Danusia pisała że najlepsza jest limelight. Poradź kokoszce please

Niestey jeszcze nie mam doświadczeń.....W ubiegłym roku miala bardzo wiotkie pędy i coś mi się po mokrej wiośnie pochorowala... W tym roku mocno nad trzecim oczkiem ją przycięłam aby zesztywnialy jej pędy i podlewam ją magiczną siłą dla bialych hortensji. Zobaczymy jak będzie w tym roku.
Limlajtka też pierwszy sezon zdecydowanie ma sztywniejsze pędy...
Ale mi sie marzy alejka z oncrediball z wielkimi kulami z żywopłotem z laurowiśni... Rośnie sobie takie coś a ja czekam cieprliwie. Na razie jej nie wyciepię..... Bo za drog była....
Kasiek 21:52, 15 maj 2013

Gratulki Marzenko
malkul 21:59, 15 maj 2013

no właśnie droga strasznie, dumam co teraz zrobić
Madzenka 23:02, 15 maj 2013

malkul napisał(a)
no właśnie droga strasznie, dumam co teraz zrobić

Próbowałam patyczki ukorzenić ale chyba poległy...
Matka 23:09, 15 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)

Paczka spakowana Jutro wyjdzie bo dzisiaj z Torunia dopiero o 19:00 wrociłam

NO PRZECA JA NIE PO TO POZDRAWIŁACH cIEM

O i caps jeszcze wylazł

oglądam u Ciebie zaległości, pożeram garściami słonecznik aż mi dziury w zębiskach pozaklajały się i nadziwic się nie mogę jak piknie buka uczepiłaś!ło mama mia!!!
kaisog1 23:12, 15 maj 2013

Madżenka jak najbardziej jasno! Dzięki kochana Przymierzam się do formowania grabów ale na razie ani grabów ani tyczek nie posiadam Przygotowuję się mentalnie
gierczusia 07:48, 16 maj 2013

kaisog1 napisał(a)
Madżenka jak najbardziej jasno! Dzięki kochana Przymierzam się do formowania grabów ale na razie ani grabów ani tyczek nie posiadam Przygotowuję się mentalnie

Noooo ... To jż pierwszy najwaźniejszy krok za Tobą Kaśku
gierczusia 07:50, 16 maj 2013

Madzen ... Toż to skandaliczny skandal ,że Twoją 8 - setkę przegapiłam .. Proszę o wybaczenie .... Życzę samych , niekończących się sukcesów ogrodowych