Radziu, czytam że kupiłeś sadzonki dzwonków. Jeden na pewno jest dzwonkiem Poszarskiego. Pięknie się rozrasta. U mnie tak - to fotka zeszłoroczna, bo jeszcze nie kwitnie
Szałwia muszkatołowa faktycznie więcej jak trzy zimy nie przetrzymuje. Pozbyłam sie w tę zimę wszystkich, i starych i siewek. Ale w sąsiednim ogródku sąsiadka ma będą nasionka znowu. Bardzo lubię t e szałwię, jak i wszystkie.
Zakupy świetne! Perowskię można rozmnażać po wiosennym przycinaniu. Dajesz do pojemnika z ziemia przykrywasz słoikiem i czekasz do maja. w maju wysadzasz na stałe miejsce, długie gałązki można podzielić na 3, 4 części. wszystkie przeważnie się ukorzeniają.
Haniu jakbyś podbierała od sąsiadki nasiona muszkatołowej to weż trochę więcej( może i mi co skapnie)
No trochę szkoda że jej nie kupiłem bo omszona trochę mniejsze i na razie tak sobie to wygląda ale liczę że jak się rozrosną i perowskia zakwitnie ( a rosną nie daleko siebie) to razem ładnie będą wyglądały. A jeszcze że perowskia ma takie jasno niebieskie liście to rośnie zaraz przy prosach sinych razem z szałwią to może nie będzie tak źle
Fajnie że tak łatwo się ukorzenia Może spróbuję zrobić sadzonki
Ale to musisz robić wiosną, teraz sadzonki będą za młode, żeby zimę przetrzymać.
Dobrze, że myślisz jak to ze sobą będzie się komponować, mnie się już nie chce w to bawić i sadzę gdzie mam wolne miejsce. A przed Tobą jeszcze długa kariera ogrodowa.
Ale to musisz robić wiosną, teraz sadzonki będą za młode, żeby zimę przetrzymać.
Dobrze, że myślisz jak to ze sobą będzie się komponować, mnie się już nie chce w to bawić i sadzę gdzie mam wolne miejsce. A przed Tobą jeszcze długa kariera ogrodowa.