Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:31, 12 lut 2013

Do góry
Ale cudne I coraz bardziej mnie utwierdzasz w przekonaniu, że muszę nabyć taki wazon ze szkła
I widzę, że już "nie boisz" się kupować kffiatków w innych kolorach - bo zawsze były stonowane

Sebuśkam - do wiosny 37 dni 6 godzin i 26 minut
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:20, 12 lut 2013

Do góry
Widziałem barek Nawet w bardzo dobrych knajpach tyle flaszek nie widziałem Kiedy następny zlot - koniecznie z noclegiem
Kwiaty domowe w donicach 13:40, 12 lut 2013

Do góry
Sebek pokazał te donice u siebie, zajrzyj do niego.
Ogród w skali mikro :) 09:01, 12 lut 2013

Do góry
Mi też się wydaje że Sebek u nich kupował, tyle że nie kule tylko sadzonki, przyszły praktycznie wysuszone, część na pewno się nie przyjęła. Ela ale te 100 cm to pamiętaj w obwodzie, niech podadzą średnicę lepiej, bo już tu widać że coś kombinują, jeśli kupować to koniecznie trzeba by było tam pojechać i sobie powybierać, żadnych wysyłek bym nie ryzykowała, e-iglaki mają bardzo złą opinie u nas na ogrodowisku.
Ogród w skali mikro :) 08:54, 12 lut 2013

Do góry
Sebek,chyba też kupował od nich bukszpany, jak mi się dobrze zdaje to nie był zadowolony.
Chyba nic nie pokręciłam,bo już pomału się gubie,co gdzie czytałam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:54, 11 lut 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Postaram się ich nie zalewać Dam radę

Będę pilnować
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:51, 11 lut 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Danusiu przebiśniegi wychodzą w Jeleniej Górze a tam zimniej o conajmniej 2-3 stopnie Gdyby rosły u mnie w ogrodzie pewnie by już kwitły. Rabata, na ktorej rosną do remontu generalnego, zatem przebiśniegi zagoszczą u mnie . Posadzę przy furtce.

Najlepiej jest je przesadzić zaraz po przekwitnięciu - bo potem zanikają - no i szukaj ich w ziemi

A tak w ogóle to miałem posadzonych kilka przebiśniegów. Chyba jutro zdejmę troszkę śniegu z rabaty i ich poszukam

A widzisz kofana nie wiedziałm, musowo muszę szybciutko do teściowej jechać po przebiśniegi
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:45, 11 lut 2013

Do góry
Postaram się ich nie zalewać Dam radę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:42, 11 lut 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Bo kupiłem bez wkładów Na dno poszły skorupy z donic - na wierzch keramzyt - a pod spód dałem podkładki filcowe, żeby się podłoga nie drapała - i gra gitara

Sebciu to masz odpowiedź dlaczego tyle ziemi poszło
Szkoda jednak, zę nie kupiłeś tych wkładów, bo są donrze przygotowane i masz gotowy drenaż z keramzytu.
A jak sprawdzisz czy korzenie nie są zalane wodą?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:32, 11 lut 2013

Do góry
dubelek
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:32, 11 lut 2013

Do góry
Nom O ile bluszcz można nazwać kwiatkiem Ale skrzydłokwiaty miały być i są
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:52, 11 lut 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Danusiu przebiśniegi wychodzą w Jeleniej Górze a tam zimniej o conajmniej 2-3 stopnie Gdyby rosły u mnie w ogrodzie pewnie by już kwitły. Rabata, na ktorej rosną do remontu generalnego, zatem przebiśniegi zagoszczą u mnie . Posadzę przy furtce.

Najlepiej jest je przesadzić zaraz po przekwitnięciu - bo potem zanikają - no i szukaj ich w ziemi

A tak w ogóle to miałem posadzonych kilka przebiśniegów. Chyba jutro zdejmę troszkę śniegu z rabaty i ich poszukam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:46, 11 lut 2013

Do góry
Bo kupiłem bez wkładów Na dno poszły skorupy z donic - na wierzch keramzyt - a pod spód dałem podkładki filcowe, żeby się podłoga nie drapała - i gra gitara
Amatorskie rozmnażanie roślin w ogrodzie 21:54, 11 lut 2013

Do góry
Dzięki Sebek za radę. Czyli na wiosnę już je ciachnąć na kulkopodobny kształt?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:52, 11 lut 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Jakoś przeoczyłam Twoje Coubi. Tyle ziemi, a ja myślałam że ziemię ładuje się tylko do wkładu, a nie do całej donicy

A słowa Ani, że sugeruje się iż ogrodnicy zimą powinni być narciarzami-dopisałabym do dekalogu Danusiha, ha

