Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Gardenarium 18:48, 11 lut 2013

Ja się już nie mogę doczekać Twojego przyjazdu

Instagram Ogrodowiska
Sebek 19:13, 11 lut 2013

Ewuś bardzo trudno się robi takie wigmamy przez osobę z dwoma lewymi rencami do takich robót? Bo u góry to jeszcze bym wiedział jak związać, ale u dołu to w ogóle Na jakimś kole z drutu?
Tess 19:17, 11 lut 2013

Na fasolkę i groszek pachnący.

Kupię takie dla Babci Danusi, będę miała ładniejszy widok na jej warzywnik
Pszczelarnia 19:19, 11 lut 2013

Sebciu, robisz taką formę jakby, na którą nabijasz kije w okręgu na gwoździe (coś jak przy gobelinach). Na górze związujesz, pomagając sobie drutem, który potem wyplatasz, jak konstrukcja jest stabilna i plecenie na ukończeniu. Stożki są proste do zrobienia, gorzej z płotkami, w moich na końcach ta wiklina jest zawijana.

Sebek 19:29, 11 lut 2013

Ahaaaaa - taki myk! No to już wiem Chyba będzie stożkowanie
Pszczelarnia 19:39, 11 lut 2013

lfficial&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=7jkZUbDzL6Kj4gTLyYCIBg&ved=0CCwQsAQ&biw=1680&bih=908" target="_blank" rel="nofollow">https://www.google.pl/search?q=Willow+Weaving&hl=pl&client=firefox-a&hs=Lbz&tbo=u&rls=org.mozillalfficial&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=7jkZUbDzL6Kj4gTLyYCIBg&ved=0CCwQsAQ&biw=1680&bih=908

dla zainteresowanych.
Pszczelarnia 19:53, 11 lut 2013

Może ktoś zapragnie zobaczyć przebiśniegi i ciemierniki oraz weźmie udział w warsztatach w Coton Manor, UK :

"Introduction to Weaving Willow Frames
With Richard Green
Wednesday 6th March 2013
10.15am-1.00pm
On these practical half day courses Richard Green will demonstrate how to make up willow frames of differing sizes and shapes to match the habits of a variety of shrubs and climbers, as he has done so successfully at Coton, rather than resorting to standard size frames purchased from garden centres. During a brief tour of the garden he will also look at other applications such as willow fences and arbours. You will have the opportunity during the second part of the morning to make your own wigwam, or rose frame, (under his instruction!) to take home. All materials will be supplied but please bring secateurs and wear suitable outdoor clothing. (Numbers limited to 15)
£70 including lunch & materials
Richard Green has been Head Gardener at Coton Manor for the past nineteen years and, apart from his extensive responsibilities for maintaining the garden to a high standard, constructs all the plant supports required for the many roses and climbers in the garden which attract favourable comment."
Edi00 20:23, 11 lut 2013

Ewo, byłam u Ciebie cichutko setki razy... dom z historią, ogród z duszą, piwniczka pełna smakołyków i jeszcze te malowane ule - bajka
Gabriela 21:15, 11 lut 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Może ktoś zapragnie zobaczyć przebiśniegi i ciemierniki oraz weźmie udział w warsztatach w Coton Manor, UK :

"Introduction to Weaving Willow Frames
With Richard Green
Wednesday 6th March 2013
10.15am-1.00pm
On these practical half day courses Richard Green will demonstrate how to make up willow frames of differing sizes and shapes to match the habits of a variety of shrubs and climbers, as he has done so successfully at Coton, rather than resorting to standard size frames purchased from garden centres. During a brief tour of the garden he will also look at other applications such as willow fences and arbours. You will have the opportunity during the second part of the morning to make your own wigwam, or rose frame, (under his instruction!) to take home. All materials will be supplied but please bring secateurs and wear suitable outdoor clothing. (Numbers limited to 15)
£70 including lunch & materials
Richard Green has been Head Gardener at Coton Manor for the past nineteen years and, apart from his extensive responsibilities for maintaining the garden to a high standard, constructs all the plant supports required for the many roses and climbers in the garden which attract favourable comment."

Bym pojechała, bo a) faktycznie lepiej zrobić swoje niż kupować, b) do tego ogrodu chciałabym bardzo wrócić i to niejeden raz.
Będę próbować sił z dereniem na wiosnę, wianek mi się udał, to wigwam też, a zamierzam posiać pachnące groszki, więc potrzebuję ładnych, naturalnych podpór. Faszynowe płotki mniej mi są potrzebne, ale też chyba prostsze w wykonaniu.
Ewa, "Myśli różne..." księżnej Izabeli znam tylko we fragmentach, a w wydawnictwie nie ma książki .
Szczęściaro, będziesz obcować z księżną...
monteverde 21:26, 11 lut 2013

Pszczelarnia napisał(a)
https://www.google.pl/search?q=Willow+Weaving&hl=pl&client=firefox-a&hs=Lbz&tbo=u&rls=org.mozillalfficial&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=7jkZUbDzL6Kj4gTLyYCIBg&ved=0CCwQsAQ&biw=1680&bih=908

dla zainteresowanych.

nie można skorzystać, bo buźki przeszkadzają