Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Margerytka40 11:49, 20 cze 2017

Mirka napisał(a)
U mnie się wysiały ale zanim się zorjetowałam że to one to większość już na kompoście leżała bo myślałam że to zielsko

Asiu z sadzonek zielnych ukorzeniałam derenia w zeszłym roku.Dziś taki duży jest Nawet gdzieś u siebie instrukcję obrazkową zostawiłam

I to z tamtego roku? Wielgachny
Teraz chyba już pora na takie ukorzenianie. Może krzewuszkę bym ciachnęła. Muszę rozejrzeć się po ogrodzie bo pewnie znajdzie się trochę do ukorzenienia. Do ziemi wsadzasz gałązki czy w doniczki?
Mirka 12:05, 20 cze 2017

Asiu przyjęłam go bardzo nisko aż się bałam czy przeżyje jak widać lubi mocne cięcie bo ładnie ruszył.Sadzonki robiłam w doniczkach stały w cieniu rano i wieczorem zraszałam listki nie przykrywałam folią.Z krzewuszki też mozesz tak samo zrobić.Ja robiłam z krzewuszki z patyka.Ciełam w listopadzie jak liście opadły i do doniczki.Stały całą zimę na dworze ziemia zamarznięta na amen.Wiosną ruszyły jak by tam od zawsze rosły nawet zakwitły.Spróbuj tym sposobem mniej zachodu
Mirka 12:06, 20 cze 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Mirka zapodam tylko musze przesiasc i zgrac to wszystko w jeden katalog bo mam rozpirz wszedzie od miesiaca.
Jeszcze dostalam kataru i mnie gardlo boli od zimnego picia.
Jutro przyjezdza ekipa podcinac tuje bo za duze i wiatr moze przewrocic na tym wydmuchowisku.
To na razie.
Na razie
gobasia 12:11, 20 cze 2017

Mirko podziwiam Cie ...ale Ty masz rekę do tych sadzonek Nawet i patyki Ci rosną...Gratuluję

szałwie piękne ,wszystkie
a naparstnic nie lubię ...bo nie chcą u mnie rosnąć
Margerytka40 12:13, 20 cze 2017

Hi.Hi a ja ubiegłoroczne krzewuszki do szklarni wstawiłam na zimę żeby nie zmarzły. Słyszałam o tym jesiennym ukorzenianiu ale nigdy nie próbowałam. Zobaczę w tym roku
Mirka 12:47, 20 cze 2017

gobasia napisał(a)
Mirko podziwiam Cie ...ale Ty masz rekę do tych sadzonek Nawet i patyki Ci rosną...Gratuluję

szałwie piękne ,wszystkie
a naparstnic nie lubię ...bo nie chcą u mnie rosnąć
Dziękuję Basiu miło mi Jak to Naparstnic nie lubisz?Jak na moim ugorze rosną i rozsiewają się jak gopie to i ciebie na lepszej ziemi powinny rosnąć.U mnie w tym roku wysyp totalny rosną tam gdzie się wysiały.Nawet pod serbami sadzonki znalazłam

Tu rosną przy jałowcach na totalnej patelni i chyba im dobrze ja ich nawet nie podlewam.
Mirka 12:51, 20 cze 2017

Margerytka40 napisał(a)
Hi.Hi a ja ubiegłoroczne krzewuszki do szklarni wstawiłam na zimę żeby nie zmarzły. Słyszałam o tym jesiennym ukorzenianiu ale nigdy nie próbowałam. Zobaczę w tym roku
To spróbuj Każdy sposób dobry jak są efekty.
gobasia 12:57, 20 cze 2017

Mirka napisał(a)
Dziękuję Basiu miło mi Jak to Naparstnic nie lubisz?Jak na moim ugorze rosną i rozsiewają się jak gopie to i ciebie na lepszej ziemi powinny rosnąć.U mnie w tym roku wysyp totalny rosną tam gdzie się wysiały.Nawet pod serbami sadzonki znalazłam

Tu rosną przy jałowcach na totalnej patelni i chyba im dobrze ja ich nawet nie podlewam.

wiesz ,chyba im u mnie nie pasuje...te co posadzę to rosna i kwitna ...ale na tym koniec
one może lubia piaszczyste gleby...pamiętam jak moja synowa posadzila tak jak mówisz na patelni i bardzo słabej piaszczystej glebie.. na wiosnę było moc pieknych sadzonek
Mirka 13:25, 20 cze 2017

Basiu ale przecież dziewczyny mają w ogrodach .Zobacz u Irenki ona ma super ziemię i jak u niej rosną pięknie.A tniesz po kwitnieniu bo ja dopiero na jesieni jak się wysieją.
Anabell 19:33, 20 cze 2017

Naparstnice i ostróżki przymusowo muszą być w ogrodzie, to super widok, lubię wszystkie kłosowe kwiaty.
Przekwitną to dają pokaz ożanki, werbeny, kłosowce.

W tym roku sama rozsieję naparstnice po rabacie, bo jak bawię się w sadzonki to nie wszystkie się przyjmują, albo nie mam kiedy wysadzić.

Miałam wysiać wiosną jednoroczne i przegapiłam.

Mirka jak dajesz radę teraz z chwastami, przecież masz tego terenu do obrobienia?