Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 22:30, 05 cze 2017

Do góry
Agcia napisał(a)
Coś dla Katki

przepiękna ta donica - piękny czas

pozdrawiam
Ogród Małej Mi 2017 22:30, 05 cze 2017

Do góry
Mariusz
Przesadziłam na reprezentacyjną rabatę z piwoniami prezentami Zniosła to dzielnie

Ogród w skali mikro cz.II 22:30, 05 cze 2017

Do góry
JulkAd napisał(a)

A to taki uniwersum dywan co go myć można razem z tarasem...a no to ok
Przyjechać nie wiem, czy w tym roku w Wasze strony mnie poniesie ...zobaczym...może w końcu Ciebie w moje
U mnie przed końcem roku ciut luzu w maju miałam, więc przed końcową gorączką odpoczęłam ...klasy maturalne skończyły, a trzecie na praktykach miesięcznych miałam, więc jako taki oddech był ...teraz znowu młyn , ale ino trzy tygodnie takiej fest pracy

Dywan plastki - fantastik a tak serio to polipropylen więc..wszytskie chwyty dozwolone w każdym razie..dziś się przeraziłam..właczam ogrodowisko..a tu...wychodzi na to ,że wielki brat wie dokładnie jaki dywan kupiłam i to wielki brat ogodowiskowy pacz

U mnie z planami kiepściutko ..urlopowymi to znaczy chlop zmienił pracę..firmę bidokowi zamknęli. więc z urlopem będzie krucho chyba , że kumpel pojedzie w Twoje strony to może na dzień wpadnę tak na szybkà kawkę
Klasy maturalne i praktyki. uuhhuuummm..Szczęściara a ja zamiast w łikend majowy odpoczywać to leżałam plackiem i taaaki był mój wypoczynek przed wielka pardubicka końca roku
Trzy tygodnie chyba damy radę ?? cooooo??
Moja działka na Dębowym Lesie 22:29, 05 cze 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)
Ale u Ciebie mnogość kolorów i kształtów. Pięknie

Tak właśnie lubię
Ale i te panie- hostusie też bardzo lubię
hosta Halcyon

Hosta Wolverine ( widzę błąd mam na znaczniku )

Tokudama Flavocircinalis

Ogród Małej Mi 2017 22:29, 05 cze 2017

Do góry
07_Rene napisał(a)
Dobrze, że jest busz roślinny, a nie chwastowy
Hostę zanotowałam, pewnie kiedyś sobie kupię.

Polecam

Jakieś ogólne (przewaga zieleni) .. i uciekam... doba zdecydowanie za krótka..

Ogród Małej Mi 2017 22:26, 05 cze 2017

Do góry
ania1110d napisał(a)
Zaglądam i podziwiam za każdym razem nowo kwitnącą bylinę lub krzew.
Kwitnąco i pięknie

Dużo gatunków to i dużo kwitnie, ale ogólnie w tym roku przeważa zieleń... zieleń majowa też jest piękna... magnolie 95% padło, różaneczniki 30%, piwonie 50%.. cieszy wiec to co jest ..

Nawet naparstnice mniejsze w tym roku.. a największe ktoś/coś połamało... i nie wnuki.. ich nie było

Moja działka na Dębowym Lesie 22:25, 05 cze 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Chyba nie ma kwiatów których ty byś nie miała w swoim ogrodzie

Oj Basiu, są .I to dużo nie mam roślin .
Wszystkiego chyba się nie da mieć

Funkia Great Expectations

Tą kupiłam jako Albopictę .Ale nią nie jest.I w gruncie rzeczy nie wiem co mam

Hosta Ghost Spirit
Ogród Małej Mi 2017 22:22, 05 cze 2017

Do góry
zawitka napisał(a)
Kusicielka piwoniami są urocze .faktycznie u Ciebie busz kwiatowy Obrjrzyj mego ostrogowca Dzięki za niego Będę miała już trzecią kępę

Masz rękę to i rosną
Dla Ciebie

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:21, 05 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)

merci

i czarnulka w kolejnych etapach, jeszcze pracy sporo i dookoła i w środku ale na dziś wygląda tak

Gosia w Twoim stylu i takie klimaty kocham.
Z Pszenicznej ... 22:20, 05 cze 2017

Do góry
AgataP napisał(a)

Agatko bajka zachwyca mnie ta Twoja bylinówka nieskończenie
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:20, 05 cze 2017

Do góry
Ukręcić się tej dziczki zdecydowanie nie dało. Przedarłam się przez łany przywrotnika i ciachnęłam najniżej jak się dało. Przy okazji ucięłam też dziki pęd z jednej The Fairy. Skoro już grasowałam w tym narożniku z sekatorem, to ścięłam przekwitnięte kwiaty Palibinom i kuklikom.