Kezu Sebek naładowałeś do całej donicy??? a nie do kwadratowego wkładu???
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:42, 11 lut 2013

Do góry
Żyję Jutro następne - fizyka .... właśnie ogarniam "pomoc naukową w pigułce"
Jak odgrodzić się od sąsiadów? 21:13, 11 lut 2013

Do góry
goniak napisał(a)

Witaj Jeśli chcesz od razu mieć osłonę to po prostu umocuj na siatce maty. Brabanty rosną szybko i myślę, że za dwa lata możesz mieć żywopłot jaki widać w oddali - wtedy wywalisz maty i zostanie tylko zielona ściana

Bardzo rozsądna rada
Tak naprawdę nic nie urośnie w jeden miesiąc, ba, nawet w jeden rok

I ja popieram W czasie wzrostu brabantów akurat mata się zużyje
Na okrągło:) 21:03, 11 lut 2013

Do góry
Witam
Zwiedziłam sobie twój ogród,zaszły bardzo duże pozytywne zmiany
Podoba mi się

Pomyślałam tak samo jak Sebek o białych hortensjach i białych surfiniach..
..może jeszcze jakieś trawki?
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:38, 11 lut 2013

Do góry
Finka......... dzięki.... pierwsza przybiegłaś... i to z takim cudnym bożykwiatkiem........ co zrobić by urosłą taka piękna kępa.. mój ledwo dycha...

Zbysiu - ależ ognista czerwień... cudny....... a goście już byli....

Gierczusia -

Irenko - oby się spełniło...... i miny nie kwasiło ... lelija ognista jak amarylis Zbysia

Gabrysiu - Tobie też wszystkiego najlepszego

Pszczółka - karmimy wybrane ptaki, a reszta się sama karmi... bo skuteczna w działaniach..... trza się nauczyć bycia krogulcem, bo inaczej jest się tylko wróbelkiem pożartym przez silniejszych... lekcja życia.....

Bogdzia i W - i ja cmokam Was mocno, bardzo mocno i dzięki za info o złotogłowach I za śliczne lilie........ I za życzenia wierszem spisane.....

Eliza3 - (muszę nickami, bo się Ele pomylą...)..... dzięki i nawzajem.... czy to śniedek???? Ładny

Renatko - żółta róża śliczna... ogólnie zauważyłam, że żółty kolor nie jest zbyt popularny w naszych ogrodach... ale ja go lubię

Małgosiu - sama nie wiem czy wolę tę różę (a tak powinien wybrać ogrodomaniak) czy tego przystojniaka Obawiam się, że młody jakby zobaczyło do kogo idzie z życzeniami to by zwał... i tyle bym go widziała

Sebuś - ja już tak na urodziny to się nie cieszę.... jedyny pozytyw, że pod tym pretekstem mogę coś sobie kupić do ogrodu....... dziś padło na martragony...

Teresko - nieprzygotowana i bez kwiatka.... ja ciągle jestem nieprzygotowana, ale to chyba nie o to chodzi

Agatko - oj chciałoby się chciało by Twoje życzenia się spełniły.... a przynajmniej troszkę z tego.. Piękna piwonia..... i taka już dorodna w objętości....

Aniu - dzięki za życzenia..... i za ciekawie przedstawiona różę.... w bańce mydlanej........długo się przyglądałam czy to szklana kula czy bańka ....

Zeta - dzięki za kwiatuchy w moim stylu.. tę werbenke bym z miłą chęcią już wydłubała z tej rabaty.... jutro sieje swoją...... Sebek pisał, że posiał..... a ja mam nasionka od Danusi

Ula - dziękuję Cudna azalia..... jak patrzę na azalie, to mi sie moja przypomina...... taka piękna była i ją załatwiłam...ot ogrodnik do d..y bo nawet trudno nazwać mimo woli

Basiu
- na moja chandrę, to ta wóda z barku wcale nie jest takim głupim pomysłem...... dzięki za piwonię....

Małgośka...... a jak mi nasika do tej konewki to co??????? Albo odpływ wody zatka????? Na drugie jest sposób..będziemy lać zimna wodę I przyznam się że wolałabym go bez tej konewki

Zbysiu - wspólny mianownik dla wszystkich w takim razie dla wszystkich to 3395..a podzielne przez 1, 5 , 7, 679, 485

I moja azalia co jej już nie ma... kwitła pięknie 2 razy w roku

Pszczelarnia 19:29, 11 lut 2013

Do góry
Ahaaaaa - taki myk! No to już wiem Chyba będzie stożkowanie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies