Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z ogródka na wsi

Z ogródka na wsi

Nowalijka 11:17, 20 cze 2017

oj Radziu, te zakupy tl nic innego jak uzależnienie Ja ide dzisiaj na ogrodowy szoping
barbara_kraj... 12:08, 20 cze 2017

Radziu, czytam że kupiłeś sadzonki dzwonków. Jeden na pewno jest dzwonkiem Poszarskiego. Pięknie się rozrasta. U mnie tak - to fotka zeszłoroczna, bo jeszcze nie kwitnie

Radziu2013 12:35, 20 cze 2017

Nowalijka napisał(a)
oj Radziu, te zakupy tl nic innego jak uzależnienie Ja ide dzisiaj na ogrodowy szoping

Czekam na sprawozdanie z zakupów

Ogrodowe zakupy na pewno uzależniają...tylko żeby tak kupować co się chce i ile się chce to by trzeba było napaść na bank
Radziu2013 12:36, 20 cze 2017

Basiu to fajnie że udało mi się kupić Pięknie wygląda ten na twoim zdjęciu Mam nadzieję że i mój się tak rozrośnie
patrycja 16:27, 20 cze 2017

Usunąłeś chore mieczyki?
hanka_andrus 18:09, 20 cze 2017

Szałwia muszkatołowa faktycznie więcej jak trzy zimy nie przetrzymuje. Pozbyłam sie w tę zimę wszystkich, i starych i siewek. Ale w sąsiednim ogródku sąsiadka ma będą nasionka znowu. Bardzo lubię t e szałwię, jak i wszystkie.

Zakupy świetne! Perowskię można rozmnażać po wiosennym przycinaniu. Dajesz do pojemnika z ziemia przykrywasz słoikiem i czekasz do maja. w maju wysadzasz na stałe miejsce, długie gałązki można podzielić na 3, 4 części. wszystkie przeważnie się ukorzeniają.
Radziu2013 20:06, 20 cze 2017

patrycja napisał(a)
Usunąłeś chore mieczyki?

Usunąłem- tzn. znalazły się poza ogródkiem
Radziu2013 20:10, 20 cze 2017

hanka_andrus napisał(a)
Szałwia muszkatołowa faktycznie więcej jak trzy zimy nie przetrzymuje. Pozbyłam sie w tę zimę wszystkich, i starych i siewek. Ale w sąsiednim ogródku sąsiadka ma będą nasionka znowu. Bardzo lubię t e szałwię, jak i wszystkie.

Zakupy świetne! Perowskię można rozmnażać po wiosennym przycinaniu. Dajesz do pojemnika z ziemia przykrywasz słoikiem i czekasz do maja. w maju wysadzasz na stałe miejsce, długie gałązki można podzielić na 3, 4 części. wszystkie przeważnie się ukorzeniają.

Haniu jakbyś podbierała od sąsiadki nasiona muszkatołowej to weż trochę więcej( może i mi co skapnie)
No trochę szkoda że jej nie kupiłem bo omszona trochę mniejsze i na razie tak sobie to wygląda ale liczę że jak się rozrosną i perowskia zakwitnie ( a rosną nie daleko siebie) to razem ładnie będą wyglądały. A jeszcze że perowskia ma takie jasno niebieskie liście to rośnie zaraz przy prosach sinych razem z szałwią to może nie będzie tak źle

Fajnie że tak łatwo się ukorzenia Może spróbuję zrobić sadzonki
hanka_andrus 20:16, 20 cze 2017

Ale to musisz robić wiosną, teraz sadzonki będą za młode, żeby zimę przetrzymać.

Dobrze, że myślisz jak to ze sobą będzie się komponować, mnie się już nie chce w to bawić i sadzę gdzie mam wolne miejsce. A przed Tobą jeszcze długa kariera ogrodowa.
hanka_andrus 20:16, 20 cze 2017

Ale to musisz robić wiosną, teraz sadzonki będą za młode, żeby zimę przetrzymać.

Dobrze, że myślisz jak to ze sobą będzie się komponować, mnie się już nie chce w to bawić i sadzę gdzie mam wolne miejsce. A przed Tobą jeszcze długa kariera ogrodowa.