Dorotko, ja juz więcej orlików nie chcę, ale dla Ciebie zbiorę z nich nasionka i wyślę
ale się zgrały, naparstnica z peonią
Nostalgia
kwitna maratgony
jaśminowiec dominuje wszystko, oj cięcia będzie
Kopytnik u nie młody, nie ma co jeszcze dzielić, chyba że się uda, to o czym myślałaś, że kopytnik, to fiołek, jak nie kwitnie przypomina kopytnik, tego mogę dać ile chcesz; łubin dam Kindzi, odbierzesz u niej
ruszyły naparstnice i ostróżki, trawy pną sie do góry, zaraz lilie odpalą
Róz mam całkiem sporo, tylko z tymi nazwami na boku, to zostawiam specjalistkom forumowym
Moja Edenka też młodziak, rok temu sadzona, malutka była, fajna bo sztywne pędy; rok temu miała kilka kwiatów, więc i twoja Aniu zakwitnie
Bardzo tę Oh Wow polecali i jest warta grzechu
Alchymist
dołem, bo jest wysoka, na boki i do tyłu
Taki czas Aguś, na raz kwitnie
U Marzenki, tez jest ciemny, u mnie widać te 3 kolory, ale im bliżej jesieni, tez ciemnieje.
To jednak plus tej ziemi, bo berberysy masz idealne buź
jejku sniegowca wlasnie chcialam..ciezko znalezc a jak sa to takie mikro sadzonki tylko...
kupowalas gdzies kolo siebie czy przez internet i jak dawno ?
To szybko, może odmiany wcześniejsze; super że taka terminatorka!
Im piwonie starsze, tym lepiej, moich nie dzielęwidziałam tę dla Ewy, ogromna
masz tyle miejsca, że nic sobie z ograniczeń roslinnych nie musisz robić
r. Eden Rose
zadowolona jestem, ale 2 kępy traw muszę zabrać, bo ją duszą
oddam Kindzi trawy
no i psy łażą, to ciut poturbują
Basia, zamiast kulek żywopłot, ale jeszcze dumam
Kousy u mnie od 6 lat, rosną dość wolno, w zasadzie nie wymaga przycinania, chyba tylko co suche lub podmarzło;...no długo, ale drugi obok dereń kwiecisty Rubrum zakwitł po 3 latach.
zaczyna śniegowiec wirginijski
prezent od Justyny z ,,Mój zielony świat"
takie białe wstążki będą zwisać
ta moja NN na pniu jest boska, 3 kolory, kwitnie obficie
Elu, na słupie z podkładów kolejowych,
A wisi, bo od słupa idzie drut nad rodkową rabatą, aż do sosny, koło tulipanowca i one z góry tak wiszą, Jak juz dojdzie na środek, trzeba będzie kolejna podpore dać, nie wiem jak my sobie z tym poradzimy...
A pachnie bosko, odurzająco, tak lubię
Dzięki i nie narzekaj, masz pieknie
Ania, dobrze jest, mozna jeszcze podsypac ziemią wyzej jesli jest miejsce
pilnuj jeszcze i usuwaj to co rosnie w kątach lisci, chyba ze to pąki kwiatowe to wtedy zostaw
Basiu, kiedyś nie miałam tyle, więcej kwiecia i więcej roboty, ale cieszą kwiaty
Nie usuwam je, tylko zamiast kulek, żywopłot chcę zrobić, bo tam tyle dobra rosnie, że wygibasy trzeba robic przy kulkowaniu
Dzięki i buziaki
wielkokwiatowe pod tujami
ta jak zwykle pierwsza
łuki mam szalone
powojniki i róże i trawy
coś znowu muszę poprawić
nie myślałam, że to aż tak bujnie
no i szałwie w donicach już zaczynają, omszone
Mam problem z trawnikiem, w tamtym roku posadziłem trawnik, nasiona Trawa gazonowa Barenbrug Exclusor/Gazon Elite. Trawnik wygląda że posiada jakieś grube i twarde kłosy, które się pokładają. Sąsiad korzystał z tych samych nasion i trawę ma jak dywanik. Wiem że ziemię mam gliniastą, z racji .jpgtów nawiozłem najtańszej ziemi jaka się trafiła. Domyślam się też, że część trawy, która wyrosła to nie ta co kupiłem tylko ta z nawiezionej ziemi.
Jak myślicie co zrobić by uzyskać ładny i przyjemny trawnik.