Potem miałam "przemiłą" rozmowę z sąsiadką, która najpierw stwierdziła, że wpakowałam w ogród grubą kasę, a potem spytała, kiedy będę przycinać brzozy, bo już chyba są za duże. Kiedy odpowiedziałam, że nie zamierzam ich ciąć, bo rosną tam, aby powstrzymywać wiatry, zrobiło się ciekawie.
Dowiedziałam się, że prawo zabrania sadzenia drzew w pobliżu dróg i jeśli ktoś na mnie doniesie, to będę mieć nieprzyjemności.
Jako żywo nic nie słyszałam o prawie zabraniającym sadzenia drzew na własnej działce, która w tym miejscu nie ma żadnego sąsiedztwa.
Jeśli ktoś cokolwiek słyszał o paragrafach związanych z tym tematem, proszę o donos.
Zepsuła mi dobry nastrój owa rozmowa.

Wczorajsze popołudnie wyglądało bardzo obiecująco.

Skończyło się na 5 minutowym deszczu, który natychmiast odparował. Prognozy zapowiadają opady na jutro. Oby sie sprawdziły, bo gleba zaczyna pękać od suszy. Wczoraj podlałam wszystkie drzewka. Te w sadzie też. Po tym krótkim opadzie trochę odżyła trawa.
Mikstura z wrotyczu podlałam podokienne rabaty na froncie. Trzmielina, hortensja pnąca i dwie rosnące w pobliżu żurawki zaczęły mieć objawy żerowania opuchlaków. Może poskutkuje. Reszta roślin rośnie tam dobrze.

Ogród Małej Mi 2017 22:19, 05 cze 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

ale piekna, mam ją od soboty

ale taka mikto...1 łodyga z kwiatkiem, szybko sie rozrosnie ?

Ja posadziłam 3 szt. Z czego jedną zniszczyłam bo zapomniałam że tam w ziemi siedzi
Sadziłam wiosną 2015. Większość pisowni mi w tym roku przemarzła.. a te nie, chociaż były najbardziej zaawansowane Kilka razy zmarznięte leżały na ziemi... podwójny szacun dla odmiany

Kilka razy zmroziło je do ziemi.. rosną pod oknem salonu i stwierdziłam ,ze sie załamie jak mi tak wielka dziura wyskoczy.

Jak Feniks z popiołu..
Kwiecień

Maj

Moja działka na Dębowym Lesie 22:16, 05 cze 2017

Do góry
dominka napisał(a)
Aniu pięknie Ci wszystko kwitnie, orliki wspaniałe.
Na nowej rabacie posadziłam kilka w towarzystwie host.
Na efekt jak u Ciebie pewnie ze 2 lata trzeba będzie poczekać, żeby ładnie się rozrosły kępy.

Aguś bardzo dobry wybór.Ja mam małe orliki posadzone między hostami.W tym roku te jeszcze nie kwitły.Ale na drugi rok już powinny I jeszcze dosadzę.
Hosty po posadzeniu już ładniejsze są i pięknie wyglądają, w 3 i 4 roku i dalej w latach .Czyli z każdym rokiem dalej od posadzenia ładniej wyglądają
Także troszkę trzeba będzie poczekać
funkia Undulata Albomarginata

Paul's Glory w roli głównej

Hosta Paradise Glory

Hosta June
Ogród, mydło i powidło. 22:14, 05 cze 2017

Do góry
Wczoraj ostro wiało i znowu wisterię położyło .

Takie tam a tu wisteria jeszcze stała.

Ostróżki giganty od Beatki i Indygowiec Kiryłowa
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:14, 05 cze 2017

Do góry
an_tre napisał(a)
Basiu będzie powtórka spotkania w sierpniu, może wtedy się uda
Uściski

Aniu, przepiękna fotka, przepiękna!!!

A do Szmitów może ktoś mnie ze sobą zabierze?
Ogrodowe przygody 22:14, 05 cze 2017

Do góry
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 22:12, 05 cze 2017

Do góry
Katkak napisał(a)

Jak dla mnie to muszę zacytować . Dziękuję aAgatko moja kochana . Bateryjkipewnie naladowane po urlopie . Ja też jestem po tygodniowym urlopie i z wieeeelka niechęcią wracam jutro do pracy . Mam nadzieję na wiecej zdjęć z jednego z moich ulubionych ogrodów, buziolki Agciu .

Jasne że naładowane akumulatory.. byliśmy też w Bolestraszycach ale na zdjęcia trzeba jeszcze trochę poczekać. Myślę, że te orliki u Ciebie i ten biały i ten niebieski to z moich nasionek

Węgierska rabatka z pozdrowieniami:

Ogrodowe przygody 22:11, 05 cze 2017

Do góry
Ogród w skali mikro cz.II 22:09, 05 cze 2017

Do góry
gierczusia napisał(a)

Madżenko nie lubię skazywać kogokolwiek na długie czekanie

Jest gicior rewelka, dobrze że ten wzór wybrałaś ...całą historię czytałam ...lotos też daje czadu ...ale to chyba tak po swojej właścicielce
Buziolki Elu
Moja bajka 22:09, 05 cze 2017

Do góry
Milka napisał(a)
skarby

To zdjęcie jest niesamowite mała czarodziejka w ogrodzie
Tak sobie wyobrażam Dzwoneczka z " Piotrusia Pana"
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies